Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj!
Poradite mi nekdo, jak na silikon? Mam formu na babovku, vcera jsem pekla, podle navodu trochu vymazala olejem…a babovka prilepena, takze na maderu
Kde se stala chyba?
tak to fakt neporadím, já ani nevymazávám a nikdy jsem jí přilepenou neměla.Asi špatné těsto ![]()
Jak spatny? Normalne lity
Ja bezne delavam v teflonce, i kdyz teda musim vymazat a vysypat, buhvi, jak to s tim teflonem je. Takze jsem si chtela usnadnit praci ![]()
Špatná forma? Já měla kdysi jednu z tesca a vůbec to z ni nešlo ven! Teď mám tupperware a ta se nemusí vymazávat a je báječná.
Hasky píše:
nemyslela jsem to nijak zle
Nee, to je v pohode
Jen jsem premyslela, jak muze byt testo spatny…ale uz mi to doslo, pred dvema dny se mi to povedlo v ty stary forme. Taky jsme to jedli lzici
Tak jsem si chtela polepsit
Ale to bylo castecne tim, ze z pulky bylo maslo, nebylo dost oleje…a hlavne tim, ze se babovka pekla hodinu na 80 (pazoury mu urazim) ![]()
Ale ted bylo vsechno ok.
vyklopit zatepla to samé se mi stalo s beranem,po druhému upadla j en hlava,poprvé se rozdrobil celý,prej sem to nechala moc schládnout
miska7 píše: Špatná forma? Já měla kdysi jednu z tesca a vůbec to z ni nešlo ven! Teď mám tupperware a ta se nemusí vymazávat a je báječná.
No pekla jsem v ni poprvy, bylo tam, ze pred prvnim pecenim trochu vymaznout. A byla sakra draha, znacku teda nevim.
petra.lovosice píše:
vyklopit zatepla to samé se mi stalo s beranem,po druhému upadla j en hlava,poprvé se rozdrobil celý,prej sem to nechala moc schládnout
To ne, vzdycky vyklapim horky… Tady to neslo ani zatepla, ani zastudena.
Jo a znacka je Lurch, jestli to nekomu neco rekne.
sem taky vymazala poprvé..a po třetí na velikonoce v ní asi pect nebudu, taky mi to nejde ![]()
asha píše:miska7 píše: Špatná forma? Já měla kdysi jednu z tesca a vůbec to z ni nešlo ven! Teď mám tupperware a ta se nemusí vymazávat a je báječná.No pekla jsem v ni poprvy, bylo tam, ze pred prvnim pecenim trochu vymaznout. A byla sakra draha, znacku teda nevim.
to je blbý, já kromě toho tupperware mám se silikonem celkem blbé zkušenosti:-( buď to bylo načáchlé po formě nebo nešlo ven
miska7 píše:asha píše:to je blbý, já kromě toho tupperware mám se silikonem celkem blbé zkušenosti:-( buď to bylo načáchlé po formě nebo nešlo venmiska7 píše: Špatná forma? Já měla kdysi jednu z tesca a vůbec to z ni nešlo ven! Teď mám tupperware a ta se nemusí vymazávat a je báječná.No pekla jsem v ni poprvy, bylo tam, ze pred prvnim pecenim trochu vymaznout. A byla sakra draha, znacku teda nevim.
A za kolik jsou tyhle?
Jinak teda chyba v postupu neni? Neni tam neco specialniho?
Ty tupperware? Před 6 lety jsem koupila ČR a bylo to pokud si dobře vzpomínám kolem 1000 Kč. Od té doby u nich kupuju všechno, silikonové formy mám i na koláč. Nechci dělat reklamu, já to stejně neprodávám:-) Máš na to doživotní záruku. Si nech u sebe doma udělat tupperware party a oni ti to ukážou jak se v tom peče.
Chybu v postupu podle mě nemáš, můžeš zkusit udělat tužší těsto, pak je větší šance. ze to lepe vypadne. Jo a pak taky!! při vyndavani nejdrive vytahni ten stred a nech min. 15 minut vychladnout.
Tak jak tady už kdosi psal… . Mamina dělá s Tupperware a mám od něj vše, tzn. i silikonku.
Je to sice dražší, ale super se v tom peče. Doporučuji. Mě i jako začátečnici se tam nikdy nic nespálilo, nepokazilo. ![]()