Sedačku 0-18 pro 4měsíční dítě s 8kg?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102087
23.11.11 15:13
kate02 píše:
j.a.n.i1 píše:
kate02 píše:
Holky, co máte za vajíčka, že se vám tam děti nevlezou? 8o Náš starší měl v roce přes 80 cm a s přehledem se do vajíčka vlezl :think: Do 9 - 18 přecházel až ve 13 měsících… Mladší má teď kolem 70 cm a nad hlavou ve vajíčku má dobrejch 10 - 15 cm místa 8o
Co máš prosím za vajíčko?
Romer baby safe :nevim:

Díky, to musím vyzkoušet, nemáme nijak malé vajíčko, ale 10-15 cm nad hlavou malý nemá… teda já už vajíčko potřebovat nebudu, ale tohle bylo starší, tak uvažuju, že pro druhé pořídím nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
23.11.11 15:27
AnastazieB píše:
Karku píše:
tak já bych z vajíčka přesla na autosedačku 9-18kg, už to že je od narození do 18 kg ve mě nebudí důvěru :nevim:
Ve 4 měsících těžko může o sedačky 9-18, ta je pro samostatně sedící děti…

asi si to nepřečetla..já bych z vajíčka přesla na autosedačku 9-18kg, jak píše zakladatelka váhá mezi koupí vajíčka nebo autosedačky 0-18kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
23.11.11 15:28
Dujana píše:
AnastazieB píše:
Karku píše:
tak já bych z vajíčka přesla na autosedačku 9-18kg, už to že je od narození do 18 kg ve mě nebudí důvěru :nevim:
spíš bych řekla, že to bylo myšleno tak, že až vyroste z vajíčka, může přejít na autosedačku 9 - 18 kg :think:.
náš syn měl ve 4 měsících 7,5 kg, přesto jsme klasickou autosedačku (9 - 18 kg) kupovali až nedávno (je mu rok), protože z vajíčka mu prostě vyčuhovalo vše :-).

přesně tak jsem to mysleal :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
23.11.11 15:31
Karku píše:
AnastazieB píše:
Karku píše:
asi si to nepřečetla..já bych z vajíčka přesla na autosedačku 9-18kg, jak píše zakladatelka váhá mezi koupí vajíčka nebo autosedačky 0-18kg

to ti malej vydrží ve vajíčku do 9měsíců jo? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
23.11.11 15:36

my máme tu sedačku co jsis vybrala a spokojenost maximální. nevidím jediný důvod proč by měla být méně pohodlná než vajíčko jak tu bylo napsáno??má přeci vložku pro menší miminka a jde vypodložit nohou a dítě je v ní ve stejné poloze jako ve vajíčku!!Takže za mě tahle sedačka. Pro mě by byly zbytečně vyhozené peníze za další vajíčko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
23.11.11 16:06
MonnyDee píše:
Karku píše:
AnastazieB píše:
Karku píše:
asi si to nepřečetla..já bych z vajíčka přesla na autosedačku 9-18kg, jak píše zakladatelka váhá mezi koupí vajíčka nebo autosedačky 0-18kg

Co do 9 měsíců, třeba můj malý se posadil až v 11 měsících…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
23.11.11 16:31
j.a.n.i1 píše:
kate02 píše:
j.a.n.i1 píše:
kate02 píše:
Holky, co máte za vajíčka, že se vám tam děti nevlezou? 8o Náš starší měl v roce přes 80 cm a s přehledem se do vajíčka vlezl :think: Do 9 - 18 přecházel až ve 13 měsících… Mladší má teď kolem 70 cm a nad hlavou ve vajíčku má dobrejch 10 - 15 cm místa 8o
Co máš prosím za vajíčko?
Romer baby safe :nevim:
Díky, to musím vyzkoušet, nemáme nijak malé vajíčko, ale 10-15 cm nad hlavou malý nemá… teda já už vajíčko potřebovat nebudu, ale tohle bylo starší, tak uvažuju, že pro druhé pořídím nové.

MY jsme pro prvního měli taky starší, skoro jsme nejezdili autem… To bylo nějaký od Roanu a taky se tam v klidu vešel a to taky nebyl žádnej drobeček… :think: Já teda teď pro druhýho vybírala sedačku jednak podle bezpečnosti a pak taky podle toho, aby v ní vydržel co nejdýl… A vylezl mi z toho ten Romer…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
23.11.11 16:57
kate02 píše:
MY jsme pro prvního měli taky starší, skoro jsme nejezdili autem… To bylo nějaký od Roanu a taky se tam v klidu vešel a to taky nebyl žádnej drobeček… :think: Já teda teď pro druhýho vybírala sedačku jednak podle bezpečnosti a pak taky podle toho, aby v ní vydržel co nejdýl… A vylezl mi z toho ten Romer…

Tak to my nemáme špatnou, ač je taky z kombinace - máme PegPerego se základnou, takže 4*, ale přece jen už je po 2 dětech… no uvidím jak rychle se nám to druhé povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
23.11.11 21:14
AnastazieB píše:
El-Brno píše:
Koupila bych 0-18, v testech vyšla myslím dobře. Aby ti totiž z vajíčka za dva měsíce nevyrostl, ještě by neseděl a stejně bys 0-18 kg musela kupovat, protože by do 9-18 nemohl. Zvaž taky, jak je dlouhý.
Mmch, doma řeším jiný problém, v roce je nám vajíčko malé, ale má max 8,5 kilo :mrgreen:
Kila do sedačky se počítají se vším jak ho tam dáváš - tj. s plínou, oblečením… A 200g sem nebo tam nevadí. Důležité je, aby sám seděl.
Já jsem kupovala 9-18 tento týden a syn před 14 dny u dr. měl 8,3kg. Jenže ve vajíčku se strašně vzteká… naštěstí zas tolik nejezdíme, než s ním poprvé pojedeme, už bude mít zas víc.

Anastazie, zítra budu vědět přesnější váhu, jedme na roční kontrolu, ale doma jsem ji vážila na naší domácí váze a měla 8,5 ne zrovna s vyměněnou plínkou, něco v ní určitě bylo :mrgreen: A ona prostě jíst nebude a nebude :zed: :zed: Ale díky za info, ještě, že je zima, pořádně ji nabalím, stáhnu topení na minimum a bude :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
23.11.11 21:17
j.a.n.i1 píše:
MonnyDee píše:
Karku píše:
AnastazieB píše:
Karku píše:

No my v roce taky ve vajíčku, jak píšu (Romer), kvůli málo kilům… spousta dětí kolem mě je tak cca do roka ve vajíčku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
23.11.11 21:22
El-Brno píše:
j.a.n.i1 píše:
MonnyDee píše:
Karku píše:
AnastazieB píše:
Karku píše:
No my v roce taky ve vajíčku, jak píšu (Romer), kvůli málo kilům… spousta dětí kolem mě je tak cca do roka ve vajíčku…

Malý bude mít za chvilku 14 měsíců a je taky stále ve vajíčku, ale on měl taky v roce 72,5cm. Ale třeba mé 2 kolegyně v práci měli větší dítka a stěhovali je hned v těch 9 měsících, no jedna ještě dříve :oops:
Jinak toho půlkila co ti chybí bych v roce výrazně neřešila, ale na druhou stranu, dokud se vejde na délku, tak není důvod ho stěhovat, malý už má 9,5kg (nahatý) a dokud se do vajíčka vejde, tak v něm bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
23.11.11 21:23

Tuto sedačku doporučuji máme jí a je super syn tedy jezdí pořád proti směru a bude jezdit pořád než bude mít 13 kg a to ještě nemá.A v březnu mu budou 2 roky.Sedačku si nastavíš do jaké polohy chceš zda pololeh polosed nebo sed a je dost prostorná malej,když byl malej jsem mu tam dokoupila ještě podhlavník,aby měl zafixovanou hlavu,ale teď už ho tam nemá je přece jenom větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
23.11.11 21:27
j.a.n.i1 píše:
El-Brno píše:
j.a.n.i1 píše:
MonnyDee píše:
Karku píše:
AnastazieB píše:
Karku píše:
Malý bude mít za chvilku 14 měsíců a je taky stále ve vajíčku, ale on měl taky v roce 72,5cm. Ale třeba mé 2 kolegyně v práci měli větší dítka a stěhovali je hned v těch 9 měsících, no jedna ještě dříve :oops:
Jinak toho půlkila co ti chybí bych v roce výrazně neřešila, ale na druhou stranu, dokud se vejde na délku, tak není důvod ho stěhovat, malý už má 9,5kg (nahatý) a dokud se do vajíčka vejde, tak v něm bude.

Já jsem teda asi zbytečně tvrdá, jde mě v autě hlavně o bezpečnost, tak jsem ji v tom vajíčku chtěla nechat taky co nejdýl, až bude plně splňovat limity, ale asi to možné ani nebude, protože má 76 cm, takže to vajíčko má hodně tak tak :? Pošupajdí teda do větší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
23.11.11 21:31

jaký podhlavník jsi prosím tě kupovala? já už jsem sedačku objednala, ale žádný pohlavník jsem k tomu nevzala. hoď mi na něj prosím odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
23.11.11 23:33

J.A.N.I.1, ještě pozor na to, v zimní bundě v autosedačce by být neměl, hrozí tam zklouznutí popruhů, spíš v nečem tenčím, v čem bude pěkně napevno uvázanej.
U nás má ve vajíčku místa dost, jenže se tam už vzteká až do zvracení :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario