Škola a problémové děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1421
26.6.22 19:44
@Fiveone píše:
Znám někoho, kdo i na zvláštní škole byl nezvladatelný a ač nikoho jiného takového neznám, tak ten člověk byl v sedmé třídě vyloučen i když teoreticky dítě nesmí být vyloučeno, ale jeho řešilo dost lidí. Dělali mu psychotesty apod. a vyšlo z toho, že má vražedné sklony(v dospělosti sám řekl, že už někoho zabil a ve škole byla v jednom kuse policie kvůli agresivitě).Tak nakonec zůstal doma a nikomu to nevadilo, protože nikoho neházel z okna, na nikoho nevytahoval nůž. Dnes by šel asi do pasťáku, dřív jim asi přišlo jednodušší toto řešení.

Tak to je ale trochu extrémní případ, všechny děti v inkluzi nejsou takové 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
26.6.22 20:15
@Fiveone píše:
Znám někoho, kdo i na zvláštní škole byl nezvladatelný a ač nikoho jiného takového neznám, tak ten člověk byl v sedmé třídě vyloučen i když teoreticky dítě nesmí být vyloučeno, ale jeho řešilo dost lidí. Dělali mu psychotesty apod. a vyšlo z toho, že má vražedné sklony(v dospělosti sám řekl, že už někoho zabil a ve škole byla v jednom kuse policie kvůli agresivitě).Tak nakonec zůstal doma a nikomu to nevadilo, protože nikoho neházel z okna, na nikoho nevytahoval nůž. Dnes by šel asi do pasťáku, dřív jim asi přišlo jednodušší toto řešení.

dite nemuze byt vyloucenou ze skoly behem povinne skolni dochazky. To jeak ty pomerance od mistnich zemedelcu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
26.6.22 20:28
@matkabagristy píše:
dite nemuze byt vyloucenou ze skoly behem povinne skolni dochazky. To jeak ty pomerance od mistnich zemedelcu

Neříkám, že to bylo včera. Byl to bratr bejvalého a bylo to zhruba v roce 2003.V té době jsem ho tedy ještě neznala, takže je možné, že ho prostě matka neposílala do školy(kvůli čemuž jí byly už jednou odebrané děti) a vzhledem k jeho povaze to škole vůbec nevadilo a neřešila to, ale mně řekli, že ho ze 7. třídy vyloučili, protože už nevěděli co s ním. A mimochodem si zopakujeme ty pomeranče, které jsem už několikrát vysvětlovala, ale asi to chce opáčko. Kamarádi mají spoustu zvířat, z jednoho velkoobchodu dostávají ovozel pro zvířata(to co je třeba jedlé, ale je to už navadlé, namlácená jablka apod.,prostě to, čemu se lidé často vyhývají při nákupu. Velkoobchod, ale neřeší jestli něco zvířata jí či ne a tak dá do banánovek vše a oni si to musí roztřídit, takže něco dávají zvířatům a něco si nechávají. A tak se může lehce stát, že se mezi ovozelem objeví třeba i pomeranče, který si nechají oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
26.6.22 20:29
@Fiveone píše:
Neříkám, že to bylo včera. Byl to bratr bejvalého a bylo to zhruba v roce 2003.V té době jsem ho tedy ještě neznala, takže je možné, že ho prostě matka neposílala do školy(kvůli čemuž jí byly už jednou odebrané děti) a vzhledem k jeho povaze to škole vůbec nevadilo a neřešila to, ale mně řekli, že ho ze 7. třídy vyloučili, protože už nevěděli co s ním. A mimochodem si zopakujeme ty pomeranče, které jsem už několikrát vysvětlovala, ale asi to chce opáčko. Kamarádi mají spoustu zvířat, z jednoho velkoobchodu dostávají ovozel pro zvířata(to co je třeba jedlé, ale je to už navadlé, namlácená jablka apod.,prostě to, čemu se lidé často vyhývají při nákupu. Velkoobchod, ale neřeší jestli něco zvířata jí či ne a tak dá do banánovek vše a oni si to musí roztřídit, takže něco dávají zvířatům a něco si nechávají. A tak se může lehce stát, že se mezi ovozelem objeví třeba i pomeranče, který si nechají oni.

ne, ani v roce 2003 nemohlo byt dite vylouceno z povinne skolni dochazky. Pokud dite nechodi do skoly, hrozi trestni postih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
26.6.22 20:30
@matkabagristy píše:
ne, ani v roce 2003 nemohlo byt dite vylouceno z povinne skolni dochazky

No tak, ho neposílala do školy, škole to nevadilo a jemu řekla, že se tak domluvila se školou kvůli chování, protože on opravdu věřil tomu, že byl vyloučen a říkalo to tak i jeho okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
26.6.22 20:33
@Fiveone píše:
No tak, ho neposílala do školy, škole to nevadilo a jemu řekla, že se tak domluvila se školou kvůli chování, protože on opravdu věřil tomu, že byl vyloučen a říkalo to tak i jeho okolí.

skola resi dochazku ditete. Pokud nedochazi, hlasi se to ospod, pracuje na tom policie. Byla jsem u soudu jako svedek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
26.6.22 20:47
@matkabagristy píše:
skola resi dochazku ditete. Pokud nedochazi, hlasi se to ospod, pracuje na tom policie. Byla jsem u soudu jako svedek.

Já to vím, na základě docházky jí i děti jednou odebrali. Nevím jak to tam měli tehdy, když dělal ex švagr problémy. Ale je fakt, že problémový je.Doma měl pistoli a pro zábavu střílel do dveří, nože apod.,prodával a nakonec i bral drogy, což byl asi hlavní důvod, že mu odebrali dvě děti, jelikož ta jeho fetovala taky a sociálka u nich byla několikrát, ale ta holka měla vše a dokázali jim to až když šla rodit to druhé a chtěla ho tam ty tři dny nechat a odejít s absťákem. Pak jí dokázali i prodej a šla si sednout a ve chvíli kdy jí měli pouštět, tak si měl jít sednout on.On byl celkem chytrej, kdyby mu nešlo o peníze a nepřeskakovalo mu(což by se dalo řešit u psychiatra),tak žije normálně jako jeho bratr, který se vyučil, celý život pracuje, věnuje se rodině atd..Jenže on chtěl rychlé prachy a až ona ho zatáhla do drog, do té doby jen střídal práce, protože všude se mu zdálo, že platí málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27700
26.6.22 20:50
@matkabagristy píše:

no a jak to je pokud dítě 2× propadne ta může vyjít ze 7 ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65279
26.6.22 20:51
@ka2ka píše:

jo, vyjde ze sedmičky. Ale tady je to podáno tak, že během toho roku ho vyhodili. To ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
26.6.22 20:52
@matkabagristy píše:
ne, ani v roce 2003 nemohlo byt dite vylouceno z povinne skolni dochazky. Pokud dite nechodi do skoly, hrozi trestni postih.

Píše nesmysly i jinde. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
26.6.22 20:54
@topazio píše:
Píše nesmysly i jinde. :zed:

A kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
26.6.22 20:55
@ka2ka píše:

to jo, ale do skoly chodit musi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
28.6.22 10:32

To je těžký, na jednu stranu učitelky jsou fakt přetížené a nemají čas věnovat se individuálně každému jednomu z 25+ dětí.
Na druhou stranu spousta učitelek se chová, jako by ti děti byly pro ně, a ne naopak (podobný syndrom mají i někteří doktoři, úředníci, atd).
Takže chtělo by to nějaký rozumný přístup něco mezi.

Jinak občas je směšné, kvůli jakým blbostem jsou někteří schopni nálepkovat dítě jako problémové, nevychované, atd. Pořád to nejsou vojáci nebo stroje, ale děti.
Já například dostala třídní důtku za to, že když se po besídce sklízely židličky, chtěla jsem si nejdřív sundat svetr, protože byl strašně těžký a teplý, a pak až sklízet. Podotýkám, že jsem byla silná holka a vždy jsem si zakládala na tom, že unesu dvě židličky naráz a tak, jako kluci, jen mi prostě v tu konkrétní chvíli bylo vedro. Učitelka mě popadla za paži a začala se mnou fakt hrubě cloumat, co si to dovoluji nesklízet okamžitě, já se jí vytrhla, sundala si svetr, a šla sklízet. Bylo mi asi osm nebo devět, už nevím přesně. Jako já fakt nevím co by jí udělalo dat mi těch čtyřicet sekund na sundání toho svetru, děsně problémové dítě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.22 12:05

UFFF…tak to tedy nezávidím rodičům, co mají zájem o klidný průběh výuky…vždyť je to jako ve zvěřinci…některá děcka musí fakt trpět…inu to bude ta inkluze…Opravdu mě tady ty příspěvky - a to z obou stran té „barikády“, velmi zasáhly…
Prosím co je to „dělat Čihosť“ - jak píše anonymní o pár stránek vepředu? To jako že dělá dítko „zázraky“??? - čihošťský zázrak. Slyším to poprvé v takovém kontexu…
Můj syn chodil do školy základní na přelomu století a už tehdy vyprávěl, jak je rád, že z toho blázince a od těch psychopatů tam, vypadl…a ono je to ještě horší…
Nevím, co poradit, přeji všem slušným a starostlivým rodičům, ať se dětem ve škole líbí a nikdo je neterorizuje…
Jo, a k těm „chudáčkům problematickým“…ano, opravdu někteří - někteří - někteří - končí v kriminále. Agresivita a psychiatrická dg…plus další faktory - to může skutečně skončit v dospělosti jako násilník, sexuální deviant…Znovu opakuji někteří. O tomto píše mj. dr. A. Drbohlav - na YT má zajímavou přednášku. Řeší takové „děti divočáky“, podle jeho slov. Ovšem, to by rodiče museli uznat, že s jejich bobánkem je něco špatně a chtít to řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
28.6.22 12:30

Jen takove zamysleni. Dost se tu pise, ze ucitelky by nejradsi samy hodny a klidny bezproblemovy deti. A je to mineno jako vycitka. Ale samozrejme, ze by si ucitelky praly hodne deti. Vy jako rodice byste si taky prali hodne deti. Ja teda urcite. A v praci by spousta z vas taky byla radsi, kdyby mela jen mile a bezproblekove klienty/zakazniky/pacienty/spolupracovniky… je to prirozeny a normalni, ze by kazdy chtel mit praci co nejvic v pohode a klidu, aby mohl venovat maximum energie naplni prace. Ale stejne tak je normalni, ze dospely umi pracovat i v neidealnich podminkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí