Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
byly smazány některé příspěvky. Nepoužité léčivo vraťte do lékárny, prodej na černém trhu je nelegální a musíme takové příspěvky mazat.
Děkuji za pochopení a přeji krásný den
Diana ![]()
@Papavča píše: Více
Ahoj, bohužel ano, měla jsem úplně stejnou zkušenost.. Po vysazení Saxendy a následném návratu mi už taky nefungovala tak jako poprvé, ani na vyšší dávce. Pomohlo mi dát tělu delší pauzu, zaměřit se pár týdnů hlavně na režim (víc bílkovin, méně cukru, pravidelný pohyb) a pak to řešit s lékařem – u mě nakonec dávalo větší smysl přejít na jinou léčbu (např. Wegovy/Ozempic), protože někdy si tělo prostě „zvykne“ a efekt už není stejný. Držím palce, nejsi v tom sama ❤️
@Magda75
Pokud sis během užívání osvojila zdravější návyky a menší porce, pak v pohodě. Ale i po vysazení je celkem snadný se zase „přežrat“ (párkrát se mi to povedlo a kila šla nahoru fakt lehce). Navíc mi po nějaké době přestala zabírat. Po vysazení odeznívaly některé vedlejší příznaky celkem pomalu, ale to je myslím hodně individuální (kolegyně to neměla zrovna lehké - žaludek na vodě, ještě dlouho po vysazení zácpa, já nepozorovala nic)
Děkuji mám po vysazení 4mesice jím zdravě docela si hlídám i kalorie ale váha pomalinku jde nahoru: ( tak přemýšlím že bych zase nasadila Saxendu nebo něco jiného
@Magda75
A co hormonální hladina? Mně doktorka řekla, že by to mohly mít na svědomí hormony (a já zbaběle pomlčela, že se jsem párkrát ulítla na čokoládě). Ale faktem je, že já vždycky přibrala i z pohledu na obal od sušenky. Tak jsem Saxendu nasadila znovu, ve znatelně vyšších dávkách, a ještě to šlo. Asi měsíc, jako berličku, než jsem se zase vrátila ke zdravějšímu jídlu a menším porcím. Ale nakonec mi nezabírala ani v té nejvyšší dávce.