Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máte zkušenost s Portál Mluvme s dětmi o sexu?
Přidejte zkušenost s Portál Mluvme s d...@LucaLuca NO, jestli si to do toho rozhovoru zapamatuji, tak bych ráda použila něco v tom smyslu, že „muž ženě předá semínko (semeno?) pomocí penisu - a to je pindík vlastně, víš…“
@korena Dobrý byl i ten příspěvek s breberkami v tátově pytlíku, nevím, jestli v této nebo podobné diskusi. ![]()
My máme tuto knížku, původně se mi líbili obrázky pak když jsem jí otevřela tak mi to přišlo drsné (dceři byly 4 roky) takže jsem ji ještě odložila. ale ptá se čím dál víc tak s tím asi vyrukuju a budem diskutovat. Jako ví jak se dítě narodí, ví jak vznikne a teď se víc ptá jak se ta spermie dostane k vajíčku. Tak zatím jsme u toho že z pindíka přes pipinku k děloze kde je čeká to vajíčko
Ale už přišla i řeč na menstruaci.
A popravdě mě to v tomto věku přijde jednodušší než pak najednou hrc v 10
http://www.bux.cz/…bo-kluk.html
mají víc dílů a různých věcech. Jo a dceři je 5,5 ![]()
Já budu používat tuhle. Nejde mi vložit odkaz, jmenuje se Jak děti přicházejí na svět. Přijde mi dostatečně otevřená, ale přitom citlivě a srozumitelně podaná.
U nás to je tak. Tatínek má v pinďovi semínka a maminka má v bříšku vajíčka.
Tatínek dá mamince semínko do bříška, vajíčko to semínko sní a je z toho miminko.
Kluk si k tomu sám přimyslel, jak se dostane to semínko do bříška a to prosím přes přes pupík, pak se to začaruje, jsou u toho hvězdičky a je tam. Jo a musí u toho být tma.
To mi připomíná, známá mi vyprávěla, jak to vysvětlovali své dcerce. A ta z toho byla hrozně nadšená a tak ji to zajímalo, že to chtěla vidět a pořád je prosila, ať jí to s tátou ukážou.
No, měli co dělat.
@lleennttiillkkaa píše:
U nás to je tak. Tatínek má v pinďovi semínka a maminka má v bříšku vajíčka.
Tatínek dá mamince semínko do bříška, vajíčko to semínko sní a je z toho miminko.
Kluk si k tomu sám přimyslel, jak se dostane to semínko do bříška a to prosím přes přes pupík, pak se to začaruje, jsou u toho hvězdičky a je tam. Jo a musí u toho být tma.
Mame to stejne.kluk se asi pred rokem ptal, tak jsem mu rekla, ze tatinek da pindoura mamince do pipiny, ale nijakho to nezaujalo.
@Lama Lama já jsem právě část, jak se dává semínko do vajíčka vynechala, to jsem si říkala, že vezmem až dýl
No přišel si na to sám. Jo a krom toho, že musí být tma, tak maminka musí mít vyhrnutý tričko. Nejvíc mě ovšem pobavilo, když se mě zeptal, jestli taťka vybral růžový nebo modrý
@Panuška @Fíková Děkuji za tipy.
@lleennttiillkkaa @Lama Lama ![]()
Jinak pro úplná prťata je podle mě fajn Krteček a maminka. A pak Jak jsem přišel na svět pro větší.
@Lama Lama Jé, to jsem malýmu pouštěla, než jsem měla podruhé rodit, čili před 6 lety. ![]()
Nojono, nemáš metry. já to pouštěla asi ve dvou letech, mladší někdy ted.
Jo a ještě je dobrý ze seriálu byl jednou jeden život tam je taky jeden díl vyloženě o vzniku miminka a myslí i porodu.
@Lama Lama Zapínám.
Dřív jsem měla nastaveno, že se automaticky připojí podpis, ale teď mi to automaticky zatrhává jen Zasílat reakce na e-mail. Ale teda dala jsem do dotazu, že to je pro 8 let. ![]()