Šestiměsíční jen leží

Napsat příspěvek
Velikost písma:
653
9.9.16 07:11

Ahoj holky, koukam, ze se to tu rozjelo :lol:
@kudrnata Bara Gratuluji k pokrokum :palec: Jeden cvik je pohoda a kdyz maly udelal takove pokroky, tak uz to bude urcite rychlovka a bude se tocit jak torpedo :palec: Co se tyce slezele hlavy, taky jsem to tady chtela nadhodit, pac maly to ma taky :,( Na neurologii nas poslali na utz, tam vse ok. Je to proste z toho, ze jsou furt na zadech. Dr rikala, ze se to spravi, az se zacne vice hybat a ted uz k tomu ani nic netikala, jen ze to ma teda slezele stale. Rhb rikala, ze slezele to ma, ale dobre- tj. uprostred hlavy, ne treba na boku, takze to snad nebude problem. @peta82 Jestli je cas do 18 mesicu, tak to je super. Ja kdyz na tu jeho hlavu koukam, tak obcas je mi to lito. Polohovani uz neresime, valecky nefungovaly nikdy, spise balik mouky :mrgreen: Jinak jsme se snazili polohovat na boky a pripadne na bricho ( v kocare treba se to dobre hlidalo). Podle me dokud budou prevazne na tech zadech a nezacnou se sami aktivne pretacet na to bricho, tak ta olezenina tam bude :nevim:
@Limi123 Vitej :mavam: a cvicte poctive. My jsme prestali jenom proto, ze neurolozka se na nasi iniciativu moc netvarila. Nicmene nam napsala stejne rhb a podle me nam stejne naordinujou vojtu. Cvicili jsme poctive skoro tri tydny a vysledky jsme videli, stoji to za to.

Jinak my jsme na tom ted tak, ze maly se celkem hezky otaci na oba boky, i v te postylce pri spani, takze polohovani navzdy konec :P. Na brisko se umi otocit pres jeden bok, ale jen kdyz se mu chce a dela to minimalne. Zrovna ted po dvou dnech :nevim: Na brise porad nic moc, akorat tam vydrzi trochu dele, za coz jsem rada. Jo a vcera byl poprve palecek od nohy v puse :dance: Ja se na tu rhb tesim, verim, ze se pak maly rozjede :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.16 10:35

@Limi123
Ahoj, tak pokud se ti otaci. a leze,tak.bych se asi nestrachovala. To vypada, ze je uplne v poradku a jen neni taky uplne pevnej. Bud cvic aspon 3× za den nebo ho nech v klidu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.16 10:40

Cvik mame uz jen na boku, deiv jsme,,zdimali,, ted uz jen drzim.za.lopatku a druhou rukou za. panev, protilehle tlacim a malej ma u toho mit spodni ruku 90stupnu a zvedat hlavu.. no je to celkem boj, ale davame to. Ted treba spi, tak sem smotala plinku a dala mu ji za hlavu, aby ji mel trochu na bok, jdu tam za 10min a spi zase na plcce.. :think: ale jak pisete vy a. Rikaji vsichni, ze se to jeste srovna, I kdyz ne uplne, tak verim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
11.9.16 14:55
@kudrnata Bara píše:
Cvik mame uz jen na boku, deiv jsme,,zdimali,, ted uz jen drzim.za.lopatku a druhou rukou za. panev, protilehle tlacim a malej ma u toho mit spodni ruku 90stupnu a zvedat hlavu.. no je to celkem boj, ale davame to. Ted treba spi, tak sem smotala plinku a dala mu ji za hlavu, aby ji mel trochu na bok, jdu tam za 10min a spi zase na plcce.. :think: ale jak pisete vy a. Rikaji vsichni, ze se to jeste srovna, I kdyz ne uplne, tak verim.

Tak tento cvik jsme cvicili taky. Me se blbe delal, ale zase jde dobre poznat, kdyz cvici spravne. Behem spani nam maly zacal dost rotovat a cestovat po postylce, prestali jsme polohovat asi pred tremi tydny. Ale my mame vyhodu, ze on si sam kolikrat lehne na bok nebo ruzne uklani hlavu, takze se vlastne polohuje sam :P Drive ji mel slezenou na boku, mel trochu predilekci, tak to jsme polohovali furt, ted to ma proste vzadu, rhb rikala, ze je to slezele „fyziologicky“ a nemame to resit. At uz se zacne poradne otacet a bude klid. Hezkou nedeli :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
11.9.16 14:58

@Limi123 Prosim te, jake cviky jste cvicili? Nas taky neudrzi hlavicku pri zvedani za ruce, tak me to jen zajima… Ve stredu dostaneme nive cviky, tak to muzeme porovnat ;) Teda, jestli cvicite…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.16 15:09

@Bondgirl007

Zacali jsme ve 3m na zadech mackanim pod bradavkou. A pak ty 2 cviky na boku jak popisuje Kudrnata Bara…

• Citovat
  • Upravit
653
14.9.16 14:06

Ahoj, tak jsme dnes byli u nove rhb. Teda ta nase byvala byla super, ale tahle je snad jeste o level lepsi 8o Moc sympaticka, vyptala se do detailu na vsechno a rekla nam i veci, ktere jsme nevedeli. Maly napr. vyplazuje casto jazyk a pry je to slabym svalstvem nekde v krku a vojtovka by to mohla spravit 8o Ma slabsi jednu lopatku a sikme brisni svaly + tu siji. Ukazala jsem ji, co jsme cvicili, pochvalila nas. Zatim zacneme znovu tim na zadech, akorat budu drzet trochu jinak nez minule, dalsi kontrola v pondeli. Behem toho cviku maly fakt ten jazyk schovava a hned po prvnim cviceni byl na brisku moc sikovny, jsem nadsena. Jak jsme ted ty dva tydny necvicili, tak to slo fakt hned poznat, ze prestal delat pokroky. @kudrnata Bara bavila jsem se s ni o te slezele hlavicce a pry uz se to uplne nesrovna, to me nepotesila :,( Existuji na to pry nejake ty helmicky, ale do toho se mi teda vubec nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.16 17:15

@Bondgirl007
Ja bych tu helmicku nezatracovala, zrovna minule jsem na rehabkach potkala dve maminky, ktere si je moc pochvalovaly, ze detem tu havicku krasne srovnaly. A jeden ten chlapecek ji mel predtim slehou opravdu hodne…

• Citovat
  • Upravit
14.9.16 18:21

@Bondgirl007
O te helmicce uz jsem uvazovala.ale.nevim.zda je to k sehnani vsude, dela se to preci na.miru diteti? Az pujdu na kontrolu pooram se. Ale je mi jasny, ze by se v tombmalej zblaznil. Staci.kdyz ho ddam na takovej ten panda polstarek a dokod se z toho nevykrouti tak rici… ale dle meho je malej uz dost silne a pevnej, ale proste se mu otacet nechce.. nevim no.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.16 18:57

@kudrnata Bara

Tak ho zkus pritahnout za ruce do sedu. Sbali hned na zacatku do predklonu hlavicku, nebo ji ma chvili na zacatku v zaklonu?

• Citovat
  • Upravit
14.9.16 20:24

@Limi123 to uz hlavicku drzi dobre, pevne.. ale otacet se proste nehodla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
14.9.16 20:28

@kudrnata Bara Memu se taky nechce :nevim: Parkrat se pretocil, ale ted uz nekolik dni nic. Doufam, ze jak ted zacneme cvicit, ze ho to aktivuje. Uz z toho mam taky nervy. Navic dnes pri vecernim cviceni vubec nereagoval, jen na me koukal, co to jako nacvicuju a prislo mu to desne k smichu :cert: Na ty boky to taky neprehani, nejvice se na ne pretaci ze spani, pres den jak se mu chce, ale spise se mu nechce 8)
@Limi123 Ten sed bych moc nezkousela, zrovna mi to i dnes rikala, at to vubec s malym nedelam. Neni to jen o te hlavicce, ale i o brisku.

Obte helmicce na rhb taky moc nevi, nemaji moc zkusenosti, ale pry by mi to zjistila. Ja nevim, maly by byl asi taky z tho hotovej. Cviceni, helma… Chudak. Asi risknu plochou hlavu a budu doufat, ze to vlasy zakryji. U kluka to snad tak nevadi, u holky bych nad tim premyslela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
14.9.16 20:34

Holky, jeste by me zajimalo, kdyz mate prcky na brisku, jak dlouho vam tam vydrzi? Maly cca 10-15 min, ale stridave leha, odpocine a pak zase pase. A taky nechavate je byt, nebo jim nabizite hracky atd? Ja mu obcas pripostrcim nejakou hracku, ale on pak spis kouka na me, tak ho necham a jdu z dohledu, kdyz vidim, ze uz ho to neba nebo dlouho lezi a uz se nezveda, otocim ho na zada. Jo a kam mu ty hracky asi davate? Na strany, pred ne a jak daleko? Aby se dost natahovali? Mu ty hracky obcas ujedou a on na ne pak nedosahne, tak nevim jak moc mu pomahat, nebo ho nechat at se snazi? Dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.16 20:52

@Bondgirl007
Ahoj, muj 7m je uz na brisku skoro porad. Ale cca do 5-6m vydrzel tak max 5-10 min. a pak brecel. Take jsem to resila, ale pak najednou z niceho nic nastal snad ze dne na den zlom a na zadech ho uz neudrzim :-)
Hracky jsem mu celou dobu pristrkovala a stejne se zacal plazit i bez toho, abych ho nejak motivovala, sam od sebe…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.9.16 20:56

Jo a na zadech nam pomahalo, kdyz jsme mu dali jakoby nad brisko mic velikosti volejbaloveho mice. To pak krasne zvedal nozicky a posiloval tim brisko…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure