Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, pres tento server jsme nasli truhlare na vestavene skrine a s vysledkem jsme opravdu spokojeni. Cena i termin super. Na zadanou poptavku sme dostali 5 nabidek a z tech vybirali. Reference jsou urcite realne, projdi si hlavne ty kde jsou fotky vysledku i toho, zda byla dodrzena cena/termin. Za me doporucuji. ![]()
@honzek86 Ano,zadavali jsme tam par pohledavek,kdyz jsme potrebovali vyrobit nabytek na miru a nejake prace k rekonstrukci
Vse dopadlo dobre,ale jestli remeslniky opravdu nekdo overuje,to netusim.
Ano, mám zkušenost. Nevím, jestli tam řemeslníky někdo ověřuje. Beru to spíš jako komunikační portál, který ti usnadní vyhledávání. Však si u každého řemeslníka můžeš přečíst recenze a rozhodnout se, zda ho chceš nebo ne.
Já si tam našla 3 řemeslníky na různé práce a byla jsem spokojená, jen jsem úplně nepochopila ten systém - člověk zadá poptávku, velmi brzy začnou chodit odpovědi od řemeslníků a člověk by jim měl hned něco odpovědět - já jsem chtěla počkat, až se ozvou třeba 3, a z nich si vybrat, ale portál mě pořád urgoval, že je slušnost na každou nabídku služeb reagovat. Nakonec jsme se teda domluvili.
Díky za info. No mě zajímá to hodnocení z toho pohledu, jestli si tam ty recenze třeba nemůžou dávat řemeslníci sami
koneckonců i fotky. Třeba sem napíše i nějaký řemeslník, který tam v minulosti byl a ví to. Každopádně díky za recenze, počkám si, jestli nepřijdou i nějaké negativní.
@honzek86 píše:
Díky za info. No mě zajímá to hodnocení z toho pohledu, jestli si tam ty recenze třeba nemůžou dávat řemeslníci samikoneckonců i fotky. Třeba sem napíše i nějaký řemeslník, který tam v minulosti byl a ví to. Každopádně díky za recenze, počkám si, jestli nepřijdou i nějaké negativní.
No, nevím, jak to funguje, ale to by si na každé hodnocení museli zakládat nový profil na NŘ, ne? Nemůže hodnotit jen tak někdo z netu, jen registrovaní. A nevím, jestli může člověk hodnotit i pokud s daným řemeslníkem nebyl přes ten portál v kontaktu, už si to nepamatuju, naposledy jsem NŘ používala tak před 2 roky.
měla jsem před pár lety dva různé řemeslníky co jsem si vybrala na základě poptávky a referencí a byla jsem celkem spokojená- přišli kdy měli, pokud se někde zdrželi komunikovali, odvedli práci na které jsme se domluvili za cenu co byla stanovená. Cenový rozdíl mezi dvěma byl třeba i 4000Kč, takže je opravdu dobré vybírat pečlivě. Momentálně poptávám opět, tak doufám, že uspěji ![]()
@smudlinky Já jsem hledala malíře a odhad ceny mi každý z přihlášených napsal tak, že jsem absolutně nebyla schopná to porovnat. Takže nevím, jak jsem vybrala, co se ceny týče. Zvolený pán asi úplně levný nebyl, byl ale profesionální, komunikoval, přišel situaci předem obhlídnout, práci udělal pěkně.
@iila taky jsme měli i malíře, chtěla jsem vědět cenu za metr čtvereční malby, pak jsme si vybrané pozvala a ti už mi pak dali kalkulaci přímo na míru.
Dobrý den! Řemeslníky a firmy, které se u nás registrují ověřujeme, stejně jako jejich reference. Prověřujeme také hodnocení zákazníků, aby si ho řemeslníci nepsali sami.
Pokud naopak jednáte s nějakým řemeslníkem a nejste si jisti, můžete si ho u nás ověřit.
Pravdivost a spolehlivost hodnocením je pro nás jednou z priorit!
Marta z týmu NejŘemeslníci. cz
@NejŘemeslníci.cz Teď jste si u mě teda moc reputaci nevylepšili
tenhle příspěvek mi spíš ukazuje na to, že nemáte moc problém s tím, aby si někdo psal hodnocení sám
každopádně díky za vysvětlení. Mě by zajímalo, jak ověřujete, že si hodnocení zákazníci nepíšou sami?? Četl jsem totiž i jiná fóra, než tohle a podle jiných to moc nefunguje. Tady mi sice nikdo negativní recenzi na váš server nedal, jinde ale ano a dost špatnou. Jak to potom kompenzujete, když mi zprostředkujete někoho, jehož kvalifikace jeho hodnocení na vašem serveru opravdu neodpovídá?
@honzek86 píše:
@NejŘemeslníci.cz Teď jste si u mě teda moc reputaci nevylepšilitenhle příspěvek mi spíš ukazuje na to, že nemáte moc problém s tím, aby si někdo psal hodnocení sám
každopádně díky za vysvětlení. Mě by zajímalo, jak ověřujete, že si hodnocení zákazníci nepíšou sami?? Četl jsem totiž i jiná fóra, než tohle a podle jiných to moc nefunguje. Tady mi sice nikdo negativní recenzi na váš server nedal, jinde ale ano a dost špatnou. Jak to potom kompenzujete, když mi zprostředkujete někoho, jehož kvalifikace jeho hodnocení na vašem serveru opravdu neodpovídá?
Dobrý den! Nijak jsem nás v předchozí reakci nehodnotila - jen jsem Vám vysvětlila, jak se věci mají
Co se ověřování týká - prvním ukazatelem, který ověřujeme systémově, je login a IP adresa. Pokud reference tímto ověřením projde (byla zadána z jiné IP adresy a jiným loginem, než máme vedený u firmy), ale přesto je reference podezřelá, je dalším krokem kontaktování řemeslníka i zákazníka, kdy si můžeme vyžádat dodání další dokumentace (fotografií, faktury/dokladu, atd.). Pokud není možné referenci prokazatelně ověřit, tak ji nezveřejňujeme.
Co se týká špatné reference na naše fungování - to nás mrzí… Bohužel se nedá nikdy zavděčit všem
Ale pokud se nám člověk se špatnou zkušeností ozve, snažíme se vždy najít cestu a řešení. Řemeslníka/firmu/dodavatele si u nás vybíráte Vy sám z nabídek, které Vám zašlou sami řemeslníci. Vybíráte si jednak podle nabídky a také právě podle referencí. Pokud se Vám řemeslník nebo jeho reference nezdají, můžete nás samozřejmě kontaktovat a my to s Vámi rádi zkonzultujeme. Konečné rozhodnutí, jestli a kterého řemeslníka si vyberete je ale na Vás ![]()
Marta z týmu NejŘemeslníci. cz
Proc by ti meli neco kompenzovat? Remeslnika si vybiras ty z nabidek,ktere ti daji sami remeslnici. Poptat se na reference remeslniku muzes i jinde a tim si je overit,tady je to jen zjednodusene tim,ze jsou reference sdruzene na jednom portalu plus ty,kdyz zadavas poptavku,nemusis kontaktovat kazdeho remeslnika zvlast,ale zverejnis ji tady.
@honzek86 Asi by sis měl/a uvědomit co zmiňovaný server je a co za službu vlastně poskytuje, protože to evidentně netušíš.
Jinak moje zkušenosti: přes NejŘemeslníci jsem zasmluvnil cca 10 zakázek. U řemeslníků jsem si smluvní podmínky nastavil podle své představy, takže nějaké záruky byly. Jinak jsem s řemeslníky narazil asi na takový průměr, něco byli profíci, něco paka, normálka. Spoléhat se jen na hodnocení samozřejmě nestačí, řemeslníkovi je třeba stát za zadkem. Ale to je obecné pravidlo. Existence služby NejŘemeslníci jako takové byla pro mě přínosem.
A k ověřování: každý z řemeslníků úpěnlivě prosil o hodnocení, takže to je evidetně cenná komodita. A hodnocení imho proběhne jen u uzavřené zakázky, což znamená, že řemeslník zaplatil zprostředkovatelský poplatek, což fakt není málo. Takže myslím, že psát si vlastní hodnocení by se jim moc nevyplatilo.
@AlphaOmega v klidu, vím přesně o co jde, nemusíš do mě rejt ![]()
ty zase netušíš, jaké diskuze jsem na toto téma našel jinde. Kdyby jsi je četl, věděl bys přesně, proč se na to ptám. Dal bych sem odkaz, ale to je bohužel proti pravidlům fóra. (odkaz na konkurenční fórum)
Jde o extrémy, jakože řemeslník měl naražených na tom serveru tolik hvězd a referencí, že vyčuhoval z řady a na místě se zjistilo, že je to neschopný blbec a reference si tam sází navzájem s podobným kamarádem. Plánuju akci za 200 tis., ne malování bytu, takže mi to úplně jedno není.
@honzek86 píše:
@AlphaOmega v klidu, vím přesně o co jde, nemusíš do mě rejt![]()
ty zase netušíš, jaké diskuze jsem na toto téma našel jinde. Kdyby jsi je četl, věděl bys přesně, proč se na to ptám. Dal bych sem odkaz, ale to je bohužel proti pravidlům fóra. (odkaz na konkurenční fórum)
Jde o extrémy, jakože řemeslník měl naražených na tom serveru tolik hvězd a referencí, že vyčuhoval z řady a na místě se zjistilo, že je to neschopný blbec a reference si tam sází navzájem s podobným kamarádem. Plánuju akci za 200 tis., ne malování bytu, takže mi to úplně jedno není.
Ne nevíš. Kdybys radši četl co píšu. ![]()