Sešity, škola vyžaduje nové, i když ty loňské nejsou popsané

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9337
3.9.25 21:35
@Enli píše: Více

U nás toto odpadá, na konci školního roku dostaneme lístek, kdo má zájem o nákup všech sešitů na příští rok, za slevovou cenu, každý to podepíše, páč se s tím nechce shánět a od učitele pak dostanou ten sešit, který od děcek chce. U exponovaných předmětů víc. Když dojdou i ty, tak jsou učitelé rádi, že si dítě přineslo aspoň nějaký sešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
3.9.25 21:37
@MamaZBrd píše: Více

Ale jen si je kup, ty obaly. Já je kupovat odmítám, stejně jako neustále nové sešity, když ty staré jsou v podstatě nepoužité. Naštěstí jsou to moje penize a moje sešity. Tudíž o nich učitelka nerozhoduje a nebude mi rozkazovat, jak mam sve peníze vynakládat. A mimochodem, nákupní seznamy mam již dávno v mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
3.9.25 21:38
@Kunikula Strhana píše: Více
Dík, pobavila jsem se. :D
Archivační bedna je dobrá :lol:. Co lodní proutěný kufr a když se to okouká, tak koš na prádlo? :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
3.9.25 21:42

@hanka.br.
V ostatních případech samozřejmě ano, ale pokud bych byla v situaci zakladatelky, tak na diskuse s učitelkou o přelepeném štítku je můj čas skutečně příliš cenný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
3.9.25 21:44
@Midaku píše: Více

To je v každé třídě. Asi se to nějak třídí už u zápisu, ale u obou děti vždy jedna vrtulníková matka (tradičně od naprosto mimózniho chlapce) a pak jeden „supervtipny“ tatínek, který musí vše komentovat pubertálními připomínkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
3.9.25 21:44
@Weia píše: Více

Hlavně o takové ptákovině diskutovat nehodlám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
3.9.25 21:59
@MamaZBrd píše: Více

Nevytrhne, ale nikdo mi ještě nevysvětlil, proč se sešity a ucebnice nevyrabeji rovnou tak, aby se obalovat nemusely - bo.ty obaly na tom beztak nedrží a kolikrát mě obal stojí víc jak samotný sešit. A.kdyz už je třeba obalovat, proč mají učebnice tak podivné formáty? Dnes první várka knížek a do standardního obalu se vešla jedna u zbytku si připadám jak na kroužku ručních prací ( výsledek tomu také odpovídá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
3.9.25 23:32

To mi připomíná zážitek s paní učitelkou, co učila dceru na flétnu (zájmový kroužek). Kupovala jsem celkem drahý notový sešit (takže A-typ) a opakovaně po dceři vzkazovala, že ho máme obalit. Po pár nadávkách jsem ho obalila do letáků, aby měla klid v duši a při výuce panoval mír. Tyhle starý školský struktury moc nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15427
4.9.25 08:29
@hani28 píše: Více

Tak zadělávat mu na problémy mi přišlo zbytečné. Pokus byl, neprošel, koupili jsme nový sešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3538
4.9.25 09:00

Jako dítě, které bylo prostředník mezi rodičem a učitelem, Vás prosím o jediné - řešte si své názory/postoje samy. Jednou to chápu, ale když přijde dítě podruhé, že sešit ne, tak ho neposílejte dále s tím, ať vzkáže učitelce… Je to Váš boj, ne jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4900
4.9.25 09:53

První dvě stránky vytrhni, štítek přelep a hotovo vyřešeno :nevim:
U nás tedy dostávají děti každý rok nové (kupuje je učitelka hromadně, i teď na 2.stupni, což mě překvapilo), ale ty staré si na konci roku berou domů, tak jim ty nepopsané listy vždy vytrhnu a využijeme je doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5144
4.9.25 17:24
@Takyjedna píše: Více

I kdybych to koupila se slevou pres skolu, prislo by mi zbytecne zacinat novy sesit, pokud jsou popsane jen 2 stranky ze stareho. Jde prece o ekologii, nejen o setreni penez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1397
4.9.25 17:35
@Adaneli píše: Více

wtf 8o To teda zírám, na co mají učitelky čas a kapacitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
4.9.25 19:40

Na prvním stupni jsem u sešitu, kde byla popsaná 1-2 strany, ty strany vytrhla (samože z obou stran), přepsala štítek a jelo se dál. Bez problému.
Sama jsem čerstvě jako učitelka a taky zastávám pokračovaní ve starých sešitech a doporučuji nákup těch, co mají více stran x6× - druhý stupeň. Ale nesmí to mít to dítě jako salátové vydání.
Pak na SŠ to bylo, obzvlášť u maturitních předmětů, vyloženě žádoucí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
4.9.25 21:55
@hani28 píše: Více

1. My zbylé papíry doma hojně využijeme.
2. Tohle dítě je po mě, všechny sešity bývají po chvíli, jak kdyby měli spolužačku stračenu, která si sešit půjčuje a ve volných chvílích přežvýkává…, navíc je chaotik, nejen, že by sesit vypadal, ale ani by se v něm nevyznal.:mrgreen: a teda žádný, kde by popsali 3 stránky nemá… :think: Vždy aspoň 6, tipuju.
3. Ekologické strasti se nenápadně přesunuly z papírů na všechno elektrické, nabíjecí ze sítě apod. Můj noťas, třeba, který byl v době před 10 lety vyšší střední třída, je teď úplný propadák - jeho grafická karta prý dosahuje 3% výkonu dnešních :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí