Škola a problémové děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66815
26.6.22 09:52
@Russet píše:
Podívejte se na Ptáčata na ČT. Tam je učitelka, která i tzv. problémové děti měla ráda a něco z nich dokázala vykřesat. Určitě je takových učitelů víc, ale jsou i jiní, co to prostě neumí. Ale mít takových dětí 20 ve třídě, to chce odvahu.

videla jsi i ta zabery, kdy decka nevedela, ze je toci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.6.22 09:53
@matkabagristy píše:
videla jsi i ta zabery, kdy decka nevedela, ze je toci?

Viděla jsem celý dokument i to, jak to „dopadlo“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27689
26.6.22 10:00
@Svistice píše:
@ka2ka Tak to jsem ráda za naši ZŠ. Dítě, co bralo měsíc po nástupu jiným svačinu a pomůcky se začalo okamžitě řešit a nakonec do pololetí odešlo (rodiče toho šikanátora měli pocit, že jsou všichni na jejich andílka zlí včetně učitelky, když je upozornila, jak neakceptovatelně se chová v kolektivu :roll: ).
Takže pak už nám tam zbývají jen jedno ADHD dítě bez papíru (se kterým ale rodina nepracuje a už od 2. třídy je to po odpolednách takové to dítě ulice), pár dětí s SPU (tam rodiče spolupracují, žádný problém to tak ve třídě nevytváří), pár nadprůměrně bystrých dětí (ty musí učitelka extra zaměstnávat, jinak by jí to jedno začalo do pořádku ve třídě asi taky házet slušné vidle), a 3 romské děti. S těmi není problém, nicméně jedno je propadlík, znovu propadne až za 2 roky (neb je v učivu prostě mimo), teď už leze do puberty a začíná vystrkovat růžky, takže pár zajímavých storek už dítě taky dotáhlo.
No učitelku pozlatit i tak. :D

tak to bud ráda, tady mají dvě nebo tří papír asi na ADHD nebo na něco pak pár vesnických grázlíků, kteří jsou prostě nevychovaný a nejhorší je že i když si to třeba matka toho jednoho přizná že syn zlobí tak se u toho usmívá a jako pohoda netrápí jí to. Syn teda domů občas chodí hodně nervozní ale učitelka prostě s tou třídou nic neudělá, ví kdo a jak šikanuje tuhle místo češtiny hodinu tam řešila že se synovi a jedné holčičce posmívali. Je tam 19 děti z toho 15 kluků :zed: je to hodně znát. Myslím že za pár let to bude vyhlášená třída už ted chodí za učitelkou kolegové že by u nic učit nechtěli :think: a to jsou malinký a jako bonbonek jim přibili děti z ua který moc nespolupracují no syn to pojal tak že má v hodině čas si udělat úkoly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
26.6.22 10:09
@ka2ka píše:
tak to bud ráda, tady mají dvě nebo tří papír asi na ADHD nebo na něco pak pár vesnických grázlíků, kteří jsou prostě nevychovaný a nejhorší je že i když si to třeba matka toho jednoho přizná že syn zlobí tak se u toho usmívá a jako pohoda netrápí jí to. Syn teda domů občas chodí hodně nervozní ale učitelka prostě s tou třídou nic neudělá, ví kdo a jak šikanuje tuhle místo češtiny hodinu tam řešila že se synovi a jedné holčičce posmívali. Je tam 19 děti z toho 15 kluků :zed: je to hodně znát. Myslím že za pár let to bude vyhlášená třída už ted chodí za učitelkou kolegové že by u nic učit nechtěli :think: a to jsou malinký a jako bonbonek jim přibili děti z ua který moc nespolupracují no syn to pojal tak že má v hodině čas si udělat úkoly :mrgreen:

ja pred rokem vyfasovala klucici tridu po hodnem, ale neschopnem uciteli. Do toho doba covidova, bylo to 16 nerizenych strel. Oni jsou furt vybiokna, naflakala jsem tam nekolik vychovnych opatreni i dvojku z chovani. Ale pri vyuce jsou v klidu, naucili se dodrzovat rezim a zakladni pravidla. Pri mimoskolnich akcich se me drzi jak kuratka slipky. Okamzite utinam jakekoli problemove chovani… A ucitele rikaji, ze je jim v me tride dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27689
26.6.22 10:17
@matkabagristy píše:
ja pred rokem vyfasovala klucici tridu po hodnem, ale neschopnem uciteli. Do toho doba covidova, bylo to 16 nerizenych strel. Oni jsou furt vybiokna, naflakala jsem tam nekolik vychovnych opatreni i dvojku z chovani. Ale pri vyuce jsou v klidu, naucili se dodrzovat rezim a zakladni pravidla. Pri mimoskolnich akcich se me drzi jak kuratka slipky. Okamzite utinam jakekoli problemove chovani… A ucitele rikaji, ze je jim v me tride dobre.

osobně si myslím, že na některý by platila rákoska a byl by klid :mrgreen: někde domluva nepomůže, hele jednou jsem šla do školy platit obědy proti mě vyběhl asistent z téhle třídy prostě mu kluk utekl :nevim: jako všechno láskou nespasíš
omluva některých rodičů je že přeci do školy pořádně dva roky nechodili tak nejsou zvyklý :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.6.22 10:30

Škola a problémové děti

Děkuji všem za reakce, netušila jsem, že budou tak bouřlivé. Nechtěla jsem se nikoho dotknout, zastávat se grázliků, příp. se realizovat, poukazovat na vinu učitelů, rodičů atd… Jen jsem napsala to, co jsem cítila, ale asi ne tak, aby mně některé z vás pochopily.
Jen na upřesnění, nepsala jsem o svém dítěti, s dětmi s Adhd pracuju už několik let a pořádek si sjednat taky umím, to mi věřte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
26.6.22 10:33

@ka2ka 8o chudák syn, v tomhle prostředí se mu musí výborně učit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.6.22 10:35

@matkabagristy
Vy budete skvělá p. učitelka 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
26.6.22 10:36

@Aleda851 Muzu se zeptat, jak dlouho se pohybujes ve skolstvi? 🙂 Nemusis psat presne, jen priblizne, at vim, jestli to jsou napr. 2 roky nebo 2o let. Dekuji :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.6.22 10:39

@Capricorn61 10 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32140
26.6.22 10:42

@matkabagristy takový mám z tebe pocit celou dobu…přísná, ale spravedlivá a milující děti :kytka: takovou paní učitelku mít je výhra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
26.6.22 11:03

Taky mám z toho bobky. Mě to čeká za rok. Nicméně, tuším že ten můj bude problematicky žák. A to ještě ve škole, kde se kšeftuje s trvalakama, a každý tam chce dítě upíchnout, škola hodnocena jako ta náročnější. Takže narvané třídy malých géniů, to bude “super”. Bohužel vůbec nevím, jestli je šance dostat se na nějakou jinou školu, když trvalým bydlištěm spadáme sem. A ty školy kolem jsou podobně narvané, jen zrovna o tu naši je nejvyšší zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27689
26.6.22 11:03
@Markéta80 píše:
@ka2ka 8o chudák syn, v tomhle prostředí se mu musí výborně učit :?

no je to katastrofa, ale letos se to dost uklidnilo díky tomu že mají další asistentku, zkouší na chodbě, syn si zvykl a trošku se otrkal on to taky potřeboval, jako k ideálu to má daleko to je fakt, ale zase si cením toho že ta učitelka to v tý třídě nepodcenuje a ví co se tam děje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
26.6.22 11:11
@ka2ka píše:
Hele synova třída je fakt za trest jestli se potřebuješ realizovat tak jdi k nim. Uprostřed vyučování se dítě zvedne a řekne že jde skočit z okna a jde otvírat okno, další na procházce jen tak vběhne do silnice, jiný jim utíká ze školy, je tam rozjetá šikana at jí řeší jak řeší nejde to zastavit učitelka stojí pomalu na hlavě aby tu třídu zvládla a pozor je to první stupen. Ve třídě jsou už dva asistenti aby to ukočírovali :zed:

edit jen dodám že dvě děti co nejvíc vyvádí ve třídě jsou shodou okolností děti učitelů a ted si to přeber jak chceš

Příspěvek upraven 26.06.22 v 09:25

Ono, někdy za to nemůže jen výchova ;) děti mají určitý temperament, nebo ADHD… já bych v tomhle pripade radila, pokud je v ročníku víc tříd ty děti promíchat, nebo najít třídního učitele tvrdšího ražení…v tomto konkrétním případě…
Jinak, co já pozoruji, tak to chce hlavně učitele nebo učitelku, co ty děti motivuje a zároveň jim dává mantinely, ale pokud rodič nespolupracuje, tak je snaha často marná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.22 11:48

Mě včera!!! jedna nespolupracující matka psala ma Bakaláře, kolik její syn dluží za učebnice a jestli prošel…je to deváťák, známky na vysvědčení v Bakaláři snadno najde…nechápu. v sobotu opravdu nemám pracovní věci doma a nevím nazpaměť, kolik dluží zrovna její syn. Jinak propadl ze dvou předmětů…tak že buď si dá v srpnu opravky, nebo nebude mit ukončené zakladni vzdělání.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi