Sirotčí důchod zpětně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Sirotčí důchod zpětně
Najde se tu někdo, kdo se vyzná v sirotčím důchodu? Je možné o sirotční důchod žádat zpětně?
Ještě Vám přiblížím situaci. Otec zemřel v roce 2008 ve 44 letech, zůstal po něm v té době 7letý syn. Nárok na sirotčí důchod v té době nebyl, nesplňoval potřebnou dobu pojištění. Nyní jsem, ale četla, že od té doby byly nějaké změny a k přiznání důchodu stačí polovina potřebné doby pojištění – tedy 5 let za posledních 20 let, což by splňoval. Myslíte, že má cenu zkusit zažádat znovu? Synovi je nyní 14 let. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Někde jsem slyšela, že se to dalo za toho zemřelého doplatit a nárok vznikl. Já bych se tam šla určitě zeptat.
- Citovat
- Upravit
Dobrý den už si nevím rady může my prosím někdo poradit moje zesnulá bývalá manželka měla z prvního vztahu tři děti a kluka se mnou a jde oto že nikdy nepracovala a bylo mi řečeno že sirotči vypočitaj z přídavku na děti a vůbec se vtom nevyznám ani kolik činí přídavek na jedno dítě a co mám vůbec od toho čekat děkuju.
- Citovat
- Upravit
Sirotčí důchod zpětně
Zdravím, v případě že nezaopatřenému dítěti zemřel tatínek v prosinci a budeme žádat o sirotčí důchod nyní, při čemž na jeho uznání mohou mít úřady až 3 měsíce. V případě, že jim to bude ty tři měsíce trvat, pošlou se dítěti za uplynulé 3 měsíce peníze zpětně nebo má nárok pobírat důchod až od měsíce, kdy byl schválen, nehledě na to, že by bylo nezaopatřené už od prosince. Děkuji
- Citovat
- Upravit