Selhání. Alkohol ve 24tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18177
9.10.22 10:48
@Anonymní píše:
Všem děkuji za odpovědi, a už to pomalu ukoncim tuto diskuzi. S manželem jsme se radili se známým doktorem (s dlouholetou praxi těhotných žen a miminek), koukala jsem i na zahraniční studie. A víceméně se zakazuje veškerý alkohol, protože nemohou určit přesnou hranici, protože by potřebovali velké množství žen co pijou v těhotenství a pak abstinentek k porovnání a taková rozsáhlá studie ještě nebyla, tak proto je nejbezpečnější alkohol zakázat úplně. Co se týká FAS tak bylo uvedeno, ze to je při pravidelném pití v poměru například 2 lahve denně vina po dobu 2 týdnu a více.
A mnohem více škodí stres než jeden večer kdy se matka bavila. Sám doktor se s manželkou ženil kolem jejího 20tt a byla to prý oslava se vším všudy. A je spousta horších faktoru, které v dnešní době ovlivňují a jsou spouštěči prave ADHD atd… Takže v závěru, alkohol určitě ne pravidelně, ale jeden večer kdy se pobavite klidně s více alkoholem z dítěte opravdu “mentala” jak tu někdo uvedl neudělá. A chápu ze asi nikdo tady se mnou nebude souhlasit, ale upřímně věřím více lidem z oboru s praxi, kteří zpětné mohou soudit když už je dětem klidně i přes 20 let nyní. Ale pít už nehodlám. To vím :)

Chápu, ze se snažíš zmírnit obavy z toho, co se stalo (a souhlasím s tim stresem). Ale tou bagatelizaci jen dokazujes, ze mas problem. Opravdu to res…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
9.10.22 10:55
@Anonymní píše:
Zdravím všechny. V úvodu prosím nepotřebuji odpovědi typu, ze jsem kráva apod. To vím sama a neskutečně mě to užírá každým dnem a nijak to omlouvat nechci a nebudu. Selhání na plne čáře. Spis hledám někoho s podobnou zkušenosti a jaký vliv na dítě to mělo.V životě jsem bohužel řešila určitě věci větším množství alkoholu. Před otehotnenim jsem nepila, a pak i cele těhotenství do 24.tt. A pak se stalo, se sestřenici jsme šli do nové restaurace a Ja si dala malé pivo, pak další 2 no a už jsem neměla zábrany a dala ještě láhev vina. Opilá jsem byla, usnula jsem ani nevím jak a druhy den kocovina. Ale nejvíce morální. Strašně jsem selhala, cele těhotenství si hlídam stravu vše, a pak se neuhlídám s alkoholem. Má otázka zní - kdo nárazove vypil velké množství alkoholu, jak se to projevilo u miminka…doufám, ze to do jeho oběhu šlo v co nejmenší a naredene formě …

Vyhledej odbornou pomoc.
Se sestřenicí omez kontakt, nechoď do míst, kde se pije a požádej rodinu o podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
9.10.22 10:58
@Anonymní píše:
@Agrion chci to řešit. Doma mě nenapadne pít, to si nekoupim ani plechovku piva. Problém je, když jsem někde v okruhu lidi a oni pijou, a třeba manžel si rad ve společnosti dá větší množství, ale on se na tom umí chovat. To je pro mě ta nejtěžší situace prave, takže po porodu to budu řešit, abych se, když budu ve společnosti lidi co pijou, dokázala bavit i bez toho

Budeš muset změnit společnost, ve které se pohybuješ. Zkus si prmluvit s manželem a nejbližším okolím, aby tě podpořili. Jinak to bude těžké a možna špatně skončíš. Také můžeš nějak ublížit dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.22 11:07

@Ba-stet ale Ja zmiňuji, ze pít nebudu. Jen reaguji na celou tuto diskuzi, kde se převážně zmiňuje FAS apod, jinak prave ze jsem se o tom bavili a akorát to prý vše klasicky zveličuji a opravdu nejsem alkoholicka jak se to uvádělo. Jsou to lidi co mě znají tak snad by nelhali, kdyby opravdu byl velký problém..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.10.22 11:11

@Leni_2019 ano pot nebudu, za tím si stát budu. A prave jsem i manželovi řekla ze vyhledam pomoc (nechápal proc) a pak jsem to říkala i doktorovi(zná mě delší dobu) a říkal, ze nikam docházet nemusim, ze tím ze neznám stopku, ještě neznamená ze jsem alkoholik a ze to nemá většina lidi, když je zábava. Samozřejmě trapasy a ostuda s tím spojena muže byt a hezké to není, ale ze ve 25 nic až tak neobvyklého a s dítětem tu hranici člověk pozná rychle, když ví ze má druhy den vstavat

• Citovat
  • Upravit
459
9.10.22 11:21
@Anonymní píše:
@Agrion chci to řešit. Doma mě nenapadne pít, to si nekoupim ani plechovku piva. Problém je, když jsem někde v okruhu lidi a oni pijou, a třeba manžel si rad ve společnosti dá větší množství, ale on se na tom umí chovat. To je pro mě ta nejtěžší situace prave, takže po porodu to budu řešit, abych se, když budu ve společnosti lidi co pijou, dokázala bavit i bez toho

Tak to řeš, když nemáš zábrany. Myho chlapa je kus, snese toho dost a já se vždycky jen směju, že vypít tohle já, je po mně, a na něm nevidím ani náznak opilosti. A rozhodně to, že on a kamarádi pijou neznamená, ze mám problém se udržet. Máš prostě problém s chlastem. Kdybys ho neměla, bylo by ti jedno, jak kolem tebe kdo pije. A chudák dítě teda, musíš si sáhnout do svědomí, jestli nemáš problém na více frontách. Já si občas dál lok dva piva, vím, že se říká, že deci piva nebo vína nevadí, i tak to radši neriskuju. Ale vypít toho tolik 8o chudák dítě, doufej, ze bude bez následků. A odborníky bych kontaktovala hned, abys tento problém odbourala co nejdřív, a případně náročnější chvilky po narození neřešila stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13993
9.10.22 11:32
@Anonymní píše:
@Ba-stet ale Ja zmiňuji, ze pít nebudu. Jen reaguji na celou tuto diskuzi, kde se převážně zmiňuje FAS apod, jinak prave ze jsem se o tom bavili a akorát to prý vše klasicky zveličuji a opravdu nejsem alkoholicka jak se to uvádělo. Jsou to lidi co mě znají tak snad by nelhali, kdyby opravdu byl velký problém..

Problém je to, že když se napiješ nezastaví tě ani to nevinný dítě v břiše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
9.10.22 11:47

Tak jo nemáš žádný problém když náhodou vyzahnes 2 flašky vína nic se nestane. Žádný problém nemáš horší by bylo kdyby ses stresovala.

Nemáš žádný problém s alkoholem protože to když se někdo ozere že si ani nepamatuje jak usnul v 24. Týdnu těhotenství je naprosto normální jen se o tom nemluví.

Hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.10.22 11:51

@ludmilaadamkova všichni tady píšou o FAS a Ja na to reaguji tím, ze FAS je po pravidelném dlouhodobém pití. A ani Ja neměla v ten den 2 lahve, měla jsem jednu s 9%. A za celou dobu těhotenství, neobhajuji se, byla to blbost ale FAS to opravdu neudělá. Tot vse

• Citovat
  • Upravit
18177
9.10.22 13:39
@Anonymní píše:

Jak myslíš. Ale na tu akci jsi asi taky nesla s tím, ze se opijes :nevim: Ta bagazelizace, omlouváni se a vymlouvani - to je klasicky znamení velkého problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
9.10.22 15:33
@Anonymní píše:
@Leni_2019 ano pot nebudu, za tím si stát budu. A prave jsem i manželovi řekla ze vyhledam pomoc (nechápal proc) a pak jsem to říkala i doktorovi(zná mě delší dobu) a říkal, ze nikam docházet nemusim, ze tím ze neznám stopku, ještě neznamená ze jsem alkoholik a ze to nemá většina lidi, když je zábava. Samozřejmě trapasy a ostuda s tím spojena muže byt a hezké to není, ale ze ve 25 nic až tak neobvyklého a s dítětem tu hranici člověk pozná rychle, když ví ze má druhy den vstavat

Nejsem adiktolog, ale pokud těhotná žena „nezná stopku“ a opije se, potom dle mého názoru alkoholička je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
9.10.22 18:14

Vygoogli si pojem kvartální alkoholik a do konce těhotenství se opravdu nedotkni alkoholu.. ani malou sklenku vína…

• Citovat
  • Upravit
17006
9.10.22 18:21
@Anonymní píše:

Fakt neznám nikoho, kdo se ožere do bezvědomí, když je v něm dítě, které má již pohyby..

Mimochodem - takhle nějak tvé dítě už vypadá.. https://motherclub.cz/…va-holcicka/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí