Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na základce vyžadovali nové za každých okolností. Na středni to bylo jedno, nikdo se sešitem z roku předtím problém neměl. Některý kantor byl dokonce za to rád. Dejepisarka, a zároveň naše třídní nám kázala koupit na začátku prváku velký sešit v deskách, aby vydržel celé 4 roky.
Nechala bych za popsanyma strankama 1-2 prazdne, na dalsi stranu napsala 2025/26 aby se to oddelilo, a nechala at v sesite pokracuje.
Pokud by dite zapisky z predchoziho roku nepotrebovalo tak bych ty popsane stranky vyskubla.
A pak bude deti brat na Den Zeme a pujdou sbirat odpadky a vypravet si o ekologii ![]()
@Fitsun jo tak přesně takhle jsem to udělala a neuspěla… Viz komentáře výše…
@Enli trvala bych na svém, nekoupila bych nový…tohle zrovna mi přijde jako úplně nesmyslný požadavek…a napsala bych jí, aby se to nevyřizovalo přes dítě…
@Midaku jak říkám nemám problém s půlkou popsaného sešitu vytrhat stránky a dělat si poznámky doma… Jde mi o sešity kde jsou popsané dvě stránky a učitel trvá na koupi nového… A ne není problém koupit nový sešit jen to nedává smysl… Mám tři děti a každý rok vyhazuju skoro nepopsané sešity… A ač jsem se ptala zda v nich můžeme pokračovat bylo mi sděleno, že ne…
Škola nemá právo cokoli vyžadovat a to říkám jako učitelka. Takže bych paní učitelce sdělila, že jsme ekologicky smýšlející rodina a nový sešit koupíme, až bude ten starý dopsaný. To fakt nechápu, proč takhle někdo uvažuje.
@Midaku píše: Více
Hele, já nevím, jak vy, ale my máme doma mrtě sešitů na doma, a nikdo do toho doma nepíše. Kreslíme na šmíráky bez linek, takže tohle fakt doma nepotřebujeme.
Snažila bych se od učitelky zjistit racionální důvod takového požadavku. Normálně jí prostě jen napsat s dotazem. Samotnou by mě ten důvod zajímal.
Nebo bych to vyřešila tím vytržením stránek a přelepením celého štítku na té titulní straně sešitu.
Ale pokud něco jako učitelka chci a rodiče se na to zeptají, tak jim to prostě vysvětluji, bez nějakých averzí a urážek. Mně osobně je teda zrovna téma sešitů ukradené, ať si žáci své poznámky píšou, kam je jim libo. Je fakt, že na malém gymplu bychom ty poznámky měli kontrolovat, ale já to nedělám, kolikrát si to píšou i do tabletu nebo něčeho takového. To už bych vůbec neměla šanci kontrolovat.
@Enli chápu, no poslala bych dite do skoly se starým upraveným sesitem a řekla mu, ze případný problem ma učitelka řešit se mnou písemně. Pokud ma popsany fakt 2 stranky a sesit neni v salátové vydání, je požadavek na nový fakt mimo.
@ProfZav jo, no tohle ma kaudy jinak. Kreslím taky na nelinkovane, ale na domácí učení jsou ty linky u nas potřeba. Ale teda nam nikdy zadny sešit nezbyl. Pripadne zbytky jsou fakt jednotky stránek anebo naopak celé nové sesity. Takže my jsme tento problem vlastne zatim neřešili.
@Enli píše: Více
Na tohlebych te uce napsala, ze clovek musi jen umrit a jestli trva na novych, tak at je synovi ona koupi, ze ty nic platit nebudes a sxn bude pokracovat ve starem sesitu!
Musite byt vy rodice vuci nesmyslnym skolnim pozadavkum asertivni a trvat si na svem! A uca si muze tak akorat trhnout! Nenadela totiz nic!
Koupila jsem synovi sice nové, aby v tom neměl hlavně chaos, ale staré nevyhazuji. Vytrhnu popsané stránky, pokud jich není moc a používá je jako cvičný sešit, nebo na poznámky nebo když zapomene sešit do onoho předmětů, tak ten jeden použitý má u sebe a píše tam a doma to přepisuje do toho kam patří. Hudebku nechala sešit stejný.. ![]()
@Enli píše: Více
Vytrhla bych stránky, dala nový štítek a může psát jak do nového od začátku
@Midaku píše: Více
Jestli sis nevsimla, tak přesně to matka udelala a nestacilo to…