Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Určitě jíst jiná zvířata než hospodářská není u nás úplně běžné. Stačí zavzpomínat na Babičku od Němcové, jak se vyjadřovali o tech chudácích co jedli veverky.
Ale děje se to, nebudeme si nalhávat že ne…
Já bych teda ráda ochutnala koninu nebo i toho psa..jen pro zajímavost jak to chutná..třeba pštrosí maso mi vubec nejelo ( teda jestli to vůbec bylo pštrosí - na jídelníček si muže napsat každý co chce že )..
@smurfka píše:
Já bych teda ráda ochutnala koninu nebo i toho psa..jen pro zajímavost jak to chutná..třeba pštrosí maso mi vubec nejelo ( teda jestli to vůbec bylo pštrosí - na jídelníček si muže napsat každý co chce že )..
Co jsem slyšela, tak konina prý není zas tak špatná…
Já bych ráda ochutnala hada
.
@BohunkaP píše:
Není to trestné - jen prodávat to nesmíš.
nekdo mi tady na emiminu tvrdil, ze podle vyhlasky ho nesmis zabit - muzes zabit jen jatecni zvirata, jinak jen veterinar.
@smurfka u nás v řeznictví se normálně prodává koňský točeňák a koňské špekáčky. Všichni se po tom můžemem užrat
@Netopirek píše:
@smurfka u nás v řeznictví se normálně prodává koňský točeňák a koňské špekáčky. Všichni se po tom můžemem užrat
eee točenák mě evokuje..já bych raději steak, ale ten nikde neprodávají:o))
@Shreya píše:
Co jsem slyšela, tak konina prý není zas tak špatná…
Já bych ráda ochutnala hada.
jj had prý chutná trošku jak kuře..( co se dívám na nazí a vystrašení tak to často tvrdí ) ![]()
@bartsch Prave no, asi jak kde. I tady u nas, kde vim, ze v minulosti se sem tam pes kuchnul, se tim nikdo nechlubil verejne, spis si to lidi rikali mezi blizkymi a bud se to rozneslo, nebo o tom nikdo moc nevi. To sadlo, co mam v lednici, jsem dostala od nasich a oni mi taji, od koho to maji. Protoze vzdycky byli a budou lidi, kterym to vadi moc a kterym to nevadi vubec. Kontroverzni to bylo i driv.
@smurfka Zkus se zeptat u Makovce v Tescu, nebo v PV na náměstí. Jestli se nepletu tak mají koninu, ale asi jen klobásy, salám a nebo točeňák ![]()
@beruska9 píše:
Kuchni si ho doma nebo zajed na dovcu do Vietnamu treba
Na to asi nemam dost organizacniho talentu a asi ani koule. ze bych si vzala z utulku nejakyho odcervenyho naockovanyho ![]()
@Pudloslava píše:
nekdo mi tady na emiminu tvrdil, ze podle vyhlasky ho nesmis zabit - muzes zabit jen jatecni zvirata, jinak jen veterinar.
No, to je sice pravda… ale vždycky můžeš říct, že ho někdo srazil autem, tak sis z něj udělala guláš…
To trestné není.
@toooja no a co, tak někdo sežral psa - vo co go? Lidi žerou dokonce i králíky a to jsou mnohem roztomilejší mazlíčci než psi.
@smurfka tenhle točák má ke klasickýmu daleko. Je to spíš mletý maso ve střívku
Steaka bych taky ráda, ale netuším kde by se dal sehnat. Ale když jsou špekáčky a točeňák, tak musí někde být i ten zbytek ![]()
@smurfka píše:
Pes je prý výborný, co jsem slyšela. Mamka mi jednou vykládala, jak je sousedi kdysi za totáče pozvali na oběd. Až po obědě se dozvěděli, že na tom česneku byl pes. A jak jim šmakovalo.
To bylo poprvé a naposledy, co ho prý jedla (asi, člověk nikdy neví, jak říkáš
). U mého dítka ve školce, je to tak měsíc zpět, byl na jídelníčku klokan. Jsem tam stála, četla to a nevěděla, jestli je to pravda nebo nějaký vtip. Že by jim dělali ve školce tak drahé maso? No fakt ho měli.
@Spokojení píše:
@smurfka Zkus se zeptat u Makovce v Tescu, nebo v PV na náměstí. Jestli se nepletu tak mají koninu, ale asi jen klobásy, salám a nebo točeňák