Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Petr-33 Není důvod ke lhaní. Nevyhodím sešit, který jsem zaplatila, jen proto, že to někdo chce. Rovnou řeknu ne a je to.
@Petr-33 píše: Více
No, podle poctu listu je jasné, ze novy neni, ne opravdu nemam potrebu ze sebe delat pitomce.
A vyzadovat mohou, jako rodic mu vysvetlim, ze jiny proste nebude a pokud na nem trva, muze ho ze sveho zakoupit a diteti darovat.
@j.a.n.i1 píše: Více
Jak píšu, záleží na tom, co je to za učitele. Některému to takto řekneš a je to v pohodě. Jiný s tím v pohodě není a i přes tvé námitky bude trvat na novém sešitu. Může to pak mít třeba i vliv na hodnocení tvého dítěte v tomto předmětu (nemělo by, ale člověk nikdy neví). A pokud vytrhnu, dva, pět, deset listů, tak nikdo nepozná, že nejde o nový sešit. To by to musel učitel přepočítat. A o tom pochybuju, že to bude dělat.
@Venetia píše: Více
Tak ale jak se chceme posunout k lepšímu chování/životu než konáním.
Já osobně bych se bála reakce učitele, že potrestá špatnou známkou dítě, takže v případě problémového učitele sešit koupím nový.
@Venetia No to nevím, ale rozhodně si nenechám poroučet jen proto, že to někdo chce. V tomhle případě je to u mě nesmysl, nekoupila bych nový sešit. A nelžu, zaprvé bych si nepamatovala co jsem kde řekla, zadruhé mi za to takoví lidé prostě nestojí. Řeknu jak to je a ať se s tím poperou jak chtějí ![]()
@andrasteia píše: Více
hele, je to stavárna a já opravdu chápu, že učitelka chce, aby to mělo štábní kulturu. Každá rovná čára z ruky stavaře je dobrá.
Učitelce bych slušně řekla, že syn bude pokračovat ve strarým sešitě. Sešit bych přelepila a hotovo. Jojo to znám to jsou ty tabulkový úči všechno podle tabulek, běda jak to nesedí.
@Enli píše: Více
Tak to promiň, přijde mi to děsný 🙈
Možná bych to na učitelku spíš zkusila hnát přes tu udržitelnost, to je teď hrozně moderní strategie všude ![]()
@andrasteia píše: Více
Asi jak kde, z mých dětí nikdo okraje nekreslí. A na obalech se trvá jen u učebnic, které se vrací
@MartinaIrena právě že syn si vzal starý sešit vytrhnuli jsme tři první stránky ze předu i ze zadu, jmenovkou jsme přelepili, bílým štítkem přímo na sešity a napsali jméno, předmět a novou třídu. Syn odpoledne přišel s tím, že učitelka říkala, že to není nový sešit ať si jde odpoledne koupit. Jak tady někdo psal, že syn chce nový sešit tak to je blbost, protože je v osmé třídě a je mu to úplně jedno
dřív jsem to neřešila, protože měli většinu sešitů popsaných, ale loni pracovali spíše elektronický a materiály si ve spoustě předmětů tiskli. Nemám důvod trolit o sešitech
a jasně můžu koupit nový, ale přijde mi to zbytečné… Zeptám se na těch třídních schůzkách proč nemůžou v některých předmětech v sešitech pokračovat a uvidím ![]()
My jsme měli na gymplu úču, co vyloženě kontrolovala vedení sešitů a zameškaná látka musela být přepsána vlastní rukou, žádná okopírovaná stránka. Ano, byla veeeelmi oblíbená. ![]()