Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mam dotaz
. Jsem tehotna, podle posl.MS 5+6tt. V pondeli jdu poprve na gyndu.
Dneska jsme meli ale s manzelem sex, po dlouhy dobe a ja se bojim, aby se miminku neco nestalo.
Je to bezpecne, nebo se radeji v 1.trimestru sexu vyhnout?
To, jak těhotenství vypadá, ti řekne až doktor po vyšetření. Ale za běžných okolností a normálního průběhu těhotenství by se nemělo stát vůbec nic. Souložit v prvním trimestru je rozhodně mnohem víc v pohodě, než souložit v posledním
ale to čistě z praktického hlediska (kopání mimina u sexu není nic moc
).
Normálním sexem se miminku stát fyzicky nic nemůže, natož v 6.tt. Ale jak reaguje tvoje tělo, to posoudíš jenom ty nebo doktor.
pokud by mi po sexu bylo dobře, nic mě nebolelo a bylo to příjemné, neřešila bych. ![]()
@Bamace diky za reakci
puvodne jsme myslela, ze do kontroly radsi nic nebude, ale nevyslo to
celkove ani nevnimam, ze jsem tehotna. Nemam nevolnosti, spis mam porad hlad a chut k jidlu, na cem poznam tehotenstvi je, ze jsem porad unavena. Po obede to na me padne a hned spim, v noci to samy.
Pri sexu jsem zadny bolesti necitila, ani po. Tak snad to bude vsechno v poradku.
Pokud nemáš žádné komplikace, sexu se bát vůbec nemusíš. Já prvních 7 týdnů neustále špinila, hodně mě bolelo břicho, takže jsem sex raději neriskovala (doktor mi pak potvrdil, že jsem dobře udělala).
Ahoj, taky jsem se bála a vydrželo mi to až do 21tt, teď už spolu normálně spíme, jen kvůli obřímu bříšku hledáme jiné polohy.