Škola a problémové děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27700
26.6.22 13:53
@Anonymní píše:
Radši anonymně.Ano já jedno takové problémové dítě mám. Má hraniční PAS a ADHD. První třída hrozný provar. Ještě do Vánoc to šlo, pak už únava a problémové chování. Vydrzi jen dvě hodiny a pak dělá Čihošť. Mluví, chodí po třídě, provokuje, zlobí. Učitelka tomu moc nepomáhá, křičí po nem…nebo ho dokonce poslalo do jiné třídy. Čím se celá situace ještě zhoršuje… Neví si s ním rady…nejradši by se nás zbavily, ale nemůžou…se školou jsme ve sporu kvůli pristupu učitelky…AP mít nemůže, neb je to logo škola…
Obvinění že špatné výchovy jsme si také prosly, ale prostě neni v našich silách ovlivnit synovo chování ve škole…
Už když jsme řešili školu, tak mám všichni odborníci říkali, je celkem jedno jakou školu, je to o učitelce…u nas bohužel tedy.
A ano máš pravdu, takového dítěte by se každý rád zbavil..ale my co máme takové děti, kam ho jako máme dát? Na speciální to není, na tom se odborníci jednoznačně shodli…je to opravdu o učitelce, co vím od ostatních rodiči takových děti, dobrs učitelka dokáže zázraky…ale takovyxh je fakt málo bohužel.

naše učitelka u dětí které mají adhd tak postupuje tak že je bud pošle lehnout si na koberec s polštářkem a zdřímnout a nebo si jdou s asistentem projít na chodbu :nevim: dobrý o. k. ale zbytek jsou sígřata co rodiče neřeší adhd to vyučování naruší hodně naruší, ale pro ty ona má program a asistenta ale s ostatními co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.22 13:55

@ka2ka tak já píšu jen svoji zkušenost. Jak to mají ostatní neposoudim…bohužel ap u nás nelze, a to by ho potřeboval jak sůl.

• Citovat
  • Upravit
27700
26.6.22 13:57
@Anonymní píše:
@ka2ka tak já píšu jen svoji zkušenost. Jak to mají ostatní neposoudim…bohužel ap u nás nelze, a to by ho potřeboval jak sůl.

jen ze zvědavosti proč logo škola nemůže mít ap?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.22 13:59

@ka2ka bohužel to není legislativně možné, dříve byli, ale je to zrušeno…je tam snížený počet dětí ve třídě. Kdybychom věděli, že se to až takto vyvine, jdeme jinam, kde AP možný je…máme do nového školního roku dokonce PO4…

• Citovat
  • Upravit
9
26.6.22 14:00

@ka2ka mám na starosti dvě a krom toho je tam dalších 10 s problémy bez nároku na asistenta. Ne, nechci se realizovat, vím, že je to úmorna a dlouhodobá práce s nejistými výsledky. Každá třída je jiná, někdy se to prostě sejde a je to mazec. Přesto věřím, že se dá pro všechny děti bez rozdílu udělat hodně.
Nemá to smysl tady rozebírat, jak jsem už psala předtím, chtěla jsem ventilovat své pocity, nic víc. Každý kolektiv je jiný, každé dítě je jiné, každé dítě s Adhd nebo PAS je jiné, takže to, co zabere u jednoho, nemusí zabrat u jiného.

Příspěvek upraven 26.06.22 v 14:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27700
26.6.22 14:00
@Anonymní píše:
@ka2ka bohužel to není legislativně možné, dříve byli, ale je to zrušeno…je tam snížený počet dětí ve třídě. Kdybychom věděli, že se to až takto vyvine, jdeme jinam, kde AP možný je…máme do nového školního roku dokonce PO4…

aha to je fakt blbý, a jít jinam a mít ap nebylo by to třeba lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
26.6.22 14:05
@ka2ka píše:
aha to je fakt blbý, a jít jinam a mít ap nebylo by to třeba lepší?

Tezko říci, je možné že bylo, a i bychom do této varianty šly, ale bohužel se to začalo řešit až na konci školního roku, kdy jsme zjistili, že učitelka na syna pořád křičí a začali jsme to řešit…do té doby jsme to v podstatě nevědeli, respektive věděli jsme, že to není jednoduché s ním, ale učitelka nás ujistovala že to zvládne. Bohužel nezvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27700
26.6.22 14:10
@Klara178 píše:
Tezko říci, je možné že bylo, a i bychom do této varianty šly, ale bohužel se to začalo řešit až na konci školního roku, kdy jsme zjistili, že učitelka na syna pořád křičí a začali jsme to řešit…do té doby jsme to v podstatě nevědeli, respektive věděli jsme, že to není jednoduché s ním, ale učitelka nás ujistovala že to zvládne. Bohužel nezvládla.

nejhorší je že se člověk dozví spousty věcí pozdě, nevím možná bych to být vámi zkusila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
26.6.22 14:30
@Svistice píše:
@ka2ka Tak to jsem ráda za naši ZŠ. Dítě, co bralo měsíc po nástupu jiným svačinu a pomůcky se začalo okamžitě řešit a nakonec do pololetí odešlo (rodiče toho šikanátora měli pocit, že jsou všichni na jejich andílka zlí včetně učitelky, když je upozornila, jak neakceptovatelně se chová v kolektivu :roll: ).
Takže pak už nám tam zbývají jen jedno ADHD dítě bez papíru (se kterým ale rodina nepracuje a už od 2. třídy je to po odpolednách takové to dítě ulice), pár dětí s SPU (tam rodiče spolupracují, žádný problém to tak ve třídě nevytváří), pár nadprůměrně bystrých dětí (ty musí učitelka extra zaměstnávat, jinak by jí to jedno začalo do pořádku ve třídě asi taky házet slušné vidle), a 3 romské děti. S těmi není problém, nicméně jedno je propadlík, znovu propadne až za 2 roky (neb je v učivu prostě mimo), teď už leze do puberty a začíná vystrkovat růžky, takže pár zajímavých storek už dítě taky dotáhlo.
No učitelku pozlatit i tak. :D

V první třídě ( v minulém století 8) ), měla dcera strašného spolužáka. Už ve školce byl nezvladatelny, zanedbany, zjevně nizky intelekt. Napadl tam těhotnou ucitelku vidličkou do břicha. Byl ze sociálně velmi zanedbane rodiny. S argumentem, ze by nezvladl dojíždění do zvláštní školy, šel do běžné ZŠ. Ani velice zkušená ucitelka si s ním nevěděla rady. Když v listopadu napadl a zranil nůžkami spoluzacku, jako rodiče jsme všichni protestovali a kluk sel okamžitě do zvláštní.
Střih. Po letech se mě moje známá lékařka na něj zeptala, zda ho neznám. Byl umístěn v psychiatrické léčebné. Prokazala se u něj těžká sexuální deviace.
Tolik k těm „ubohým problémovým“.

• Citovat
  • Upravit
30408
26.6.22 14:46

Děti jsou pořád dětmi, které se chovají v rozmezí svých mantinelů. Na tom se nezměnilo nic. Jen spousta z nich ty mantinely prostě nemá. Z rodiny slyší, jak běda učiteli, který si na ně dovolí, není se co divit, že jsou nezvladatelné. Inkluze uzavřela cestu ke zvláštním školám a speckám, kterých je zoufale málo. Práce a povinnosti jsou pomalu sprostá slova, rodiče polemizují s učiteli o tom, co se děti mají učit a co mají dělat - spíše nedělat. Problémy dětí se přikryjí diagnózou a vystaráno. Nechápu, proč se někdo diví, že je situace ve školách tam, kde je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
26.6.22 16:11

@hanka.br. Krasne vystizeno! Uz jen jak ctu tuto diskuzi, tak mam pocit, ze snad kazde decko by melo mit vedle sebe asistenta, ktery bude decko vychovavat a usmernovat mirumilovnou metodou. Vzdyt to zni, jak kazdy druhy ma adhd. 8o Coz je celkove problem dnesni doby - vsichni maji psychicke problemy, diagnozy a chovani lidi se tim omlouva. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32170
26.6.22 16:15

@Capricorn61 Taky mám ten dojem…každý kdo neposlouchá maže do poradny a vyleze s papírem…následně zaměstná ve škole x dalších lidí a otravuje život x spolužákům…rozhodně se neměly rušit zvláštní školy, protože tam měly děti s problémy odborný přístup s pedagogy na to vzdělanými…ne jakési asistenty, kteří mají 6 týdenní kurzy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65280
26.6.22 16:18
@Anonymní píše:
Mě včera!!! jedna nespolupracující matka psala ma Bakaláře, kolik její syn dluží za učebnice a jestli prošel…je to deváťák, známky na vysvědčení v Bakaláři snadno najde…nechápu. v sobotu opravdu nemám pracovní věci doma a nevím nazpaměť, kolik dluží zrovna její syn. Jinak propadl ze dvou předmětů…tak že buď si dá v srpnu opravky, nebo nebude mit ukončené zakladni vzdělání.

vy neposíláte upozornění rodičům po poradě, že dítě propadá? My jo, a musí to být podepsané od rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.22 16:20
@Aleda851 píše:
Je mi z toho smutno. Pohybuji se ve školství a často slýchávám o problematických dětech. Jak už jich všichni mají plné zuby, ať jdou jinam, co zase vyvedly - běhá po chodbě, neměl pastelku a p. učitelka dětem zakázala mu ji půjčit, dokud nepoprosí (tak raději nepracoval) atd…
Chápu, že p. učitelky nemají čas, ale mám pocit, že chtějí ve třídě jenom ty děti, které jsou úžasné, pracovité, které splní všechno, co se po nich chce. Ty ostatní jsou jim na obtíž. Kam s nimi? Ať jdou raději na jinou školu. Tyhle děti to ale doma nemají jednoduché a ve škole získávají nálepku potížisty, aniž by se někdo zajímal proč. Prostě vychovávají rodiče, škola jenom dává vzdělání. S tím ale nesouhlasím. Věřte mi, že i s těmito dětmi se dá vyjít, sice to chce hodně času a trpělivosti, ale výsledky se dostaví. Když jim něco chybí doma, proč jim to neukázat nebo nedat ve škole? Jenom to chce trochu pochopení a vidět v dítěti i to dobré. Ne jenom to, že je to nevychovaný a drzý spratek.
Samozřejmě, že existují i úžasné p. učitelky a jejich práce si moc vážím.
Omlouvám se za příspěvek, ale měla jsem potřebu ho napsat.

Souhlasím s tebou, nikdo se neptá, proč ty děti zlobí. Já měla kdysi spolužačku na střední. Třídní jí nesnášela, holka odmlouvala, hrála si na to, že o všem tam rozhoduje ona. Učitelé se po ní pěkně vozili. Nikdo se neptal proč? Náhodou jsem to zjistila. Matka v podstatě promiskuitní krá. va, která se o děti nestarala. Spolužačka se snažila postarat o svého malého sourozence, zatímco matka lítala po chlapech a pařila. Žili v naprosto dysfunkčním prostředí. Ona to tajila a hrála si na neohroženou, aby se nezhroutila. Učitelé jí za to trestali, třídní se jí mstila. Jednoho dne to vygradovalo, když na ní třídní útočila. Spolužačka jí poslala do prd.ele a ta jí nechala vyhodit ze školy. Po škole už to šlo z kopce. Po jedné pařbě odjela s dalšími autem. Skončilo to tragicky. Kdo byl všechno mrtvý, nevím, ale vím, že ona zahynula. Dodnes mě mrzí, že jí nikdy nikdo nepomohl. Jen jí odsoudili.

• Citovat
  • Upravit
3805
26.6.22 16:24
@hanka.br. píše:
Děti jsou pořád dětmi, které se chovají v rozmezí svých mantinelů. Na tom se nezměnilo nic. Jen spousta z nich ty mantinely prostě nemá. Z rodiny slyší, jak běda učiteli, který si na ně dovolí, není se co divit, že jsou nezvladatelné. Inkluze uzavřela cestu ke zvláštním školám a speckám, kterých je zoufale málo. Práce a povinnosti jsou pomalu sprostá slova, rodiče polemizují s učiteli o tom, co se děti mají učit a co mají dělat - spíše nedělat. Problémy dětí se přikryjí diagnózou a vystaráno. Nechápu, proč se někdo diví, že je situace ve školách tam, kde je.

A pak se všichni diví, že rodiče shánějí školu, kde by jejich dítě takovéto spolužáky pokud možno nemělo, učí si je doma či cpou děti za každou cenu na osmiletá gymnázia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí