Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, náš malej má takovou tu miminkovskou suchou olupující se kůži na hlavičce, mažu mu to olejíčkem, ale spíš se to horší než lepší, máte někdo tip, co pomáhá?
Po koupání namazat olejíčkem a vyčesat hřebínkem. Nám to stačilo vyčesat jednou. Záleží, kolik toho máte. Spíš než kůže je to takový maz. ![]()
MUDr. ti na to může napsat salycilový olej, vyrábí se v lékárně. Napatlá se to na hlavu na pár hodin, potom vyčesává a nakonec hlavu umyješ šamponem. Někomu to pomůže po jedné aplikaci, někomu po dvou … nám to tedy bohužel moc nefungovalo, asi v roce jsem to přestala řešit a během dalšího roku odešla seborrhea sama ![]()
No já jsem to napřed neřešila, on to skoro neměl,ale pak se to nějak rozjelo a už to nevypadá hezky.
Domca to mel sveho casu fakt hnusne, uplna krusta na cele hlavicce..
jeho kozarka nam doporucila Xerial Capillaire od SVR laboratoires a docela se mu to pak zlepsilo, ale taky jsem to po aplikaci vycesavala.
Ale nekomu pomuze jen ten olej nebo jine pripravky, ne tak drahe, ze jo, ja uz jsem zkousela vsechno mozny ![]()
tohle nám zabralo fakt po dvou namazání, ted po měsíci se to vrátilo, ale v jiné části hlavy, tak můžeš zkusit, kamarádky chlapečkovi to zabralo stejně rychle ![]()
http://www.docsimon.cz/…am-krem-40ml
Excipial U Lipolotio. Nezabralo nám nic, vyčesávání, olejíčkování, mazání, až tohle. Oloupalo se to v podstatě samo, ani jsem to nemusela vyčesávat - jenom to, co vyloženě viselo, aby nevypadal, že má lepru
![]()
Přidávám se k Angu - Excipial U Lipolotio. Taky jsme toho vyzkoušeli víc - Holtovu mast, olejíčky,… až Excipial pomohl.
Jen tak to nechávat, to se nemusí vyplatit. Když se seborea moc rozjede, může to omezit růst vlásků.
Dcerce jsem nakonec mazala hlavu slunečnicovým olejem s jakousi příměsí (míchali to v lékárně, na předpis od mudry), nechalo se to nějakou dobu zapařit pod čepičkou a pak jsem to „drhla“ ve vaně žinkou nebo sloupávala nehtama
měla toho místy i několik mm silnou vrstvu, takže opravdu nifmof pohled
nam doporucil dr. ty supinky „vycesat“ straym zubnim kartackem, slo to krasne, jemne a pritom ucinne, za hcvili to bylo pryc.
Ahojky,
klukovi na to pomohla močovina (míchá se v lékárně), sice to nezní zrovna dobře, ale je super. Napíše jí kožařka, nevím, jak praktická. Jeden den večer namažeš a druhý den umyješ vlasy šampónem. A pak je také dobrá na ztvrdlé paty, lokty apod. ![]()
My měli taky salicilový olej. Namazat před koupáním, pak vyčesat a je po všem asi za dva dny!
Souhlas s Excipial U Lipolotio. Nezabralo nám nic jiného. Pak jsem 2× namazala tímhle a odpadalo to samo a volně to zůstalo ve vláskách. Na recept nedoplácíš, jinak to stojí myslím 100,–
Ahojky,
nám velice rychle zabral 100% kokosový olej. Většinou se dá sehnat „jen“ bio v prodejnách zdravé výživy. Je to přírodní, zabral rychle a pomohl i dětem kamarádů ![]()