Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pudloslava píše:
Trestne to pry je (pro me bohuzel) - pes neni jatecni zvire.
Není to trestné - jen prodávat to nesmíš.
@Pudloslava píše:pes a prase jsou podobne chytra a podobne spolecenska zvirata, kdo ji veprove, nemel by se osklibat nad psem.
Příspěvek upraven 05.05.16 v 13:17
A když se to vezme hlouběji, tak prasečí „součástky“ se využívají i v lidské medicíně, to je přece skvělé, že nám prasátko takhle pomáhá. A my se mu za to odvděčíme tím, že si z něj uděláme řízek nebo jitrnici. A nikomu to divný nepřijde ![]()
@toooja Jsem vegan, takže teoretickou diskuzi, která se tu rozběhla, nechám stranou.
Ale pokud se pes předal oficiálně do péče obce, určitě existuje směrnice jak legálně a běžně postupovat. Popátrala bych tedy tímto směrem a zkusila to napadnout. Nejspíš to ale všichni zapřou.
Nám, když zdrhnul pes a hledali jsme ho, tak už nějaký dobrák ho odvezl do útulku (během hodiny) a ani to nikde nenahlásil. Trvalo nám několik dní, než se vše vyřídilo a našli jsme ho.
Tak mě zas přijde docela nechutný, jak například ve Vietnamu nebo v Číně? konzumují taková ta vařená vejce v nichž je už docela velké kuře. Prostě ho uvařej zaživa a považují to za ohromnou pochoutku.
Nebo býčí penis v polévce… mno…
Minule ho tam Gordon Ramsay na svých cestách porcoval, mi bylo na grc.
Nečetla sem všechny stránky, ale podle mě šlo o vtip. Pokud vůbec nějaká sms byla. Občas když s manželem vidíme psa, tak si taky děláme srandu, jestli je nebo není jedlej. Naši když měli chovnou stanici, tak půjčili psa na krytí a byl sežrán. Vím o jednom místě, kde dřív byla vyhlášená hospoda gulášem. Stavovali se tam šoféři co jezdili kolem a pak se ukázalo že to bylo ze psů. Nevěděli co jedí a jak jim chutnalo. Maso jak maso, když nevíš co jíš, nepoznáš nic. Osobně bych to brala spíš jako vtip
@Black Cat píše:
Tak mě zas přijde docela nechutný, jak například ve Vietnamu nebo v Číně? konzumují taková ta vařená vejce v nichž je už docela velké kuře. Prostě ho uvařej zaživa a považují to za ohromnou pochoutku.
Nebo býčí penis v polévce… mno…Minule ho tam Gordon Ramsay na svých cestách porcoval, mi bylo na grc.
Jo, balut. To se zase ekluje mně, ale že bych kvůli tomu někam běžela, to fakt ne. Problém je to pouze můj.
Neni to tak davno, co se psi maso jedlo relativne bezne. Asi ne uplne pravidelne, ale prilezitostne ano. Zvlast na vesnicich. Nedavno mi vypravel kamarad, ze mu babicka s dedem nakukali, ze pekli srnci, at si da. Dal si a pak mu rekli, ze to byl pes. Pry „no co uz, dobry to bylo“
Ja treba nemam vubec chut to maso nekdy ochutnat, ale zaroven me nepoburuje, ze nekdo psy ji nebo v minulosti jedl. Stejne jako s hady treba. A jen tak mimochodem, prave psi sadlo je skvele na zabal pri nemocech prudusek a velkem zahleneni. Vyzkouseno
![]()
Tak obecně vzato, jsou národy kde je běžné jíst ledacos. Češi ovšem mezi běžné konzumenty psů nepatří.
Nechápu v jakých žijete lokalitách, že Vám připadá jíst psi normální.
Já se s tím teda nikd nesetkala, že by někdo jedl psa.
Nepřijde mi normální, že starosta jako zástupce obce slíbí, že se o psa postará a pak ho nechá, aby ho někdo sežral.
Netuším, jak je to ze zákona. Ale v případě, že se obec měla postarat není dle mého v pořádku, že psa snědli (pokud ho opravdu snědli).
I kdyby ho nakrásně snědli, tak jim to stejně nikdo nedokáže. Prostě řeknou, že utekl… ![]()
Můj strýc říkával, že psi, kteří mají ocas stočený nahoru na záda, jsou jedlí ![]()
Psí guláš jsem si dala, sice jsem se to taky dozvěděla až zpětně, ale dala bych si ho i kdybych to věděla. Kamarádka se provdala na Nový Zéland a když se poptávala po králičím mase, měli ji za barbara - na NZ je králík domácí mazlík.
Zažila jsem celkem krušnou dobu, kdy jsme měli na zimu jen jídlo, co jsme na podzim stačili sesbírat - brambory, cibuli, kukuřici, houby. Kdybyste viděli ten středověk, když nám zjara přelítla přes plot sousedovic slepice ![]()
Od té krušné doby se neofrňuju nad ničím, co může posloužit jako jídlo. Když je hlad, je i husa dobrá ![]()
@Želmíra píše:
Neni to tak davno, co se psi maso jedlo relativne bezne. Asi ne uplne pravidelne, ale prilezitostne ano. Zvlast na vesnicich. Nedavno mi vypravel kamarad, ze mu babicka s dedem nakukali, ze pekli srnci, at si da. Dal si a pak mu rekli, ze to byl pes. Pry „no co uz, dobry to bylo“Ja treba nemam vubec chut to maso nekdy ochutnat, ale zaroven me nepoburuje, ze nekdo psy ji nebo v minulosti jedl. Stejne jako s hady treba. A jen tak mimochodem, prave psi sadlo je skvele na zabal pri nemocech prudusek a velkem zahleneni. Vyzkouseno
![]()
Asi jak kde. Moje babička se dost nelichotivě vyjadřovala o jejím sousedovi, který žral psy. Stejně tak babička mého manžela, která zažila jako malinká holka i 1. světovou se vyjadřovala o jezení psů jako něčem nechutném a že to nedělali ani v době, kdy bylo jídla málo. Na lidi, kteří jedli psi se dívali skrz prsty - i na vesnici. Osobně u nás na chalupě znám starousedlíky, kteří jí psy. Svého psa by nikdy ale nesnědli, vždycky žerou jen psy cizí.
@mayerka píše:
Můj strýc říkával, že psi, kteří mají ocas stočený nahoru na záda, jsou jedlí
Psí guláš jsem si dala, sice jsem se to taky dozvěděla až zpětně, ale dala bych si ho i kdybych to věděla. Kamarádka se provdala na Nový Zéland a když se poptávala po králičím mase, měli ji za barbara - na NZ je králík domácí mazlík.
Zažila jsem celkem krušnou dobu, kdy jsme měli na zimu jen jídlo, co jsme na podzim stačili sesbírat - brambory, cibuli, kukuřici, houby. Kdybyste viděli ten středověk, když nám zjara přelítla přes plot sousedovic slepice
Od té krušné doby se neofrňuju nad ničím, co může posloužit jako jídlo. Když je hlad, je i husa dobrá
Si musíš chytit nějakou vypasenou krysu - v některých zemích je to taky mňamka.
@mayerka přesně tak
pes s ocasem nahoru je jedlý, pes s ocasem dolů jedlý není. Běžně si tak děláme s manželem srandu,
@mayerka píše:
Můj strýc říkával, že psi, kteří mají ocas stočený nahoru na záda, jsou jedlí
Zažila jsem celkem krušnou dobu, kdy jsme měli na zimu jen jídlo, co jsme na podzim stačili sesbírat - brambory, cibuli, kukuřici, houby. Kdybyste viděli ten středověk, když nám zjara přelítla přes plot sousedovic slepice
Od té krušné doby se neofrňuju nad ničím, co může posloužit jako jídlo. Když je hlad, je i husa dobrá
Teda já to úplně vidim. ![]()
Soused: „Neviděli jste naši slepici?“ ![]()
Vy: mlask, mlask… „NEE!“ ![]()
Kde to prosím tě, bydlíte?
Nečetla jsem všechny odpovědi, ale podle mně si dělali z Tebe jen srandu.