Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím Vás,hledám někoho,kdo měl stejné nebo podobné komplikace v těhotenství a hlavně by mě zajímalo,jak jste byly léčeny a jak to zabralo.Mě v 8.týdnu pan doktor našel v děloze hematom,dostala jsem ascorutin a klid na lůžku,po deseti dnech na kontrole hematom nebyl a povolil nějaký pohyb.Hned ten den večer,se mi silně spustila krev,jako by někdo ze mě vyndal špunt,síla prvních dvou dnů menstruace.Okamžitě jsem jela do nemocnice,kde si mě nechali.Prcek byl naštěstí v pořádku a krvácení ustalo hned druhý den ráno.Od té doby jen špiním,po pěti dnech mě propustili,s tím že doma budu jen ležet a chodit pouze na WC.při propuštění nalezen opět hematom 20-9mm.nikdo mi neřekl,z čeho krvácení bylo a jestli se může ještě opakovat.Vzhledem k tomu,že jsem po 2.IVF a snažíme se o dítě pět let a je to náš první zdárný pokus,tak samozřejmě nebudu nic riskovat,z postele se nehnu a budu doufat v dobrý konec.Ale zajímalo by mě,jestli nějaká nemáte podobnou zkušenost,jak to u Vás dopadlo,jak jste byly léčeny a jak dlouho jste v těhotenství musely ležet.předem děkuji za odpovědi…
jo,ještě dodávám,že začínám jedenáctý týden a mimi je v pořádku.....
no já myslím že to mohl být právě ten prasklý hematom,nejspíš ho na uzv přehlédli
mě jak prasknul tak ze mě taky tekla krev proudem
Ahoj, otehotnela jsem po clostiku, taky mam vymodlene dite po 4 letech. Krvacela jsem uz v 5tt, to jsem jeste nevedela, ze jsem tehotna, pote krvaceni pokracovalo az do 7tt, nasazen ascorutin, magnezko a hospitalizace, doma pak take klid na luzku, nedoporucuje se silnejsi tlaceni pri stolici, ja pouzivala glycerinove cipky a pomohlo to.
Pote krvaceni znovu v 10tt, pak ve 14tt tusim a pak vlastne jednou , dvakrat do mesice az do 6 mesice tehotenstvi a pak az v 9.
Bylo to peklo, byla jsem imrvere v posteli, na rizikovce, poctive jsme lezela, nic netahala a malou se mi podarilo donosit a dneska mam zdravou holcicku, hlavne at ti hlidaj tlak a nenervuj se, i kdyz se to lehko rekne.
ja hematom nemela,v zacatku jsem mozna asi potratila dvojce,ale jelikoz jsme jela k dr. pozde, uz to nikdo nikdy nezjistil, sly ze me opravdu kusy krve, pak jsem mela nizko polozenou placentu a myom, z toho jsme krvacela po cele tehotenstvi.mam i citlivy cipek, po kazdem vysetreni jsem krvacela mudr. mel rukavici celou od krve…znam to…ale vzdy se to po klidovem rezimu upravilo.
Nidky bych neverila, ze se tohle stane prave mne. drzim palce, pokud miminku bije
, tak krvaceni jeste nemusi nic znamenat ![]()
Příspěvek upraven 30.09.11 v 12:38
moje ségruška je také po IVF (teda KET), a ta zase špinila skoro od začátku, kvůli nízko položené placentě, byla doma na neschopence, tak jí jen řekli, že se má hlídat a nepřepínat, pak ale skončila v nemocnici na pár dní, když se to pořád opakovalo,když jí pustíli dom, dostala klid na lůžku asi na nějaké 2 týdny a teď už je v pohodě, i když se stále hlídá, už normálně může mezi lidi
…a je 18TT.
jenže to nekrvácela hodně, jen víc špinila.
Tak doufám, že jsem aspoň trochu pomohla…a držím palce, ať se mimi i ty držíte ![]()
taky si myslím že ti odchází ten hematom, dám odkaz na tuhle diskuze jedné holčině u nás ve skupině, prochází tím samým, a vše je v pořádku
Ahojda, když čtu co prožíváš je to přesně jako u mě. Taky jsem byla po 2IVF, o mimi snažení 5 let. Otěhotněla jsem po KETu a začala jsem hodně fakt hodně krvácet v 5tt, takže do nemocnice kde jsem byla týden, krvácení neustalo, ale bylo to už jen špinění, měla jsem taky velký hematom a když mě pouštěli z nemocnici, bylo to v zimě, takže na silnici ledovka, říkali že je těhu tak 50/50. Doma jsem musela jen ležet, takže jsem do 12tt jen ležela chodila pouze na WC a pak na kontrolu k dr. Jinak jsem pak začala ještě jednou šíleně krvácet a to jsem si říkala, že je konec, ale naštěstí nebyl. Zjistili mi, že kromě hematomu který se pak asi s tou krví vyplavil jsem měla syndrom falešného dvojčete, rostl váček ale polod v něm nebyl. Když jsem šla na kontrolu ve 13tt, v děloze mimi a nic víc, ten váček se vstřebal a od té doby jsem ani už nešpinila a mohla si užívat těhu. I když užívat, celé těhu jsem se modlila, abych vydržela aspoň do 24tt pak do 30tt pak do 36tt. No a když už jsem si oddychla, že mám 36, že si to začnu užívat, tak jsem šla na kontrolu ve 36+3 kde zjistili že jsem na 2cm otevřená a jela jsem rodit. Malej se narodil císařem, byl KP nožky. Nyní je mu rok
Léky jsem brala ten ascorutin, utrogestan a později magnezko a hlavně dokud špiníš, tak fakt klid na lůžku.Přeji hodně štěstíčka, ať se mimi vyvíjí. Pokud by tě něco zajímalo, napiš.
Bajča píše:
no já myslím že to mohl být právě ten prasklý hematom,nejspíš ho na uzv přehlédlimě jak prasknul tak ze mě taky tekla krev proudem
to jsem si taky myslela,ale když mě propouštěli z nemocnice,tak tam byl další a jinde než předtím,tak trochu nechápu,kde se tam zase vzal a ted špinim tmavou krví a to mi říkali,že to je v pořádku,hlaně že nesmí být světlá červená,tak snad se takhle odplavuje.....
já jsem prošpinila a prokrvácela (2× velmi silně) celé těhotenství. Začalo to v 10. týdnu a pak s různými přestávkami neustále. Ascorutin, magnésko, klid na lůžku (dneska na to vzpomínám, jak to bylo super se celý den válet
). Krvácení i špinění může být zčehokoliv. Pokud tam není zjevný důvod, jako placenta, hematom, tak ti to nikdo neřekne proč a ani to nebude nikdo zjištovat. Jsme také po IVF a máme už 14ti měsíčního raubíře. Jinak mi doktorka řekla, že v těchto začátečních týdnech je špinění a krvácení celkem běžné, vajíčko se prý „zakousává“. Takže ležet, nechat se pěkně obskakovat, nečíst krizové příběhy a odpočívat. Bude to dobré, hodně štěstí
.
holky super,tak rychlý odpovědi jsem nečekala,díky moc
Beruško 79,s tou stolicí mi nikdo nic neřekl a je fakt.že když jdu na velkou,tak pak mám na toal.pap.znatelně víc špinění než normálně.....
jinak beru taky ještě ulrtogestan,magnesium a kyselinu listovou.....kolik ty čípky stojí????poslala bych si dneska pro ně neteř!
agatha80 píše:
holky super,tak rychlý odpovědi jsem nečekala,díky moc
Beruško 79,s tou stolicí mi nikdo nic neřekl a je fakt.že když jdu na velkou,tak pak mám na toal.pap.znatelně víc špinění než normálně.....
jinak beru taky ještě ulrtogestan,magnesium a kyselinu listovou.....kolik ty čípky stojí????poslala bych si dneska pro ně neteř!
jeeezis, to nevim kolik stoji, uz je neberu, je to dlouho,ale tusim kolem 60 kc, nejsou drahy, tehotny je muzou,ale neprehanet!
ja je brala jen tak 2krat tydne, kdyz uz jsem opravdu nemohla tlacit, ze jsem treba mela zacpu nebo tak.mudr mi sice rikal, ze to miminku neublizi,ale ja se proste bala tlacit, pokazdy sly ze me cucky krve ![]()
jsou volne prodejny, lepsi jak nejaky projimadlo, ktery v tehu nesmis, tohle se nevstrebava do zaludku,takze urcite pro ne bez, navaze to na sebe vodu a musis co nejdyl s nima vydrzet, po 20 minutach poujdes ani nebudes vedet jak
, to bude dobre.ja krvacela cele tehu a mam triletou rostandu, jeste mi porod vyvolavali.jinak ty glycerinovy cipky mi doporucili prave v nemocnici jak jsem byla hospitalizovana.
ty glycerinové čípky opravdu dobrý. Já je sice nepoužívala, taky jsem se bála tlačit, ale dr.říkala, že se nemůže nic stát, ale nemám se stolicí problém, takže to šlo. Ale kamarádka ty čípky používá i když už těhu není a pomáhají jí. Takže jestli máš strach, doporučuji ![]()
čípky jsem si po telefonu objednala,večer mi je přinesou,jsem opravdu ochotná udělat vše,jen abych toho mýho miláčka udržela a aby byl v pořádku,v pondělí,když mě propouštěli tak mával ručičkama nožičkama,byl plnej energie,ale na kontrolu jdu až 19.10. a to mám zrovna i screening,tak to do tý doby musím vydržet,budou to dlouhé tři týdny a pak se prý uvidí…jinak psychicky jsem docela v pohodě,nějak se nenervuju a od začátku těhu věřím v dobrý konec,jinak se asi podle mě IVF nejde zmáknout,jen mě zajímalo,jak častý to krvácení je a jak to většinou dopadá a taky jste mi zatím potvrdily,že dobře.ještě jednou děkuju
Ahoj, neda mi to .. musim zareagovat taky.. Jsem 15+5 a vcera v noci, kdyz jsem sla na wc, jsem v mise videla krev (samozrejme prvni sok a hura do spitalu na pohotovost) Do rana do odeznelo, dokonce v te nemocnici rikal dokturek (takove mlade ucho, ktere nepoznalo, ze cekame dvojcata) ze jako uz to nekrvaci, ze jenom spineni a nabidl mi hospitalizaci. Tak jsem statecne v pet rano podepsala reverz, chtela jsem to skonzultovat se svojim doktorem. Nacez i ten me v poledne shledal „v poradku“… dnes v noci se to krvaceni ovsem objevilo znovu.. a opet do rana „klid“ a ted se cistim.. Nechapu z ceho to je, pokud to neni treba z placenty (mam ji dost nizko, tak se pry mozna vytahuje) ALE neschopenku mi doktor nedal, pry neni duvod, ze nemam stresujici zamestnani.. tak pockam do pondeli, jestli se to bude zase opakovat a bude. Si tu neschopenku necham napsat nasilim ![]()
ahojky, já jsem začla hodně moc krvácet v osmém týdnu, bylo to jako by někdo obrátil pet láhev. Okamžitě jsem valila do nemocnice, kde mi řekli, že to je hematom a mimi je v pořádku. Nasadili pouze Utrogestan 1-0-1 s tím, že dokud nepřestanu krvácet tak ležet.Dva dny jsem opravdu mooc krvácela (jako při klasické menzes), tak jsem valila ke své gynekoložce a ta mi řekla, že už je to pryč a poslala mě na revizi dělohy. V nemocnici mi řekli, že pořád vidí srdeční akci, ale protože hodně krvácím, že tomu nedávají moc velké šance a poslali mě domů s tím, že buď se hematom vykrvácí a vše bude ok nebo potratím
.. krvácela jsem ještě pak asi dva dny, za týden šla na kontrolu do nemocnice a tam mi řekli, že to vypadá že se hematom vstřebává a mimi v pořádku. Nechali utrogestan ale žádný klidový režim nenasadili, hned mě šoupli do pracovního procestu. Dnes jsem už ve 12.týdnu a musím zaklepat,zatím vše v pořádku. Takže pokud jsi byla v nemocnici, máš klidový režim tak to určitě dobře dopadne
. Mě všichni odepsali, žádná nemocnice žádná postel a přesto se miminek udržel. Tak držím moc pěstičky aby už bylo vše ok.
to se divím, že ti neschopenku nedali a obzvlášť když čekáš dvojičky
Mě dr. říkala, že se špinění během těhu může objevit, ale nesmí to být jasná červená krev. Jinak u dvojčátek prý špinění, krvácení je hodně časté. Ale být tebou, tak si tu neschopenku vydupu
Hodně štěstíčka a pohodové těhu