Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
jdu se poradit, jestli někdo nemáte podobnou zkušenost. Už tři týdny nám 13m dcera hrozně pláče v noci. Někdy se ani v postýlce nepostaví, jen,,cestuje" a hrozně řve, ale spí u toho, někdy se postaví a to je pak uklidňování horší, chvilkama pláče i v náručí, u nás v posteli spát nechce.
Dvakrát jsem řešila s doktorkou, dítě dvakrát prohlédnuté, je prý naprosto v pořádku, prý je to jen takové obdodí…
Do toho před pár dny zase přestala jíst a spustila se vodová rýma, klasické příznaky růstu zubů, takže se spaní ještě zhoršilo.
Už skoro 10 dnů jedeme Sedalii, nezabrala. Nezabrala ani Chamomilla 15, ani když jsem jednou, už v zoufalství, sáhla po Nurofenu, který ji normálně uspí.
Prostě už 3 týdny nespala v kuse dýl, jak 20 minut a přes den se to projevuje, nedospané dítě je,,velmi příjemné".
Nevíte co mám dělat? Můžu jí nějak pomoct?
Ahoj, pokud mohu radit, nedávej jí takhle ty homeopatika, to je nejspíš obraz jiného léku, není divu, že nezabrala
je dobré se poradit s homeopatem a hledat lék podle příznaků. pak se lidi diví, že homeopatie nefunguje. jenže ona takhle nefunguje ![]()
držím palce na zlepšení. nebylo něco jako spouštěč? očkování, stres v rodině? může to být ale klidně vývojovým obdobím, růstem, nebo na ní něco leze, zuby…
@klenice koukala jsem a moc mi to nesedí, naše řve celou noc a má teprve 13 měsíců…ale výjimka potvrzuje pravidlo ![]()
@Saroya já jsem nasadila tu Sedalii po cca dvou týdnech nočního řevu po poradě s doktorkou, ale zkusím tedy vysadit, třeba bude líp.
Očkování dostala až v období nočních řevů a projevy růstu zubů začaly taky až před třemi dny. V rodině je vše v pořádku…ale myslím, že se chystá začít chodit, tak třeba to bude tím.
Spíš jsem už zoufalá, že bych jí ráda pomohla a nevím jak. A už to trvá hrozně dlouho.
@Alfhugo s tou chůzí to klidně může souviset, jsou to vývojové skoky, některé děti to odmarodí horečkou…