Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Rodina Novákovi
Já jsem tzv. grammar nazi, takže kdyby mi tohle přišlo, zasmála bych se, ale určitě měla i radost, že sis na mě vzpomněla. To je to důležité.
Třeba si toho adresáti nevšimnou ![]()
Bud naprosto v klidu. Je to uplne jedno, Ceska posta jej stejne nedoruci. Pripadne az po novem roce ![]()
No, jestli to nedojde, nebude to kvůli blbě napsanému příjmení, ale blbě to samozřejmě je
Ale jinak dostat takový pohled, všimnu si toho, ale že by hrůza nad špatně napsanou adresou převážila radost z pohledu, to určitě ne. Ale že v tom máš trošku bordel, to by mě napadlo ![]()
Příspěvek upraven 14.12.19 v 08:46
Proč nenapíšeš prostě „Novákovi“, když si nejsi jistá?
„Rodina Novákovi“ je samozřejmě špatně. Správně je, jak píšeš, „Rodina Novákova“ i „Rodina Novákových“. Mně i napadá pár způsobů, jak to poupravit, ale musela bych to vidět, jak to je napsané. Nebo pokud je na první lince pro adresu napsáno „Rodina“ a pod tím „Novákovi“, to bych ještě nechala…
@mau-mau píše:
Rodina NovákoviJá jsem tzv. grammar nazi, takže kdyby mi tohle přišlo, zasmála bych se, ale určitě měla i radost, že sis na mě vzpomněla. To je to důležité.
Třeba si toho adresáti nevšimnou
Tak nějak. Spousta lidí si toho asi ani nevšimne. Já bych si toho všimla, ale neurazila bych se, přišlo by mi to srandovní a to je tak asi všechno.
![]()
Tak z Novákovi uděláš lehce Novákových, ne? A z tečky udělej třeba hvězdičku
Já bych to teda s takovou chybou neposlala…
Taky bych to takto neposlala. Jednou mi brácha s rodinou posílal pohled z dovolené, a měl taky v adrese/oslovení hrubku,,,hlásila jsem mu to,,,aby se příště neztrapňoval a aby prostě věděl. Já si „bohužel“ takových věcí všímám. No jak říkám, neposlala bych.
Novákovi se dá na Novákových přepsat dobře. Z tečky čárka a dopsat to ých
A pokud je to na řádcích pod sebou, tam bych to napsala třeba RODINA naše milá a na dalším řádku už může být to Novákovi. Nevím, jak to vypadá a co se dá dopsat.
Taky jestli jsou Novákovi v takovým vztahu, že titul „Rodina naše milá“ je v pohodě
Asi bych to upravila a neposílala takto
![]()
Děkuji moc, tak jsem to radši upravila
šlo ti pěkně a nejde to ani poznat. Uff..
![]()
@Anonymní píše:
Děkuji moc, tak jsem to radši upravilašlo ti pěkně a nejde to ani poznat. Uff..
![]()
![]()
![]()
@Anonymní píše:
Děkuji moc, tak jsem to radši upravilašlo ti pěkně a nejde to ani poznat. Uff..
![]()
![]()
![]()
To je dobře, poslat to s hrubkou fakt nebyl dobrý nápad ![]()
Ahoj.. Příští týden budu posílat vánoční pohledy. Už je mám pěkně napsané, ale teď mě tak napadlo že je to asi špatně

Nevím jestli by to šlo ještě nějaká poupravit

Na adresu by se mělo psát Rodina Novákova, Rodina Novakovych = takhle je to ory cestinarsky správně. Je velká blbost když jsem napsala Rodina Novákovi??