Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja jsem se hrozne bala nez jsem otehotnela, ale v tehu to odeznelo, protoze jsem nevedela, do ceho du:) Snaz se zabavit a odvest myslenky od porodu. Ja brala tedy homeopatika, mozna ze inta me drzela v relativnim klidu a nebo pred spanim vyzkousej Bachovi esence maji krizovou esenci na spani.
Já jsem si Malé lásky taky sebevražedně koukala a nakonec jsem byla u svého porodu mile překvapená
Takže buď v pohodě a bude to dobré
Chces si popovidat nebo to resit nebo slyset dalsi horory? ![]()
Ja se prvniho nebala, nepripravila se na to a pak mi z toho masakru malem hrablo- mam nizky prah bolesti. Ted se bojim jako blazen a zacinam se jistit- odrodi me moje gynekolozka, domluvime se co a jak, vezmu si dulu a nakoukam neco na youtubu. A pak se hezky uprime pomodlim, aby to slo jakz takz dobre. Tobe drzim palce
A čeho se bojíš? V dnešní době je kojenecká úmrtnost minimální. I ženy málokdy v ČR zemřou u porodu. A když nejde o život, tak jde o víš co
Pokud se bojíš bolesti, tak si nechej píchnout epidural. Samozřejmě má to i své rizika. Ale co rizika nemá? To bys ani nemohla sednout do auta, když ročně u nás na silnicích zemře cca 500 lidí (což je určitě víc než při porodu).
Taky jsem měla a proto jsem nic takovýho nečetla a na malé lásky nekoukala. Tím, že se budeš šíleně bát si toto akorat zhoršíš. Ja když jela do porodnice, tak jsem měla psychický blog a na začátku trochu panikarila a dělala scénu. Ale neboj jsou tam většinou moc hodní, ví jak tě uklidnit. A nakonec jsem to zvládla skvěle. Takže to taky zvladnes a pak se tomu budeš smát. ![]()
Zkus precist neco o Hypnoporodu a Jemnem zrozeni. Ona psychika udela hodne. Doporucuju s ni predem pracovat. ![]()
Neměla jsem, pro mě byla meta nejvyšší otěhotnět a když už se to povedlo… takže klid, rodit se dá i na pohodu (vlastní dvojnásobná zkušenost), jen se o tom bude málodo rozepisovat, protože to nezní tak dramaticky. Čímž nechci v nejmenším zlehčovat blbý a náročný porody, jen že jejich líčení je podstatně častější, zatímco v realitě naštěstí převládají ty „normální“. Takže hlavu vzhůru, ono to půjde a koneckonců, teď už to prostě jít musí ![]()
Vypni FB a nekoukej na Novu ![]()
přežiješ to, úmrtnost v čr u porodu je velmi malá, toho bych se nebála. Já to dala bez epiduralu a to jsem velká plačka, co se týče bolesti. Nestresuj se dopředu, ono to půjde.
@ugluk píše:
Neměla jsem, pro mě byla meta nejvyšší otěhotnět a když už se to povedlo… takže klid, rodit se dá i na pohodu (vlastní dvojnásobná zkušenost), jen se o tom bude málodo rozepisovat, protože to nezní tak dramaticky. Čímž nechci v nejmenším zlehčovat blbý a náročný porody, jen že jejich líčení je podstatně častější, zatímco v realitě naštěstí převládají ty „normální“. Takže hlavu vzhůru, ono to půjde a koneckonců, teď už to prostě jít musí
přesně tak, ač to je ohraná hláška, mimino ven půjde, at se to zakl. líbí nebo ne ![]()
Heleď já jsem měla porod takový, že jsem se zaprisahla, že už další mimino nechci. A teď, po dvou letech nad druhým uvažuju ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, termín mám až v prosinci ale šíleně se bojím porodu. Dřív to tak nebylo, před těhotenstvím jsem nic nečetla, teď jsem v pár skupinek na fb a píšou tam děsný story. Dotoho ten blbej pořád malé lásky.Před těhotenstvím jsem se tomu smala
a teď jsem celou noc hrůzou nespala
. Má to někdo podobně?
Chce si to uvědomit a smířit se s tim jo bolí to ale stojí to za to hlavně ta bolest netrvá věčně…
Uklidnit se že skoro vždy ti můžou dát něco na bolest jako třeba plyn nějaké injekce nebo kapcku…
Jinak já se na malé lásky dívala před porodem, í na baby boom, a takové věci mě to moc bavilo…i po porodu se dívám…
Jinak se musíš uklidnit když se budeš stresovat bát se tak se neuvolnis…
Každá má porod jiný já neměla teda skvělý porod trval dlouho…ale zvládl a jsme to bez ničeho (epiduralu a podobně)…
Načíst neslyšeli že někdo rodil 3 dny protože je to blbost porod š nebere když máš kontrakce po 5 a méně minutách pravidelne…
Jinak mě zacali kontrakce a byla jsme naprosto v klidu voda nepraskla vše bylo ok měla jsme hned po 4 minutách pravidelne šla jsme nakoupit udělala si kavu najedli jsme se šla do sprchy chodila jsme v klidu po domě a po 5 hodinách jsme jeli to už jsme měla po 3-2 minutách…panika ti nepomůže ba naopak to bude horší…
Jinak můj porod? Ano, byl náročný a bolelo to hodně (též bez epi, dítě nad 4 kg). Ale určitě mě to neodradilo od dalšího
Jak tu píšou holky: nějak to půjde
Jsme přece statečné ženy
Bachovky taky doporučuji + před spaním meduňkový čaj, pokud i špatně spíš a hůř usínáš…
Je spousta rychlých porodu. Třeba ten můj
porid si aniball, pij malinik a jez lněné semínko asi měsíc před termínem ![]()
Měla sem to samé i při druhym porodu pomalu sem plašila ale dobrý
měla jsem podporu přítele nesmíš na to myslet opravdu to pomáhá a číst story nemá cenu
Bála sem se křížových bolestí ale i ty jsem ve sprše úspěšně přežila
Urychlilo to porod a veř že vytlačíš miminko a všechno bude pryč
Přítel tam byl semnou pak před tlačením odešel (na moje přání) a to bylo nejlepší že byl u mě neboj se
![]()
Ahoj, termín mám až v prosinci ale šíleně se bojím porodu. Dřív to tak nebylo, před těhotenstvím jsem nic nečetla, teď jsem v pár skupinek na fb a píšou tam děsný story. Dotoho ten blbej pořád malé lásky.
Před těhotenstvím jsem se tomu smala
a teď jsem celou noc hrůzou nespala
. Má to někdo podobně?