Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@bse.pedro Taktak. V nejhorším stačí i kus cihly. Pro vyjádření toho, čím duše přetéká.
@TO_IT píše:
Probuh moje umělecká duše, netrap mě. Tímto se tvořit vážně nedá, kdyby někdo věděl kolik tisíc mám jen ve štětcich, tak mě odvezou. Než si to člověk osaha tak kupuje, kupuje a kupuje aby našel to ok
Holka taky. To je celý drama, nákup nového štětce. Posledně si ustřihla i trochu vlasů a zkoušela udělat nějaký extra jemný. Ale zakladatelka je holka šetrná a šikovná, ta kupuje jen v akcích. A já rozhazovačná tam započítala malé akrylky Koh-i-noor, jdou sehnat i větší za míň peněz.
Ta plátna jsou relativně OK, navedl mě na ně člověk, který se malováním živí.
Můžu radu, umělče trápený? Dcera by ráda olejové barvy - chci jí je koupit k narozeninám. Jaké a co všechno k tomu? Ať si to nemusí dokupovat.
@bse.pedro píše:
Nechci nijak snižovat tvé umělecké kvality, ale my, skuteční profesionální umělci, si klidně vystačíme i s krabičkou barevných kříd a sousedovic vratama…![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak já budu ještě nějakou dobu sahat, abych dosáhla vaší úrovně, skláním se před Vámi ó velký mistře.
@inkakřivák píše:
Nelži. Taková umělkyně, co chodila do kroužku a bude tvořit akrylové abstrakce, to v pohodě zvládne. Nevymlouvej se na špatný materiál a přiznej, že prostě nejsi tak schopná.
Nejsem, já totiž abstrakce neovládám
Tvořím pouze realisticky, ale k čemu to, stačí fotka. (A navíc olejem)
@inkakřivák píše:
@bse.pedro Taktak. V nejhorším stačí i kus cihly. Pro vyjádření toho, čím duše přetéká.
Ano. když prohodíš sousedovi cihlu čelním sklem do auta, vznikne taky zajímavé dílo…
Jen je pak oproti obrazu trošku náročnější stěhování vzniklého díla mezi výstavními síněmi…
![]()
@Havlova píše:
Holka taky. To je celý drama, nákup nového štětce. Posledně si ustřihla i trochu vlasů a zkoušela udělat nějaký extra jemný. Ale zakladatelka je holka šetrná a šikovná, ta kupuje jen v akcích. A já rozhazovačná tam započítala malé akrylky Koh-i-noor, jdou sehnat i větší za míň peněz.Ta plátna jsou relativně OK, navedl mě na ně člověk, který se malováním živí.
Můžu radu, umělče trápený? Dcera by ráda olejové barvy - chci jí je koupit k narozeninám. Jaké a co všechno k tomu? Ať si to nemusí dokupovat.
A jaký je rozpočet? Plus pokud s olejem bude začínat (ale olej je božské medium právě v možnosti nekonečné korekce) tak bych doporučila koupit sepsovany blok, ne hned plátna
Osvědčilo se mi to, když někdo začínal, navíc se malby lépe skladují.
@TO_IT píše:
Tak já budu ještě nějakou dobu sahat, abych dosáhla vaší úrovně, skláním se před Vámi ó velký mistře.
Možná bych byl ochoten tě časem vzít do učení… Ale momentálně mám docela nabitý program…
A možná mě čeká /pokud vyhraju soutěž/ velká umělecká zakázka - obnovení olejomalby na všech chodbách a sociálkách jednoho vesnického zdravotního střediska…
![]()
@bse.pedro píše:
Ano. když prohodíš sousedovi cihlu čelním sklem do auta, vznikne taky zajímavé dílo…![]()
Jen je pak oproti obrazu trošku náročnější stěhování vzniklého díla mezi výstavními síněmi…
![]()
![]()
Velmi drahé dílo, poškození cizí věci paragraf 228 trestního zákoníku
Náhrada škody v občanském soudním řízení ![]()
@TO_IT píše:
Velmi drahé dílo, poškození cizí věci paragraf 228 trestního zákoníkuNáhrada škody v občanském soudním řízení
Těm pantografům moc nerozumím, ale předpokládám, že zapůjčená umělecká díla si pojišťujou muzea a galerie…
![]()
@Lilale píše:
A jestli tu každej má rodinný rozpočet minimum 100 tisíc a vys tak ať má.
Peníze štěstí buď neudělají.Bydlíme na Moravě v olomouckém kraji a tu mzdy nejsou vysoké. Jen pro pár vyvolených.
A jo jsem v ty díře spokojená, kde jezdí autobus každou chvilku. Jsem i spokojen a s tím, kde a jak bydlím.
Ty si tak spokojená až si z toho založila diskuzi o tom, jak si nespokojená ![]()
@TO_IT píše:
A jaký je rozpočet? Plus pokud s olejem bude začínat (ale olej je božské medium právě v možnosti nekonečné korekce) tak bych doporučila koupit sepsovany blok, ne hned plátnaOsvědčilo se mi to, když někdo začínal, navíc se malby lépe skladují.
Ten asi má? (Jsou to ta plátna v bloku?) Co dál?
@TO_IT píše:
A jaký je rozpočet? Plus pokud s olejem bude začínat (ale olej je božské medium právě v možnosti nekonečné korekce) tak bych doporučila koupit sepsovany blok, ne hned plátnaOsvědčilo se mi to, když někdo začínal, navíc se malby lépe skladují.
Rozpočet nevím. Něco kloudného. Bude jí sice jen 17, ale talent má docela velký. Ale maluje jen pro radost, živit se tím nechce.
Hele, vy jste stejně starý nespokojený kozy. Chudinka, akvarel by malovala, má diplom z kroužku. Chápete, že přeci nebude pracovat.
@Havlova píše:
Ten asi má? (Jsou to ta plátna v bloku?) Co dál?
A bere to poctivě? Pokud ano namichej škálu barev Umton, je to kvalitní barva co ještě není brutálně drahá. Pak potřebuješ redidla, vezmi terpentýn pro olejomalbu je i na malbu i na vyčištění štětců (dočištění mýdlem) usnadnuje schnutí. Díky smradu se většinou člověk vyhýbá velkému používání.
Doporučila bych ředidlo co urychluje schnuti, např liquin originál, Umton má taky i další značky, jsou bez zápachu. Je to ale dražší, hodí se na detaily apod. A taky na nebolehlav ![]()
Pak se hodí to co prodlužuje schnutí, lněný olej, nebo pomalu schnoucí medium.. také bez zápachu.
Při malbě si to člověk různě mixuje. Ale ředidel je mnohem více, jiné druhy olejů apod.
Existuje i pasta co ti zhutni barvu a umožňuje strukturu, třeba od renesansu. Ale asi není třeba úplně do začátku.
Nakonec fixujes lakem, jsou lesklé nebo matné. Chrání před popraskáním a zloutnutim, UV. Většina těch přípravku už je upravena tak, aby barvy nezloutly.
@jkra píše:
Hele, vy jste stejně starý nespokojený kozy. Chudinka, akvarel by malovala, má diplom z kroužku. Chápete, že přeci nebude pracovat.
Akryl ![]()
I když viděla jsem obrazy, kde paní psala že je to akvarelem, její technika by mě zajímala, protože netuším jak toho akvarelem docílila, akvarel je můj nepřítel. Jak je v tom voda mám z toho jeden barevný splouch.
Pokud někdo chce kvalitní akvarelky a vyzvedne si je v Brně, daruji ![]()