Silikonová forma na bábovku

29730
22.12.11 20:37

Silikonová forma na bábovku

Ahoj!
Poradite mi nekdo, jak na silikon? Mam formu na babovku, vcera jsem pekla, podle navodu trochu vymazala olejem…a babovka prilepena, takze na maderu :cert: Kde se stala chyba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4415
22.12.11 20:41

tak to fakt neporadím, já ani nevymazávám a nikdy jsem jí přilepenou neměla.Asi špatné těsto :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.12.11 20:44

Jak spatny? Normalne lity :nevim: Ja bezne delavam v teflonce, i kdyz teda musim vymazat a vysypat, buhvi, jak to s tim teflonem je. Takze jsem si chtela usnadnit praci :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4415
22.12.11 20:47

nemyslela jsem to nijak zle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
22.12.11 20:56

Špatná forma? Já měla kdysi jednu z tesca a vůbec to z ni nešlo ven! Teď mám tupperware a ta se nemusí vymazávat a je báječná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.12.11 20:56
Hasky píše:
nemyslela jsem to nijak zle :lol:

Nee, to je v pohode :mrgreen: Jen jsem premyslela, jak muze byt testo spatny…ale uz mi to doslo, pred dvema dny se mi to povedlo v ty stary forme. Taky jsme to jedli lzici :mrgreen: Tak jsem si chtela polepsit :mrgreen: Ale to bylo castecne tim, ze z pulky bylo maslo, nebylo dost oleje…a hlavne tim, ze se babovka pekla hodinu na 80 (pazoury mu urazim) :mrgreen:
Ale ted bylo vsechno ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
22.12.11 20:57

vyklopit zatepla to samé se mi stalo s beranem,po druhému upadla j en hlava,poprvé se rozdrobil celý,prej sem to nechala moc schládnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.12.11 20:57
miska7 píše: Špatná forma? Já měla kdysi jednu z tesca a vůbec to z ni nešlo ven! Teď mám tupperware a ta se nemusí vymazávat a je báječná.

No pekla jsem v ni poprvy, bylo tam, ze pred prvnim pecenim trochu vymaznout. A byla sakra draha, znacku teda nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.12.11 20:59
petra.lovosice píše:
vyklopit zatepla to samé se mi stalo s beranem,po druhému upadla j en hlava,poprvé se rozdrobil celý,prej sem to nechala moc schládnout

To ne, vzdycky vyklapim horky… Tady to neslo ani zatepla, ani zastudena.

Jo a znacka je Lurch, jestli to nekomu neco rekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
22.12.11 21:01

sem taky vymazala poprvé..a po třetí na velikonoce v ní asi pect nebudu, taky mi to nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
22.12.11 21:01
asha píše:
miska7 píše: Špatná forma? Já měla kdysi jednu z tesca a vůbec to z ni nešlo ven! Teď mám tupperware a ta se nemusí vymazávat a je báječná.
No pekla jsem v ni poprvy, bylo tam, ze pred prvnim pecenim trochu vymaznout. A byla sakra draha, znacku teda nevim.

to je blbý, já kromě toho tupperware mám se silikonem celkem blbé zkušenosti:-( buď to bylo načáchlé po formě nebo nešlo ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.12.11 21:04
miska7 píše:
asha píše:
No pekla jsem v ni poprvy, bylo tam, ze pred prvnim pecenim trochu vymaznout. A byla sakra draha, znacku teda nevim.
to je blbý, já kromě toho tupperware mám se silikonem celkem blbé zkušenosti:-( buď to bylo načáchlé po formě nebo nešlo ven

A za kolik jsou tyhle?
Jinak teda chyba v postupu neni? Neni tam neco specialniho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
22.12.11 21:08

Ty tupperware? Před 6 lety jsem koupila ČR a bylo to pokud si dobře vzpomínám kolem 1000 Kč. Od té doby u nich kupuju všechno, silikonové formy mám i na koláč. Nechci dělat reklamu, já to stejně neprodávám:-) Máš na to doživotní záruku. Si nech u sebe doma udělat tupperware party a oni ti to ukážou jak se v tom peče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
22.12.11 21:11

Chybu v postupu podle mě nemáš, můžeš zkusit udělat tužší těsto, pak je větší šance. ze to lepe vypadne. Jo a pak taky!! při vyndavani nejdrive vytahni ten stred a nech min. 15 minut vychladnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
22.12.11 21:15

Tak jak tady už kdosi psal… . Mamina dělá s Tupperware a mám od něj vše, tzn. i silikonku.

Je to sice dražší, ale super se v tom peče. Doporučuji. Mě i jako začátečnici se tam nikdy nic nespálilo, nepokazilo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí