Sexuální výchova dětí - kdy jaké informace?

Máte zkušenost s Portál Mluvme s dětmi o sexu?

Přidejte zkušenost s Portál Mluvme s d...
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4026
14.3.12 11:28
Lesina píše:
O menstruaci mé děti poučila starší spolužačka :zed: Poté poučení proběhlo i doma - ale já si fakt myslela, že je čas - že počkám na první známky pohlavního dospívání…

Mimochodem, poslední kolo proběhlo před týdnem s prostředním dítkem:
Prostřední dítě, zrovna se probralo z horečnatého spánku (chřipka), horečnatýma očima na mě kouklo a pravilo:„Maminko, a když se rodí miminko je tatínek uvnitř nebo venku?“
(orosila jsem se zase až tam vzadu dole): „Jak to myslíš“
Dítě: „No jestli je tatínek za dveřmi nebo přede dveřmi“
(mírně jsem se uklidnila): „No, je s maminkou uvnitř a pomáhá jí a říká jak je skvělá“
Dítě: „A maminko, to nevadí, že uvidí pipinku“
Já: „Když jsou lidi manželé, tak se vídají nahatí a tatínek už pipinku viděl mockrát“ (doma chodíme běžně do koupelny nahatí - překvapilo mě to)

Dítě: „No jo, maminko, ale ne roztaženou…“
(přemáhajíc smích): „No, tatínek většinou drží maminku za ruku a je u hlavu, tak roztaženou pipinku nevadí - a i kdyby ano, tak důležité je miminko“
Dítě: „Aha, tak to jo“ - a zase usnulo…

Takových hovorů máme za sebou mraky, třeba podzim se u nás řešilo rozmnožování homosexuálů…

Krásný, holt děti jsou zvídávé a potřebují všechno vědět. Jak jste to vyřešili. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
14.3.12 11:30
Lesina píše:
O menstruaci mé děti poučila starší spolužačka :zed: Poté poučení proběhlo i doma - ale já si fakt myslela, že je čas - že počkám na první známky pohlavního dospívání…

Prostřední dítě, zrovna se probralo z horečnatého spánku (chřipka), horečnatýma očima na mě kouklo a pravilo: „Maminko, a když se rodí miminko je tatínek uvnitř nebo venku?
Já (orosila jsem se zase až tam vzadu dole): „Jak to myslíš
(mírně jsem se uklidnila): „No, je s maminkou uvnitř a pomáhá jí a říká jak je skvělá“
Já: „Když jsou lidi manželé, tak se vídají nahatí a tatínek už pipinku viděl mockrát“ (doma chodíme běžně do koupelny nahatí - překvapilo mě to)

(přemáhajíc smích): „No, tatínek většinou drží maminku za ruku a je u hlavu, tak roztaženou pipinku nevadí - a i kdyby ano, tak důležité je miminko“

Takových hovorů máme za sebou mraky, třeba podzim se u nás řešilo rozmnožování homosexuálů…

Teda koukám, že u vás musí být veselo.Fakt už se těším až moje dítě vytáhne podobnou otázku v dopravním prostředku :roll:

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
14.3.12 11:31
Lesina píše:

Prostřední dítě, zrovna se probralo z horečnatého spánku (chřipka), horečnatýma očima na mě kouklo a pravilo: „Maminko, a když se rodí miminko je tatínek uvnitř nebo venku?
Já (orosila jsem se zase až tam vzadu dole): „Jak to myslíš

To by mě taky zajímalo. :mrgreen: K čemu jste došli?

• Citovat
  • Upravit
7499
14.3.12 11:31

Já jsem to měla „zjednodušené“protože jsem měla první dceru císařem,ona už kdysi viděla mou jizvu,zeptala se,tak jsem jí řekla,že jí tudy vyndali z bříška,jí to stačilo a víc se neptala.Když jsem čekala dvojčata,byly jí akorát 4 roky,tak jsme jí řekli,že budeme mít dvě miminka a ona z toho byla tak nadšená,že ani nepátrala po tom,jak se tam dostala.A pak zase císař,takže opět nepátrala.Ale když jsem viděla tu knihu o sexu pro malé děti,tak jsem jí chtěla nejdřív koupit,že to bude fain.Pak jsem jí prolistovala a když jsem tam četla,jak kluci zasunují penis holčičkám do pochvy,úplně jsem viděla své zvídavé dítě,jak své školkové lásce vysvětluje jak se to dělá a že to půjdou zkusit :mrgreen: Tak jsme knihu zatím nebrala a čekám,kdy se zeptá sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
14.3.12 11:32

Tak trošku doufám, že u nás to proběhne podobně nenásilnou formou jako u Lesiny.
Zatím mám malé dítě, kterému je těžké vysvětlit cokoliv, natož jak se mi do bříška dostalo dítě, ale musím se přiznat, že ani v jejích dvou letech jí nelžu. I když teda vše podávám hodně zjednodušeně, alá tatínek zasadil v noci z velké lásky v mamince semínko, na to semínko čekalo vajíčko schované v děloze a když se vajíčko a semínko potkaly, tak vyklíčilo miminko, které teď roste a sílí a čeká na tu správnou chvilku, aby mohlo na svět. Je to teda spíše takové mlácení hrachu na zeď, protože malá tomu opravdu ještě nerozumí, ale zase mi přijde zbytečné úplně mlžit. Mám takovou představu, že tím, že jsme otevření už teď, bude to pro nás do budoucna snazší a snazší, doufám v to. Vysvětlování podrobností pak přizpůsobíme jejím otázkám i věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
14.3.12 11:37

Jinak když se mě na něco zeptá,tak taky nemlžím,když se mě třeba zeptala,na co jsou vložky,tak jsem jí to vysvětlila,na to mi řekla,že ona to teda nikdy mít nebude.Tak jsem vysvětlovala,že to je v pořádku a normální a až bude velká,tak to bude chápat že je to normální,načež se rozbrečela,že ONA teda nechceeee.stejně to probíhalo i s hovorem o ochlupení,ONA žádné mít nebude,protože ho nechce.tečka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
14.3.12 11:40

Les opravdu klobouk dolů, krásně řečené :potlesk: :potlesk: :potlesk: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
14.3.12 11:42

Holky mé sestřenky - 5 a 3 roky na horách předváděli porod. Všichni chápaly, že je tato problematika velice zajímá, protože jejich teta nedávno přivedla na svět chlapečka. Ale když začala starší otírat té mladší čelo a říkat jí musíš dýchat jako pejsek, to bolí já vím, tak moje sestřenice valila oči, protože ona měla u obou holek plánovaného císaře, takže rozhodně nikde takto nehekala. Z té starší vypadlo, že jí to vyprávěla kamarádka ve školce.:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
14.3.12 11:43

Lesino :palec: :mrgreen: No, už se teda nemůžu dočkat, až mě miláček něčím takovým překvapí..
Ale upřímně, do první třídy jsem chodila před 28 lety (ježkovy brejle, to je to tak dávno? 8o ) a tedhy frčela díky jednomu „poučenému“ chlapečkovi prcguma - nikdo pořádně netušil, co a k čemu to je, ale všichni jsme o tom museli mluvit a dělat, že víme, abysme, mluvou dnešních dětí, byli in.. :zed:
A v patnácti jsem první sex neměla jenom díky tomu že jsem se bála, že dostanu AIDS - možnost otěhotnění mě ani ve snu nenapadla.. A to mám oba rodiče vysokoškoláky :zed: Takže za mě - nikdy není brzo, když se dítě zeptá..

• Citovat
  • Upravit
9867
14.3.12 11:43

Jeli jsme takhle v klidu na výlet, takže zavření v autě.

Nejstarší dítko: " Maminko, můžou mít pohlavní styk dvě holky? " Opět jsem se orosila tam vzadu dole…
Já: " No, pokud to je opravdu z lásky a ne z nějaké legrace a rozežranosti tak mohou. A mohou spolu i žít… " Po dalších otázkách na toto téma…
Dítko: " A mami, mohou spolu mít děti? "
Já: " No, na děti je potřeba genetický materiál od kluka i od holky, takže nemohou. " Naše legislativa to neumožňuje… Přiznávám, doufala jsem, že tím termínem dítě odradím od dalších otázek…

Dítě (ignorujíc cizí termín): " Hmmmm - a mami, mohou mít pohlavní styk dva kluci? "
(už mi bylo jasné kam míří): " No, mohou, je to stejně jako u holek, musí to vycházet z nich a ne aby to byla jen zábava. "
Duhé dítě, vítězoslavně: " Mami, ale to by se mohli domluvit. Ti dva kluci a ty dvě holky a mohli by mít miminka! "
Já: " No, to mohli a taky se asi tak domlouvají - ale pak děti nevyrůstají se svými rodiči, jen s maminkou a tetou. A mít oba rodiče je přece fajn, ne? " (vůbec mě nenapadlo, jak jsem si naběhla…)

Mladší dítě: " Mami a vy s tátou máte pohlavní styk? " (to se už manžel chechtal a dál usilovně řídil - neřekl ani slovo, mizera…)

Pro šťouraly, odpověděla jsem, že ano, ale že to je něco, co máma s tátou dělají v soukromí, protože to je intimní…

Jo. Nějak ve stejné době proběhla debata na téma pedofílie: " Mami, co když má dospělák pohlavní styk s miminkem… " Brrrrrrrr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
14.3.12 11:51
Lesina píše:

Nejstarší dítko: " Maminko, můžou mít pohlavní styk dvě holky? " Opět jsem se orosila tam vzadu dole…
Já: " No, pokud to je opravdu z lásky a ne z nějaké legrace a rozežranosti tak mohou. A mohou spolu i žít… " Po dalších otázkách na toto téma…
Já: " No, na děti je potřeba genetický materiál od kluka i od holky, takže nemohou. " Naše legislativa to neumožňuje… Přiznávám, doufala jsem, že tím termínem dítě odradím od dalších otázek…

Dítě (ignorujíc cizí termín): " Hmmmm - a mami, mohou mít pohlavní styk dva kluci? "
(už mi bylo jasné kam míří): " No, mohou, je to stejně jako u holek, musí to vycházet z nich a ne aby to byla jen zábava. "
Duhé dítě, vítězoslavně: " Mami, ale to by se mohli domluvit. Ti dva kluci a ty dvě holky a mohli by mít miminka! "
Já: " No, to mohli a taky se asi tak domlouvají - ale pak děti nevyrůstají se svými rodiči, jen s maminkou a tetou. A mít oba rodiče je přece fajn, ne? " (vůbec mě nenapadlo, jak jsem si naběhla…)

Mladší dítě: " Mami a vy s tátou máte pohlavní styk? " (to se už manžel chechtal a dál usilovně řídil - neřekl ani slovo, mizera…)

Pro šťouraly, odpověděla jsem, že ano, ale že to je něco, co máma s tátou dělají v soukromí, protože to je intimní…

Jo. Nějak ve stejné době proběhla debata na téma pedofílie: " Mami, co když má dospělák pohlavní styk s miminkem… " Brrrrrrrr.
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
14.3.12 12:00

Lesino, jsi hrdinka :potlesk: Doufám, že jednou dokážu být stejně upřímná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
14.3.12 12:05

Lesi - páni u vás je veselo ( i když ty se moc nesměješ :lol: )..
Já dceři kolem toho 8mého roku půjčila knížku s obrázky pro její věk, plus jsme si vyprávěly - ona to měla několik dnů k dispozici, sama si to pročetla a měla možnost se mě zeptat..Nezeptala - je stydlivá a já jí to nenutím, vím ,že štouravá konverzace by jí zabila..takže jsem se držela zpět.( bylo tam i o deviantech a bezpečnosti)
Loni dostala další knihu pro dospívající a tam je také toho dost - takže jí to leží v knihovně a ví kam šáhnout..
O menstruaci jsem jí řekla..
Ona se na nic neptá - podle mě se stydí..Já to řeším i tak, že jí nevyháním od tv pokud tam probíhá sex (pokud vypadá normálně)..Nedělám z toho tabu a něco, před čím se musí utíkat do pokoje..Také nedělám vědu z toho ,že najdu v historii jejího pc hambaté stránky..
Je zvědavá po svém a chce to mít nastudované soukromě..Konverazce na toto téma je jí trapná.
Ale všechno důležité ví a ještě jí čeká téma Antikoncepce a Gynekolog a to je mi jí fakt líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
14.3.12 12:05

Jo, hrdinka - myslela jsem, že budu otevřenější a že tyhle hovory budou probíhat někde u stolu v rodinné chvilce. Jenže rodinné chvilky se zatím moc nekonají, protože se dětičky začnou pravidelně hádat…

Jsem si myslela, že jsme z nejhoršího venku - ale čeká nás promiskuita, prostituce, sexuální úchylky - a asi i ta masturbace… Taky netuším jak budu vysvětlovat celibát… Asi se pokaždé orosím tam vzadu dole, pomyslím na Anglii (to je z jednoho vtipu) a vrhnu se do toho po hlavě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27029
14.3.12 12:06
Jennýsek píše:
Lesina píše:

:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí