Šetření partnera na všem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42075
25.6.22 15:40
@TO_IT píše:
A bere to poctivě? Pokud ano namichej škálu barev Umton, je to kvalitní barva co ještě není brutálně drahá. Pak potřebuješ redidla, vezmi terpentýn pro olejomalbu je i na malbu i na vyčištění štětců (dočištění mýdlem) usnadnuje schnutí. Díky smradu se většinou člověk vyhýbá velkému používání.

Doporučila bych ředidlo co urychluje schnuti, např liquin originál, Umton má taky i další značky, jsou bez zápachu. Je to ale dražší, hodí se na detaily apod. A taky na nebolehlav :))

Pak se hodí to co prodlužuje schnutí, lněný olej, nebo pomalu schnoucí medium.. také bez zápachu.

Při malbě si to člověk různě mixuje. Ale ředidel je mnohem více, jiné druhy olejů apod.

Existuje i pasta co ti zhutni barvu a umožňuje strukturu, třeba od renesansu. Ale asi není třeba úplně do začátku.

Nakonec fixujes lakem, jsou lesklé nebo matné. Chrání před popraskáním a zloutnutim, UV. Většina těch přípravku už je upravena tak, aby barvy nezloutly.

Díky. :srdce:
Ano, maluje poctivě. A podle odborníků velmi dobře. Ona by se tím i živila, ale ví, že je to malá šance, tak si to nechává jako koníček (kdysi i toužila zkusit restaurátorství obrazů, ale to je z kategorie snů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
25.6.22 15:41
@inkakřivák píše:
@bse.pedro Taktak. V nejhorším stačí i kus cihly. Pro vyjádření toho, čím duše přetéká.

Můj táta mi vyprávěl, jak v zimě cestou z a do houslí soutěžili s ostatními chlapci, kdo lépe a radostněji vykrouzi čůráním do sněhu houslový klíč.
Kdyby se něco takového podařilo zakladatelce, to by byl majstrštyk! :pankac:

• Citovat
  • Upravit
16186
25.6.22 15:44
@Lilale píše:
@Sonarka :mrgreen: :mrgreen: jako zas to není na rozchod já mu řeknu svůj názor a on má na to jiný názor.Já si klidně tu vanu občas dám.
Já se neptám
Na jídle to je jediný na čem nešetří moc.
Lednice je plná.

Definuj “občas” :mrgreen: protože pokud nemuzes ani decku napustit bazének, tak vana pro nej musí být na trvalý tik v oku :mrgreen: a na jídle nešetří? Lednice je furt plna? To asi používáte tu kempingovou, ne? :mrgreen: …když mu stačí krajíc chleba a jedno kolečko salamu :lol: se bavim jak tady píšeš samé protichůdné nesmysly :lol: :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42075
25.6.22 15:44
@TO_IT píše:
Akryl :mrgreen:
I když viděla jsem obrazy, kde paní psala že je to akvarelem, její technika by mě zajímala, protože netuším jak toho akvarelem docílila, akvarel je můj nepřítel. Jak je v tom voda mám z toho jeden barevný splouch.Pokud někdo chce kvalitní akvarelky a vyzvedne si je v Brně, daruji :mrgreen:
Škoda, do Brna nejedu. Jinak díky za tip, cena luxusní.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
25.6.22 15:46
@Havlova píše:
Díky. :srdce:
Ano, maluje poctivě. A podle odborníků velmi dobře. Ona by se tím i živila, ale ví, že je to malá šance, tak si to nechává jako koníček (kdysi i toužila zkusit restaurátorství obrazů, ale to je z kategorie snů).

Je třeba jít za sny :))

Já si svoji druhou VŠ splnila sen u kterého jsem na ZŠ myslela, že na to nemám. A svoji práci miluji, jsem vděčná za tu šanci.

Pokud je dobrá, tak jí držím palce. Já jsem hobík i když asi schopný :)) Ale chybí mi fantazie, obdivuji malá děcka, pro ně nic není problém. Prostě si sednou s něco tvoří a nic není problém, my dospělí moc přemýšlíme.

• Citovat
  • Upravit
80030
25.6.22 16:21

@Alriga mluvím o duši!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42421
25.6.22 20:48
@jkra píše:
Hele, vy jste stejně starý nespokojený kozy. Chudinka, akvarel by malovala, má diplom z kroužku. Chápete, že přeci nebude pracovat.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
25.6.22 21:12
@Havlova píše:
Proč? Já vím, že to není správný název profese. Jen obecně používaný, každý si představí, kde pracuje. Já taky oficiálně nejsem mikrobiolog - jsem Odborný pracovník v laboratorních metodách, ale nikdo (ani já), mi tak neřekne. On i ten dělník je teď operátor výroby. :mrgreen:

A vrátná je recepční

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80030
26.6.22 07:14

@Sallyna Ani uklízečka už není uklízečka, ale nějaký manažer. Musela jsem se optat, co ta firma shání za člověka.
A jinak druzinarka je pro mne lepší než vychovatelka. Vychna, jak jsme říkali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
26.6.22 12:54
@Lilale píše:
@Zeoli haha trapas
Nebyla bych normální. nejsem Kazisvět.

Kdyby se ti tak chtělo rozbít. Ono. Ne, že si ho ty rozbiješ. Jj, trapas, že nedokážeš pochopit jednu větu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
26.6.22 13:29
@Lilale píše:
@Kelsey no jo máš problém.
A to nemůžu mít svůj sen.
A musím podla vás všech zády dřít ve fabrice za 20 hrubyho. Nebo někdy na směny m jo to se mi fakt dělat nechce.
Zkusila jsem a stačilo.
Je mi jasný že budu muset pracovat, ale nevím kde.
Reálné by se mi líbila brigáda od 9 do 2-3. Dítě zavést do školky pak prace pak pro dítě. Někde v drogerii třeba u parfémů nebo spíš teda budu muset dělat vše tak doplňovat zboží. A aspoň 150 na hodinu cistyho.😁cOz mi v dm asi nedají.

A proč s maturitou děláš ve fabrice? Ty na víc nemáš, co? To, co tady zmiňuješ, jsou práce pro lidi bez vzdělání. Co to máš teda za školu? Nějakou integrovanou čili učňák s možností dodělat si maturitu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
26.6.22 13:41

@Zeoli mám normální maturit nástavbu ale ty maturity jsou stejný jako měli gympl 4 léta střední škola to není nijak lehčí nebo jednodušší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42075
26.6.22 13:46
@Lilale píše:
@Zeoli mám normální maturit nástavbu ale ty maturity jsou stejný jako měli gympl 4 léta střední škola to není nijak lehčí nebo jednodušší

To teda pěkně kecáš. Státní jsou stejné, školní jsou na gymplu úplně jiná liga. Hele, mě tohle dělal syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
26.6.22 13:53

@Havlova no však.ja.myslim.ty statni cermat je pro všechny stejný

Školní si každá škola 🏫 volí a dělá. sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42075
26.6.22 13:56
@Lilale píše:
@Havlova no však.ja.myslim.ty statni cermat je pro všechny stejnýŠkolní si každá škola 🏫 volí a dělá. sama

A ten Cermat udělá i ten, co napíše víc než půlku špatně. Proto je jedna. Aby to napsali lidé z různých škol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí