Škola a problémové děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18020
16.7.22 08:02
@truelly píše:
Přesně…moji žáci doučovat nechtěli, když jsem zjišťovala zájem. Jako kolik tam je papírování a de. bilních tabulek. Jsem šťastná, že jsem do toho nešla. :zed:

u nas byl o doucovani velky zajem, doucovali externi lektori, vesmes studenti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13245
16.7.22 08:35

Mě teda fascinuje, jak rodiče za děti vše řeší nejen na střední, ale i na vysoké, také máme takové studenty a přijde jim to normální, a pak se strašně diví, že se těm jejich potomkům nedaří vydržet v práci. Tam už jsou holt sami za sebe. Nesamostatní a po kritice šéfa a kolegů se hroutí a odchází ještě ve zkušebce. Místo, aby se rodiče snažili ty děti připravit na život ( jako že povinnosti se plní), dokud ještě o nic nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
16.7.22 08:49
@Eliška píše:
u nas byl o doucovani velky zajem, doucovali externi lektori, vesmes studenti

pro studenta je to asi dobry privydelek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
20.7.22 23:07
@matkabagristy píše:
350 je odpovidajici castka za prescas. Za tuto praci bych si rekla nejmene 300.
Msmt vyhlasilo program narodniho doucovani. Za 200 na dohodu, spousta papirovani. Toho se odmitam ucastnit z principu.

No mě na tom vadí:

1. všechny, které znám, to dělají načerno, a často vůbec nejde o malý rozsah - tohle zase z principu vadí mě
  2. hodně se mluví o tom, jak je učitelství vyčerpávající, časově náročné na přípravu, jak při tom člověk vyhoří… ale na toto energie i čas je?
  3. pokud jde o doučování dítěte z vlastní třídy za peníze, nepřijde mi to morální

Když jsem pracovala ve služebním poměru, měli jsme prakticky veškeré přivýdělky zakázané. Současný zaměstnavatel zase nepovoluje práci nad celý úvazek - je jasné, že je to pak poněkud na úkor práce v tom úvazku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
20.7.22 23:09
@Svistice píše:
No a? Co brání rodiči si sehnat jine externí doucovani za jim vyhovující cenu a na smlouvu?

Sehnala, skvělé a za 150,–. Ten člověk to navíc vzal opravdu za své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
21.7.22 06:25
@Evalu píše:
No mě na tom vadí:
  1. všechny, které znám, to dělají načerno, a často vůbec nejde o malý rozsah - tohle zase z principu vadí mě
  2. hodně se mluví o tom, jak je učitelství vyčerpávající, časově náročné na přípravu, jak při tom člověk vyhoří… ale na toto energie i čas je?
  3. pokud jde o doučování dítěte z vlastní třídy za peníze, nepřijde mi to morální
Když jsem pracovala ve služebním poměru, měli jsme prakticky veškeré přivýdělky zakázané. Současný zaměstnavatel zase nepovoluje práci nad celý úvazek - je jasné, že je to pak poněkud na úkor práce v tom úvazku.

Znam hasice ve sluzebnim pomeru, ktery i nam delal doma nabytek. Predstav si, ze za nezdanene penize.
Co delaji ucitele ve volnem case, do toho ti nic neni.
S 3. souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
21.7.22 08:37
@Evalu píše:
No mě na tom vadí:

Já na tom tedy nic nemorálního nevidím, pokud se bavíme o doučování ze šablon, které je financováno státem. Nevidím důvod, proč by mělo být nemorální využít této příležitosti k doučování dětí z vlastní třídy, které znám nejlépe a je tedy nejvíce efektivní. Nemorální mi naopak přijde děti z vlastní třídy o tuto možnost na zlepšení připravit a alespoň jedno takové doučování si ke svým povinnostem nevzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18020
21.7.22 08:59

@hanka.br. tak to jsem teda pekne amoralni, odmitam si ke svemu uvazku 1,1 pribirat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
21.7.22 10:30
@hanka.br. píše:
Já na tom tedy nic nemorálního nevidím, pokud se bavíme o doučování ze šablon, které je financováno státem. Nevidím důvod, proč by mělo být nemorální využít této příležitosti k doučování dětí z vlastní třídy, které znám nejlépe a je tedy nejvíce efektivní. Nemorální mi naopak přijde děti z vlastní třídy o tuto možnost na zlepšení připravit a alespoň jedno takové doučování si ke svým povinnostem nevzít.

financovani statem: 200 na hodinu na dohodu, takze v cistem 185. Je nutné najít vhodné zaky (neni to urceno vsem), hlidat dochazku, vyplnovat administrativu. Vysvetlovat, proc jsem nestihla oducit vsechny hodiny.
Pro me lepsi zustat ve skole i kratsi dobu ve skole s zaky, kteri maji zajem v terminech a tolikrat, jak to vyhovuje obema stranam. Pocet doucovacich hodin pak pisu do podkladu k odmenam. Netusim, kolik za ty hodiny dostavam. Hlavni odmenou je smysluplnost konani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.22 10:49
@Eliška píše:
@hanka.br. tak to jsem teda pekne amoralni, odmitam si ke svemu uvazku 1,1 pribirat.

Souhlas. Jako svobodná a bezdětná jsem pracovala ještě po plném úvazku v jazykovce. Platy ve školství byly malé a chtěla jsem si přivydělat. Teď s rodinou a školními dětmi už mám jen svůj úvazek ve škole. Končili mi devaťáci a já se těším minimálně na rok bez třídnictví :pankac: konečně se budu moci věnovat jen učení a rodině. Doučování neplánuji. Za to vyplňování tabulek mi ten čas nestojí.

• Citovat
  • Upravit
30419
21.7.22 13:30
@Eliška píše:

No a já jsem zase amorální, že své děti doučuji. Aspoň vidíte, jak je absurdní spojovat doučování přes šablony s morálkou. Amorální to je, pokud učitelka chce zaplatit za doučování vlastních dětí od rodičů, ale pokud je tady možnost doučování placená státem, pak na využití této možnosti nic nemorálního není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15930
21.7.22 13:34
@matkabagristy píše:
financovani statem: 200 na hodinu na dohodu, takze v cistem 185. Je nutné najít vhodné zaky (neni to urceno vsem), hlidat dochazku, vyplnovat administrativu. Vysvetlovat, proc jsem nestihla oducit vsechny hodiny.
Pro me lepsi zustat ve skole i kratsi dobu ve skole s zaky, kteri maji zajem v terminech a tolikrat, jak to vyhovuje obema stranam. Pocet doucovacich hodin pak pisu do podkladu k odmenam. Netusim, kolik za ty hodiny dostavam. Hlavni odmenou je smysluplnost konani.

Sry za rejpanec, ale čistého to je 170Kč ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
21.7.22 17:04
@Zumpa píše:
Sry za rejpanec, ale čistého to je 170Kč ;)

jo, diky za opravu. Vyvar :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15930
21.7.22 17:11
@matkabagristy píše:
jo, diky za opravu. Vyvar :lol:

Nedivím se, dělám jednu botu za druhou. Jako Eskymákovi mi tohle počasí dává slušně zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí