Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Knížku nevím.
Neuvažovala jste o jiné formě terapie? Skupinové intenzivní terapie?
Existují docházkové stacionáře (3 týdny) nebo pobytové terapeutické programy (6 - 8 týdnů.
@Anonymní píše:
Ahoj, mam vybornou terapeutku. Jsem k sobě h hrozně kritická a je buď a nebo a nic mezi tím. Takže trpím OCD ale jen myšlenky.
Teď se moje OCD zaměřila na partnera. Jakká koliv kritika od neho mě totálně likviduje, ne proto že by měl pravdu nebo nemel ale že já se v té situaci zachovám podle me blbe( nafouknu se atd.) Takže zbytek dne přemýšlím jestli je partner pro mě vhodny a nebo ne, přitom vim že je to dobrý člověk. Jako bych si hledala oduvodneni ze je dobré ze jsem se na něho naštvala. Asi si umíte představit jaka je u nás atmosferaDnes cítím že jsem psychicky únavena, mam zase uvareny mozek. Vše tady to prameni asi z me kritiky k sobě. Nevite o nějakém zdroji kde bych si mohla něco o sebelasce přečíst? Knihu mam na cestě. Pro mě jako kritika je těžké s tím zacit. Děkuji za precteni.
V čem tě kritizuje? Můžeš uvést nějaké příklady?
@Pajka2020 ja si to beru jako kritizovani. Nekdy mam problem rozeznat co je kritika a co je otazka. Napr. moje specialita je, nechavat pantofle po baraku vsude, v puli chodbe atd. Pritel za mnou chodi at je davam na stranu, ze v noci zakopne. Kdyz to takhle udelam po 6ty tak uz vyleti a ja hned zacnu takhle premyslet. Atd. Vetsinou se jedna o nazory v domacnosti. Zatim co ja jsem flegmous, rikam vzdycky no a co a pritel sili, ten je v urcitych vecech puntickar takze kdyz mam blbej den tak si pak beru osobne vse a pitvam ho ![]()
No ale tak to asi nejste kompatibilní. On puntičkář a ty bordelářka, co to má na háku. ![]()
Jak dlouho myslíš že to on vydrží?
@Magical-eyes tu otazku si taky kladu. Zijeme spolu kratce, od dubna, hodne veci si sedlo ale porad se neco objevuje. Ja si z toho hodne dokazu brat a i me motivuje. Ja totiz jako mala zila v modelu ze jsem lina, nic neumim, spatne se chovam, kdyz jsem neco nechtela delat mama se na me nafoukla.. a to si vlastne prakticky beru zivotem dal. A kdyz prijde teda nejaka kritika, nastvu se a pak sem na sebe nastvana ze se takhle chovam.
Ahoj, mam vybornou terapeutku. Jsem k sobě h hrozně kritická a je buď a nebo a nic mezi tím. Takže trpím OCD ale jen myšlenky. Teď se moje OCD zaměřila na partnera. Jakká koliv kritika od neho mě totálně likviduje, ne proto že by měl pravdu nebo nemel ale že já se v té situaci zachovám podle me blbe( nafouknu se atd.) Takže zbytek dne přemýšlím jestli je partner pro mě vhodny a nebo ne, přitom vim že je to dobrý člověk. Jako bych si hledala oduvodneni ze je dobré ze jsem se na něho naštvala. Asi si umíte představit jaka je u nás atmosfera
Dnes cítím že jsem psychicky únavena, mam zase uvareny mozek. Vše tady to prameni asi z me kritiky k sobě. Nevite o nějakém zdroji kde bych si mohla něco o sebelasce přečíst? Knihu mam na cestě. Pro mě jako kritika je těžké s tím zacit. Děkuji za precteni.