Šikana ze strany učitele

Anonymní
17.1.20 11:11

Šikana ze strany učitele

Zdravím, vkládám to tu radši anonymně. Předem se omlouvám za kategorii tématu, ale nevěděla jsem, kam toto přiřadit. Ale už si sama nevím rady. Na střední škole máme učitele, který nás žáky psychicky šikanuje.
Minulý rok tu byl takový nešvar, že sváděl snad všechny své možné žačky po zprávách. Tehdy jsme to šly řešit s p. ředitelkou, jelikož ho má ale ráda a může se z něj zbláznit, řekla, že si za to můžeme samy a že jsme ho sváděly vlastně my. Od nového roku ale začalo peklo. Do mě neustále valí se slovami, že u závěrečných zkoušek budu mít problém a za zády o mě vykládá, že jsem manipulativní.
Jelikož mi nehraje do karet zdravotní stav, je to z jeho strany ještě horší. Prý nám znepříjemní teorii, protože nechodíme na praxe apod. Jakákoliv stížnost na něj nepomůže, protože všichni budou na jeho straně. Žačky, které mu lezou do zadku, tykají si s ním, tak s něma naprosto vychází. Mě v hodině přehlíží, ptá se na nejtěžší otázky, aby mě snad potopil. Já se s nim totiž odmítla naprosto bavit od doby, co na mě poprvé zkusil jedinou věc. Samozřejmě jeho svádění pokračuje v o rok mladším ročníku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
156
17.1.20 11:15

Nahlásit na školskou inspekci s důrazným upozorněním, že ředitelka o nevhodném chování svého podřízeneho ví a NIC tím nedělá, naopak ho omlouvá a vinu háže na žáky.

Jiná možnost podle mě není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.20 11:20
@DedBezdez píše:
Nahlásit na školskou inspekci s důrazným upozorněním, že ředitelka o nevhodném chování svého podřízeneho ví a NIC tím nedělá, naopak ho omlouvá a vinu háže na žáky.Jiná možnost podle mě není :nevim:

Celkově jsme měli strach, už to jakkoliv řešit. Vždycky mu to prošlo a mě to zkrátka hrozně psychicky ubíjí. Být doma s nemocí a přečíst si zprávu od kamarádky, že o mě zase vykládal tohle a tamto. Moje mamka počítá s možností, že ty závěrečné zkoušky kvůli němu neudělám. Je totiž učitel odborných předmětů.
Minulé třeťačce, která si šla stěžovat na jeho obtěžování s námi, ty závěrečné zkoušky nedal ani na třetí pokus.

• Citovat
  • Upravit
156
17.1.20 11:28

Nemůžete si stěžovat ve škole, kde za ním stojí vedení. Školská ispekce určitě obtěžování studentek kantorem jen tak pod koberec nezamete. Je na čase stížnost směřovat k nadřízeným vaší paní ředtitelky.

A pokud by jste byli odvážnější, tak taková Nova/Prima by po příběhu, kdy ředitelka kryje zvrhlého kantora, skočila bez zaváhání. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.1.20 11:31
@Anonymní píše:
Zdravím, vkládám to tu radši anonymně. Předem se omlouvám za kategorii tématu, ale nevěděla jsem, kam toto přiřadit. Ale už si sama nevím rady. Na střední škole máme učitele, který nás žáky psychicky šikanuje.
Minulý rok tu byl takový nešvar, že sváděl snad všechny své možné žačky po zprávách. Tehdy jsme to šly řešit s p. ředitelkou, jelikož ho má ale ráda a může se z něj zbláznit, řekla, že si za to můžeme samy a že jsme ho sváděly vlastně my. Od nového roku ale začalo peklo. Do mě neustále valí se slovami, že u závěrečných zkoušek budu mít problém a za zády o mě vykládá, že jsem manipulativní.
Jelikož mi nehraje do karet zdravotní stav, je to z jeho strany ještě horší. Prý nám znepříjemní teorii, protože nechodíme na praxe apod. Jakákoliv stížnost na něj nepomůže, protože všichni budou na jeho straně. Žačky, které mu lezou do zadku, tykají si s ním, tak s něma naprosto vychází. Mě v hodině přehlíží, ptá se na nejtěžší otázky, aby mě snad potopil. Já se s nim totiž odmítla naprosto bavit od doby, co na mě poprvé zkusil jedinou věc. Samozřejmě jeho svádění pokračuje v o rok mladším ročníku.

Moc tomu nevěřím, že jeho nadřízený řekl, že si za to můžete samy :nevim: Ale hned potom, co by mi tohle řekla, bych si stěžovala dál. Tohle mu nesmí projít. Doufám, že SMS jsi uložila a ostatní taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
17.1.20 11:33

Nahlásit na školskou inspekci.
Ale upřímně - nedovedu si představit, že by se v dnešní době mohlo něco takového dít. Kdyby se choval, jak se chová, ředitelka už by s ním udělala krátký proces, protože tím, že ho podporuje, se s ní dost houpe židle a ona to musí vědět.
Celé je to divné, i ta zmínka o zprávách, což by byl jasný důkaz proti němu. Navíc taková historka v době, kdy se učitel bojí mít v hodině horší náladu, aby si ještě ten den nepřiletěla stěžovat matka, že se na její dítě moc mračil. :think:
A není to čistě náhodou tak, že po vás chce dost práce, je přísný, na vaše cukrbliky nereaguje, tak mu chcete pěkně zatopit? To by mi upřímně připadalo pravděpodobnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
17.1.20 11:47

Sbírat důkazy o jeho chování a stěžovat si na inspekci. Zároveň si sáhnout do svědomí stran učiva a zapřemýšlet, jestli se připravuješ dostatečně. Nelze přemýšlet o tom, že se Tě ptá na těžší věci, pokud jsou součástí výuky. Snaž se, aby tě nemohl nachytat na nevědomosti. Jiná věc je, pokud Ti záměrně dává otázky, které není možné na základě toho, co je obsahem výuky, zodpovědět.

Dbej na to, abys měla všechny absence dobře podložené, potvrzené od lékaře.

Co se týče obtěžování, za to Ti nikdo nemůže klást vinu, to je absolutně nepřípustné, i kdybyste kantora „sváděly“ (a věřím, že to neděláš), takže fakt, že to ředitelka neřeší, je hodně velký průšvih, není pro to omluva. Pokud máš ty nebo jiné žačky schované SMS, použijte je jako důkaz o nevhodném chování.

Příspěvek upraven 17.01.20 v 11:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
17.1.20 11:50

Pokud je to jak líčíš, směřuj svou stížnost na Českou školní inspekci. Ta tyto stížnosti řeší razantně a ředitelé mají strach. Je ale nutné mít nějaké „důkazy“. Nejlépe uložené zprávy, maily, zvukový záznam apod. Taky by bylo dobré, kdyby se vás sešlo víc, kdo by byl ochoten otevřeně o situaci hovořit. Pokud budeš sama a nemáš žádné důkazy, tak nevím, jak bys mohla uspět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
17.1.20 11:58

Takže, jestli jsem to dobře pochopil. Na praxi nechodíš že zdravotních důvodů a v hodině teorie umíš taky ho vno. Nějak nechápu proč do tý školy chodíš. Tak se na to vy ser úplně a máš klid. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80184
17.1.20 11:59

@Adrasteia dobře shrnuto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
17.1.20 12:06
@magion píše:
Sbírat důkazy o jeho chování a stěžovat si na inspekci. Zároveň si sáhnout do svědomí stran učiva a zapřemýšlet, jestli se připravuješ dostatečně. Nelze přemýšlet o tom, že se Tě ptá na těžší věci, pokud jsou součástí výuky. Snaž se, aby tě nemohl nachytat na nevědomosti. Jiná věc je, pokud Ti záměrně dává otázky, které není možné na základě toho, co je obsahem výuky, zodpovědět.

Dbej na to, abys měla všechny absence dobře podložené, potvrzené od lékaře.

Co se týče obtěžování, za to Ti nikdo nemůže klást vinu, to je absolutně nepřípustné, i kdybyste kantora „sváděly“ (a věřím, že to neděláš), takže fakt, že to ředitelka neřeší, je hodně velký průšvih, není pro to omluva. Pokud máš ty nebo jiné žačky schované SMS, použijte je jako důkaz o nevhodném chování.

[/citace.

Příspěvek upraven 17.01.20 v 12:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
17.1.20 12:08
@Russet píše:
Moc tomu nevěřím, že jeho nadřízený řekl, že si za to můžete samy :nevim: Ale hned potom, co by mi tohle řekla, bych si stěžovala dál. Tohle mu nesmí projít. Doufám, že SMS jsi uložila a ostatní taky.

Pokud ho má opravdu ráda, co by ne.

Příspěvek upraven 17.01.20 v 12:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
17.1.20 12:09

Bez vsuvky o ředitelce bych tomu příběhu dala šanci. Takhle nevěřím. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
53518
17.1.20 12:09
@Kačulka7 píše:
Do očí, nám čtyřem, které si tam byly stěžovat, řekla, že si za to můžeme samy a že ho údajně svádíme my.

Tak jste jí daly přečíst ty zprávy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.20 12:11
@Russet píše:
Tak jste jí daly přečíst ty zprávy?

To víte, že daly.
Samozřejmě že si obhájila jeho.

• Citovat
  • Upravit