Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@Hlaholice on je klon manžela, jen vylepšený, má odpověď opravdu na všechno. Bohužel i ty rysy cholerika jsou vyostřenější. Já jsem se považovala za kliďase, ale s dětmi se že mě stává rudé vidící hysterka. Takže po mně to nemá. Zabránit se tomu snažím, ale je to silnější než já.
No tak o to hůř, že ani manžel neumí se vztekem zacházet. Kde se to pak má to dítě naučit?
Kdysi jsem byla na praxi ve školce, kde byly převážně děti s ADHD a poruchami chování. Dost se vztekaly (krom jineho). A podle mě na vztek u dětí nejlíp zabiralo zůstat v klidu a snažit se dítě uklidnit. Jde to trochu proti tomu, v čem byla většina z nás vychovana, takže to chce nějaký ten cvik, ale mě se to tam tenkrát opravdu osvědčilo.
Ano, to oblekani je u nas stejne. Ano, i moje nervy tecou kazdy den. Nevim, ze to vlastni dite dokaze cloveka tak dostat. Syn teda usina cekem dobre. Odpoledne nespi, tak je vecer vyrizeny. Zase dela tisic dalsich jinych veci. Nechcete zkusit dat dite do nejake miniskolky na dopoledne? Da to dnum urcity rezim. Zlata skolka, bez ni je to peklo.
@Hlaholice on je klon manžela, jen vylepšený, má odpověď opravdu na všechno. Bohužel i ty rysy cholerika jsou vyostřenější. Já jsem se považovala za kliďase, ale s dětmi se že mě stává rudé vidící hysterka. Takže po mně to nemá. Zabránit se tomu snažím, ale je to silnější než já.