Film Šedá zóna

1332
16.3.11 17:58

Šedá zona

Ahoj ,včera jsem si přečetla upoutávku na jeden fil .Jmenuje se šedá zona.Je to z války z Osvětimi .Je to docela drastický film ,ale kdo se rád dívá na filmy z války tak určitě neprohloupí.ještě jsem se našla jeden.Chlapec v pruhovaném pyžamu.to je taky z té doby ,je to chlapci , je to syn kápa v konc.táboře .a ten se zkamarádí s chlapcem ,který je v tom konc .Povídají si přez plot .A ž jednou se ten chlapec z venku rozhodne ,že se podhrabe a jde za tím uvnitř .No dopadne to tak ,že než ho rodiče najdou ,tak skončí v plynové komoře .U tohohle filmu jsem řvala jak malá.Píšu to jako tip na film.Kdyby jste věděli o něčem podobném ,tak dejte tip .Nejsem morbidní ,ale nějak jsem se o tohle téma začala poslední dobou zajímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4132
16.3.11 18:08

CHlapce v pruhovaném pyžamu jsem viděla. Moc zajímavý film se špatným koncem, taky jsem málem brečela… Tu šedou zonu davají kdy? Já takové filmy můžu, taky mě to dost zajímá…Moje mamka je naopak nesnáší, museli na podobné dívat povinně ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5200
16.3.11 18:21

tak to se rada podivam..na oba filmy,mam rada tematiku koncentracnich taboru :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
16.3.11 18:35

Ahoj, pokud tě zajímají filmy s touto tématikou, můžu doporučit dva: Ďáblova čísla a Pianista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
16.3.11 19:15

Já můžu poradit starý český film „Transport z ráje“. Úplně hvězdné herecké obsazení - Ladislav Pešek, Jiří Vala,Josef Vinklář, Ilja Prachař… Film se odehrává v terezínském židovském ghettu v době, kdy z něj byly vypravované transporty do Osvětimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
16.3.11 19:22

Sophiina volba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
16.3.11 19:27

Jenom malou poznámku k historické věrohodnosti - kápo nebyl vězeňský dozorce, kápo byl obyčejný vězeň, který měl jenom „odložené datum zplynování“. Takže se snažil zavděčit dozorcům, aby se udržel naživu. Pak se divte tomu, co se v koncnetrákách dělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
16.3.11 19:37

Začla sem dokonce i číst..min týden první kniha od A.Lustiga. :palec:

Šedá zona moc pěkný,celkově budu ráda když da někdo další tipy.
Otom chlapci to neznám..se kouknu jestli bude ke stažení.

Jinak se mi líbí např Katyn,(chci zkouknout Habermanův mlýn),máme doma víc dvd..Ale co já vím ted ty názvy?
:mrgreen: Až bude čas,povytahám a písnu

• Citovat
  • Upravit
1332
16.3.11 19:47
Kvatapka píše:
CHlapce v pruhovaném pyžamu jsem viděla. Moc zajímavý film se špatným koncem, taky jsem málem brečela… Tu šedou zonu davají kdy? Já takové filmy můžu, taky mě to dost zajímá…Moje mamka je naopak nesnáší, museli na podobné dívat povinně ve škole.

To jsem si našla na ulož.to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
16.3.11 19:48
Jura007 píše:
Jenom malou poznámku k historické věrohodnosti - kápo nebyl vězeňský dozorce, kápo byl obyčejný vězeň, který měl jenom „odložené datum zplynování“. Takže se snažil zavděčit dozorcům, aby se udržel naživu. Pak se divte tomu, co se v koncnetrákách dělo…

O tom je vlasně ta Šedá zona.člověk by nevěřil co dokáže udělat pro záchranu života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
16.3.11 20:13

Tak ještě bych poradil českou literární klasiku:

Jiří Weil - život s hvězdou
Norbert Frýd - Krabice živých
Arnošt Lustig - Démanty noci
Arnošt Lustig - modlitba za Kateřinu Horowitzovou (byl i zfilmovaný)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
16.3.11 20:39

Juro já dočetla od A lustiga Ohen na vodě.
Jinak ty 2 jmenované tituly u nás v knihovně nemaj–už jsem se po té Kateřině pídila.

• Citovat
  • Upravit
18305
16.3.11 20:44

Tak si ji zkus sehnat jako film na DVD…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
16.3.11 20:45

Já tyhle filmy absolutně nesnáším. Pokud někdy mám noční můry,tak jsou právě z kncentračních táborů :zed: Prostě mě to neuvěřitelně děsí :cry:

Ale viděla jsem - nebo spíš dokoukala jediný film s touto tématikou a to je Život je krásný :palec: Doporučuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
16.3.11 20:48

I po válce se děla dobrá zvěrstva… Teď na mě z knihovničky koukají dvě knížky Jaroslava Pospíšila „Hyeny“ a „Hyeny v akci“… (mimochodem, tyto dvě knížky jsou v brněnské Knihovně Jiřího Mahena zarezervované na pět měsíců dopředu… I to o něčem svědčí…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí