Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@JancaS84 píše:
V 6 měsíci jsem byla na degustaci vina s partou, cucla sem si úplně minimálně, spíš sem tam byla dopočtu a řidič. Ale hned na začátku mě chtěl somelier nalivat slivovici, vůbec to na mě nebylo vidět.
Já zas vypadám jak těhotná, i když nejsem - a zatím na mě nikde nikdo blbě nekoukal, když jsem si něco dala…
Příspěvek upraven 08.10.22 v 10:21
@Anonymní píše:
Zdravím všechny. V úvodu prosím nepotřebuji odpovědi typu, ze jsem kráva apod. To vím sama a neskutečně mě to užírá každým dnem a nijak to omlouvat nechci a nebudu. Selhání na plne čáře. Spis hledám někoho s podobnou zkušenosti a jaký vliv na dítě to mělo.V životě jsem bohužel řešila určitě věci větším množství alkoholu. Před otehotnenim jsem nepila, a pak i cele těhotenství do 24.tt. A pak se stalo, se sestřenici jsme šli do nové restaurace a Ja si dala malé pivo, pak další 2 no a už jsem neměla zábrany a dala ještě láhev vina. Opilá jsem byla, usnula jsem ani nevím jak a druhy den kocovina. Ale nejvíce morální. Strašně jsem selhala, cele těhotenství si hlídam stravu vše, a pak se neuhlídám s alkoholem. Má otázka zní - kdo nárazove vypil velké množství alkoholu, jak se to projevilo u miminka…doufám, ze to do jeho oběhu šlo v co nejmenší a naredene formě …
No nezbýva ti než doufat, že to na zdraví dítěte vliv mít nebude. Ale tedy k vytučněnému, do oběhu dítěte šlo nejspíš stejně množství, navíc jeho játra alkohol neumí odbourávat tak, jako játra dospělého člověka, takže míra alkoholu v jeho krvi byla nejspíš i vyžší než u tebe. Co na to říct, chudák dítě, je to hnus. ![]()
@Agrion chci to řešit. Doma mě nenapadne pít, to si nekoupim ani plechovku piva. Problém je, když jsem někde v okruhu lidi a oni pijou, a třeba manžel si rad ve společnosti dá větší množství, ale on se na tom umí chovat. To je pro mě ta nejtěžší situace prave, takže po porodu to budu řešit, abych se, když budu ve společnosti lidi co pijou, dokázala bavit i bez toho
@shadowbabe co prosím? Kde o tom padla řeč? Reaguji na to, ze obsluha ani netušila ze jsem těhotná, tak jim nic divného ohledně těhotné s alkoholem nemohlo přijít. ![]()
Pročti si o binge drinking v těhu. Jestli to něco udělalo, ti nikdo neřekne, nemusí být nic vidět než půjde do školy. Kdyby byl pak zlobivý, mít problém se soustředěním, adaptací, sociálními vztahy buď na něj extra hodná, alkohol poškozuje zejména část mozku odpovídajíci za tohle. A ne alkohol nebyl zředěn, spíše naopak. Prckům v bříšku nefungují játra a co dospělý odbourá za 2 hoďky se u prcka koncentruje i několik dní.
Zhruba 9 let dá se říct nepiju, výjimečně. Kouřila sem cca 18 let a ze dne na den s tím sekla. Existuje něco jako pevná vůle. Kolem všeci kouří, na oslavách nebo setkáních je alkohol. Ale to mne nenutí k tomu chlastat a hulit. Dělala sem léta v gastronomii, aj za barem. Nejhorší je ožralá ženská, která se neumí chovat a nejlépe dělá scény starýmu. Bys nechtěla slyšet co si pak o ní jiní lidi vypráví ![]()
Nevěřím ti. Jako věřím, že kdejaká slepice je schopná v těhotenství pít (i takovou jednu znám), ale nevěřím, že by nějaká šla do restaurace, ještě s někým, kdo ví, že je těhotná, a tam se ožrala jak čuně. A pak o tom ještě vyprávěla na emiminu ![]()
Nikdo ti tu neporadí a aani neřekne jaký vliv to bude nebo nebude mít. ![]()
Bohužel. Stačí ti jen doufat. A doporučuji sehnat ihnet pomoc. Jelikož nejvíc alkoholickek vzniká na rodičaku. Takže po porodu do toho můžeš lehce spadnout. Pokud se nedokážeš ovládnout v těhotenství, tak po porodu už těžko. Nemyslím to zle. Naopak. Začni to řešit ihned.
A hlavně… Tvůj muž ti má být oporou a nemá před tebou popíjet. Takže i manžel bude muset změnit chování.
@Ťarbík01 píše:
Nikdo ti tu neporadí a aani neřekne jaký vliv to bude nebo nebude mít.
Bohužel. Stačí ti jen doufat. A doporučuji sehnat ihnet pomoc. Jelikož nejvíc alkoholickek vzniká na rodičaku. Takže po porodu do toho můžeš lehce spadnout. Pokud se nedokážeš ovládnout v těhotenství, tak po porodu už těžko. Nemyslím to zle. Naopak. Začni to řešit ihned.
A hlavně… Tvůj muž ti má být oporou a nemá před tebou popíjet. Takže i manžel bude muset změnit chování.
Ten bude nadšen
Nejlépe aby nepil nikdo z jejího okolí, zavřeli všechny vinotéky a v Bille zamkli oddělení piva. Asi sem jiná, ale nenapadlo mě omezovat ostatní 🤷🏻♀️
@shadowbabe mne to je jasný jak to pak pro okolí musí působit. Je to hnus… hold je na čase opravdu v tomto směru dospět a mít silnou vůli vždy.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny. V úvodu prosím nepotřebuji odpovědi typu, ze jsem kráva apod. To vím sama a neskutečně mě to užírá každým dnem a nijak to omlouvat nechci a nebudu. Selhání na plne čáře. Spis hledám někoho s podobnou zkušenosti a jaký vliv na dítě to mělo.V životě jsem bohužel řešila určitě věci větším množství alkoholu. Před otehotnenim jsem nepila, a pak i cele těhotenství do 24.tt. A pak se stalo, se sestřenici jsme šli do nové restaurace a Ja si dala malé pivo, pak další 2 no a už jsem neměla zábrany a dala ještě láhev vina. Opilá jsem byla, usnula jsem ani nevím jak a druhy den kocovina. Ale nejvíce morální. Strašně jsem selhala, cele těhotenství si hlídam stravu vše, a pak se neuhlídám s alkoholem. Má otázka zní - kdo nárazove vypil velké množství alkoholu, jak se to projevilo u miminka…doufám, ze to do jeho oběhu šlo v co nejmenší a naredene formě …
Prostě nevěřím, že dlouho nepiješ.
@Thomassss a proc bych tím jinak trávila sobotu? Bohužel se takto fakt nenudim. A trápí mě to. A nikdo nevi kdo jsem, takže co je k neuvěření na tom, ze to chci rozebírat zde..přece jen když budu zastavovat ženské na ulici a ptát se jich na to, tak asi to moc dobře nedopadne ne? Od toho je možnost internetových diskuzi..
@karkarka na mě těhotenství výrazně vidět není, bříško ještě schovam pod cardigan a jinak jsem drobná, takže spis o tom ani nevěděli no..