Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
kate02 píše:j.a.n.i1 píše:Romer baby safekate02 píše:Co máš prosím za vajíčko?
Holky, co máte za vajíčka, že se vám tam děti nevlezou?Náš starší měl v roce přes 80 cm a s přehledem se do vajíčka vlezl
Do 9 - 18 přecházel až ve 13 měsících… Mladší má teď kolem 70 cm a nad hlavou ve vajíčku má dobrejch 10 - 15 cm místa
Díky, to musím vyzkoušet, nemáme nijak malé vajíčko, ale 10-15 cm nad hlavou malý nemá… teda já už vajíčko potřebovat nebudu, ale tohle bylo starší, tak uvažuju, že pro druhé pořídím nové.
AnastazieB píše:Karku píše:Ve 4 měsících těžko může o sedačky 9-18, ta je pro samostatně sedící děti…
tak já bych z vajíčka přesla na autosedačku 9-18kg, už to že je od narození do 18 kg ve mě nebudí důvěru
asi si to nepřečetla..já bych z vajíčka přesla na autosedačku 9-18kg, jak píše zakladatelka váhá mezi koupí vajíčka nebo autosedačky 0-18kg
Dujana píše:AnastazieB píše:spíš bych řekla, že to bylo myšleno tak, že až vyroste z vajíčka, může přejít na autosedačku 9 - 18 kgKarku píše:Ve 4 měsících těžko může o sedačky 9-18, ta je pro samostatně sedící děti…
tak já bych z vajíčka přesla na autosedačku 9-18kg, už to že je od narození do 18 kg ve mě nebudí důvěru.
náš syn měl ve 4 měsících 7,5 kg, přesto jsme klasickou autosedačku (9 - 18 kg) kupovali až nedávno (je mu rok), protože z vajíčka mu prostě vyčuhovalo vše.
přesně tak jsem to mysleal ![]()
Karku píše:AnastazieB píše:asi si to nepřečetla..já bych z vajíčka přesla na autosedačku 9-18kg, jak píše zakladatelka váhá mezi koupí vajíčka nebo autosedačky 0-18kgKarku píše:Ve 4 měsících těžko může o sedačky 9-18, ta je pro samostatně sedící děti…
tak já bych z vajíčka přesla na autosedačku 9-18kg, už to že je od narození do 18 kg ve mě nebudí důvěru
to ti malej vydrží ve vajíčku do 9měsíců jo? ![]()
my máme tu sedačku co jsis vybrala a spokojenost maximální. nevidím jediný důvod proč by měla být méně pohodlná než vajíčko jak tu bylo napsáno??má přeci vložku pro menší miminka a jde vypodložit nohou a dítě je v ní ve stejné poloze jako ve vajíčku!!Takže za mě tahle sedačka. Pro mě by byly zbytečně vyhozené peníze za další vajíčko ![]()
MonnyDee píše:Karku píše:to ti malej vydrží ve vajíčku do 9měsíců jo?AnastazieB píše:asi si to nepřečetla..já bych z vajíčka přesla na autosedačku 9-18kg, jak píše zakladatelka váhá mezi koupí vajíčka nebo autosedačky 0-18kgKarku píše:Ve 4 měsících těžko může o sedačky 9-18, ta je pro samostatně sedící děti…
Co do 9 měsíců, třeba můj malý se posadil až v 11 měsících…
j.a.n.i1 píše:kate02 píše:Díky, to musím vyzkoušet, nemáme nijak malé vajíčko, ale 10-15 cm nad hlavou malý nemá… teda já už vajíčko potřebovat nebudu, ale tohle bylo starší, tak uvažuju, že pro druhé pořídím nové.j.a.n.i1 píše:Romer baby safekate02 píše:Co máš prosím za vajíčko?
Holky, co máte za vajíčka, že se vám tam děti nevlezou?Náš starší měl v roce přes 80 cm a s přehledem se do vajíčka vlezl
Do 9 - 18 přecházel až ve 13 měsících… Mladší má teď kolem 70 cm a nad hlavou ve vajíčku má dobrejch 10 - 15 cm místa
MY jsme pro prvního měli taky starší, skoro jsme nejezdili autem… To bylo nějaký od Roanu a taky se tam v klidu vešel a to taky nebyl žádnej drobeček…
Já teda teď pro druhýho vybírala sedačku jednak podle bezpečnosti a pak taky podle toho, aby v ní vydržel co nejdýl… A vylezl mi z toho ten Romer…
kate02 píše:
MY jsme pro prvního měli taky starší, skoro jsme nejezdili autem… To bylo nějaký od Roanu a taky se tam v klidu vešel a to taky nebyl žádnej drobeček…Já teda teď pro druhýho vybírala sedačku jednak podle bezpečnosti a pak taky podle toho, aby v ní vydržel co nejdýl… A vylezl mi z toho ten Romer…
Tak to my nemáme špatnou, ač je taky z kombinace - máme PegPerego se základnou, takže 4*, ale přece jen už je po 2 dětech… no uvidím jak rychle se nám to druhé povede.
AnastazieB píše:El-Brno píše:Kila do sedačky se počítají se vším jak ho tam dáváš - tj. s plínou, oblečením… A 200g sem nebo tam nevadí. Důležité je, aby sám seděl.
Koupila bych 0-18, v testech vyšla myslím dobře. Aby ti totiž z vajíčka za dva měsíce nevyrostl, ještě by neseděl a stejně bys 0-18 kg musela kupovat, protože by do 9-18 nemohl. Zvaž taky, jak je dlouhý.
Mmch, doma řeším jiný problém, v roce je nám vajíčko malé, ale má max 8,5 kilo
Já jsem kupovala 9-18 tento týden a syn před 14 dny u dr. měl 8,3kg. Jenže ve vajíčku se strašně vzteká… naštěstí zas tolik nejezdíme, než s ním poprvé pojedeme, už bude mít zas víc.
Anastazie, zítra budu vědět přesnější váhu, jedme na roční kontrolu, ale doma jsem ji vážila na naší domácí váze a měla 8,5 ne zrovna s vyměněnou plínkou, něco v ní určitě bylo
A ona prostě jíst nebude a nebude
Ale díky za info, ještě, že je zima, pořádně ji nabalím, stáhnu topení na minimum a bude ![]()
j.a.n.i1 píše:MonnyDee píše:Co do 9 měsíců, třeba můj malý se posadil až v 11 měsících…Karku píše:to ti malej vydrží ve vajíčku do 9měsíců jo?AnastazieB píše:asi si to nepřečetla..já bych z vajíčka přesla na autosedačku 9-18kg, jak píše zakladatelka váhá mezi koupí vajíčka nebo autosedačky 0-18kgKarku píše:Ve 4 měsících těžko může o sedačky 9-18, ta je pro samostatně sedící děti…
No my v roce taky ve vajíčku, jak píšu (Romer), kvůli málo kilům… spousta dětí kolem mě je tak cca do roka ve vajíčku…
El-Brno píše:j.a.n.i1 píše:No my v roce taky ve vajíčku, jak píšu (Romer), kvůli málo kilům… spousta dětí kolem mě je tak cca do roka ve vajíčku…MonnyDee píše:Co do 9 měsíců, třeba můj malý se posadil až v 11 měsících…Karku píše:to ti malej vydrží ve vajíčku do 9měsíců jo?AnastazieB píše:asi si to nepřečetla..já bych z vajíčka přesla na autosedačku 9-18kg, jak píše zakladatelka váhá mezi koupí vajíčka nebo autosedačky 0-18kgKarku píše:Ve 4 měsících těžko může o sedačky 9-18, ta je pro samostatně sedící děti…
Malý bude mít za chvilku 14 měsíců a je taky stále ve vajíčku, ale on měl taky v roce 72,5cm. Ale třeba mé 2 kolegyně v práci měli větší dítka a stěhovali je hned v těch 9 měsících, no jedna ještě dříve ![]()
Jinak toho půlkila co ti chybí bych v roce výrazně neřešila, ale na druhou stranu, dokud se vejde na délku, tak není důvod ho stěhovat, malý už má 9,5kg (nahatý) a dokud se do vajíčka vejde, tak v něm bude.
Tuto sedačku doporučuji máme jí a je super syn tedy jezdí pořád proti směru a bude jezdit pořád než bude mít 13 kg a to ještě nemá.A v březnu mu budou 2 roky.Sedačku si nastavíš do jaké polohy chceš zda pololeh polosed nebo sed a je dost prostorná malej,když byl malej jsem mu tam dokoupila ještě podhlavník,aby měl zafixovanou hlavu,ale teď už ho tam nemá je přece jenom větší.
j.a.n.i1 píše:El-Brno píše:Malý bude mít za chvilku 14 měsíců a je taky stále ve vajíčku, ale on měl taky v roce 72,5cm. Ale třeba mé 2 kolegyně v práci měli větší dítka a stěhovali je hned v těch 9 měsících, no jedna ještě dřívej.a.n.i1 píše:No my v roce taky ve vajíčku, jak píšu (Romer), kvůli málo kilům… spousta dětí kolem mě je tak cca do roka ve vajíčku…MonnyDee píše:Co do 9 měsíců, třeba můj malý se posadil až v 11 měsících…Karku píše:to ti malej vydrží ve vajíčku do 9měsíců jo?AnastazieB píše:asi si to nepřečetla..já bych z vajíčka přesla na autosedačku 9-18kg, jak píše zakladatelka váhá mezi koupí vajíčka nebo autosedačky 0-18kgKarku píše:Ve 4 měsících těžko může o sedačky 9-18, ta je pro samostatně sedící děti…
Jinak toho půlkila co ti chybí bych v roce výrazně neřešila, ale na druhou stranu, dokud se vejde na délku, tak není důvod ho stěhovat, malý už má 9,5kg (nahatý) a dokud se do vajíčka vejde, tak v něm bude.
Já jsem teda asi zbytečně tvrdá, jde mě v autě hlavně o bezpečnost, tak jsem ji v tom vajíčku chtěla nechat taky co nejdýl, až bude plně splňovat limity, ale asi to možné ani nebude, protože má 76 cm, takže to vajíčko má hodně tak tak
Pošupajdí teda do větší ![]()
jaký podhlavník jsi prosím tě kupovala? já už jsem sedačku objednala, ale žádný pohlavník jsem k tomu nevzala. hoď mi na něj prosím odkaz.
J.A.N.I.1, ještě pozor na to, v zimní bundě v autosedačce by být neměl, hrozí tam zklouznutí popruhů, spíš v nečem tenčím, v čem bude pěkně napevno uvázanej.
U nás má ve vajíčku místa dost, jenže se tam už vzteká až do zvracení ![]()