Sestra a notebook, splátky

21.11.12 12:43

sestra a notebook

Holky přišla jsem si pro radu.Moje sestřenice si vzala notebook na splátky. Vše řádně platitla. A dostala se do fin situace a notebook přenechala její sestře která jí dala 1000kč stím že notebook doplatí. D nes sestřence došel dopis od soudu že má zaplatit okamžitě 30tisíc do 15 dnu.Tak jela za segrou a chtěla po ní vysvětlení že proč to neplatila a podobně a že chce okamžitě notebook nazpátek. ALE JEJÍ SEGRA JÍ ŘEKLA ŽE JE TO JEJÍ PROBLÉM A ZAČALA SE SNÍ O TEN NOTEBOOK PRÁT. SESTŘENKA PŘIJELA S RUKOU OD KRVE A BEZ notebooku. A sedí a brečí když jsem se jí ptala proč jí ho nevzala tak říkala že jí má dát nazpátek těch 1000kč. Tak jsem jí řekla at na ní zavolá policii a řekla tak jak to je. Zustala na mě koukat a říkala že o tom popřemýšlí. Co by jste dělali stímto problémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
21.11.12 12:49

NO celý je to hrozně zamotaný ale pokud jej sestřenka sestře neprodala s tím že mají nějaký papír mezi s sebou tak je majitelem pořád ona a tudíž na ni padá i dluh :nevim:
Na policii může jít akorát s tím že jí ho ukradla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.12 12:50
@Dice píše:
NO celý je to hrozně zamotaný ale pokud jej sestřenka sestře neprodala s tím že mají nějaký papír mezi s sebou tak je majitelem pořád ona a tudíž na ni padá i dluh :nevim:
Na policii může jít akorát s tím že jí ho ukradla…

no on ho chtěla nazptek… jenže ona jí ho nechtěla dát… ona si je vědoma toho že dluch musí platit ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
21.11.12 12:52

Tak v tom případě na ni zavolat policii…a nebo zkusit ještě jednou za ní jít s tím že jí ten notebook musí vrátit nebo tu policii zavolá…nemůžeš jít s ní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
21.11.12 12:55

No tak ja bych si vzala s sebou par kamaradu silnych v ramenou a razne zabouchala mile sestrence na dvere!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
21.11.12 12:56

A nemohla by se obrátit na rodiče? Jestli to jsou sestry, tak by jí mohli pomoci, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
21.11.12 13:00
@74paja píše:
No tak ja bych si vzala s sebou par kamaradu silnych v ramenou a razne zabouchala mile sestrence na dvere!

Tak tak…pokud mezi sebou neuzavřely děvčata žádnou smlouvu, tak na Tvoji sestřenku připadá dluh, ale i notebook.
A tu 1000 Kč? Mají někde podepsané, že jí to ségra dávala? Za takové chování - že to vklidu drahá sestřička neplatila, bych ji zabavila noťas, doplatila si to a tu 1000Kč bych jí zpátky nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.12 13:06

Maminku už mají po smrti :,( přítele nemá.. a její otec no tak ten nikomu strach nenažene..Já jsem jí ale říkala že má na ní policii zavolat,, že to takhle nejde že za těch 30 tis by mohla zaplatit synovy lázně,,, jenže ona je z nervama v… ještě tam za ní zajdu a promluvím sní o tom. Počkáme na našeho kamaráda a zajedem tam ještě jednou a bude trvat na vrácení jinak zavolá policii,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.12 13:07

Ještě jsem nedodala že se o ten notas přetahovali a má pochroumanou ruku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
21.11.12 13:12
@adelajdaocko píše:
Ještě jsem nedodala že se o ten notas přetahovali a má pochroumanou ruku

No tak to bych mastila na policii a jeste ji zazalovala za ublizeni na zdravi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
21.11.12 13:46

Co bych dělala? Popřemýšlela o vztahu se sourozencem, který se takhle zachoval. Co blbne. Proč. Pak bych vychladla, a zkusila to znova. Po dobrým - a pak po zlým.

Páč totiž pravda je, že majitelem noťasu je furt sestřenice, a tudíž u její sestry nemá co dělat. Je zcizený. Neexistuje doklad na převod tohoto majteku. Bu´d jak bu´d, tím, že ten převod neexistuje, dluhy jdou an sestřenici.

Ještě bych si zavolala na agenturu, co chce ty peníze - a za co, páč to je pálka neskutečná. To byl noťas za dvacet litrů, že úroky a pokuty za nesplácení vylezly takhle moc nahoru??? :think: To je zase nějaký šméčko, ne? No, já bych si to ověřila. Páč ať noťas dostanu zpátky nebo peníze - zaplatit to budu muset. :zed:

A budu opět přemýšlet o vztahu ke svému sourozenci…

Jinak my taky máme v užívání auto, které je napsáno na příbuzného - bylo to v době, kdy byly trable na úřadech, a pak jsme se na to vykašlali. děláme si vzájemně srandu, kdo bude platit pokuty. Ale obě strany si jasně - ikdyž zatím jen ústně - vymezily práva a povinnosti kdyby něco. Od servisu přes ty pokuty až po nedejbože nějakou těžkou bouračku. Zatím to vzájemně klape. Ale kdyby došlo na lámání chleba, bude to na majiteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15110
21.11.12 13:46

To je sice šílené, ale přece jí musela přijít nějaká upomínka o nezaplacení ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.11.12 14:17

Boze, nebyla ted nekde ve skole poledni prestavka a deti nechaly v pc ucebne? 8o : :roll: :think:

• Citovat
  • Upravit
3140
21.11.12 14:22

Sestřenky ségra je také tvoje sestřenka, ne? Pokud je ta okradená sestřenka s nervama v háji, co kdybys jí pomohla a za tou druhou sestřenkou zajela a zkusila to porovnat ty? 30 tisíc asi nenavalí, ale ten noťas by měla vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
21.11.12 14:24

Tak pokud měla finanční problémy, tak bych předně zašla do společnosti, která spravuje splátkový kalendář a domluvila bych se jiném řešení. Nebo bych notebook prodala, alespoň v hodnotě zbývajících splátek (pokud to smlouva umožňuje).
Každopádně to byla hloupost. Taky jsem naletěla s vlastním bráchou při doplácení nedoplatku za plyn :(
Předpokládám, že těch 30k je i se soudními poplatky, ale je mi divné, že pokud si holky nepřepsali smlouvy, že sestřenka nedostala upomínky. Být tebou podívala bych se na smlouvu, co se tam píše, a pak bych začala řešit se soudem splátkový kalendář. V té smlouvě by také mělo být sériové číslo počítače, což by mělo stačit, jako důkaz pro policii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel