Školka a odmítnutí vakcíny MMR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14010
11.10.22 07:54
@mroe píše:
Ona ale u lekare byla a zadnou kontraindikaci nema. Ze kontraindikace byva obvykle docasna, je vec druha.

Kdyvy tu diagnózu řešila, tak podle mě by měla slušnou šanci. Její dítě by mělo jít ke klinickému psychologovi a ne hrát si, že z toho vyroste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14010
11.10.22 07:57

@inkakřivák pidke toho co psala, se začala snazit ve 28, což není úplně šílený věk :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
11.10.22 07:59
@Pidulka1991 píše:
Jako chápu ja jen že to není úplně jednoduchý sehnat. Většina doktorů ti jí nedá. Teď to řeším u syna kvůli té epilepsii a prostě pro některé neurology je epi automaticky kontraindikace, pro jiné ne.

Jo, tomu rozumim, me jen vadi to oznacovani reditele skolky za predposraneho, pokud odmine vzit neockovane dite bez kontraindikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14010
11.10.22 08:03
@j.a.n.i1 píše:
Jo, tomu rozumim, me jen vadi to oznacovani reditele skolky za predposraneho, pokud odmine vzit neockovane dite bez kontraindikace.

To mi taky vadí. Není to jednoduché a kolikrat ty rodiče lžou a vymýšlí si. Pak se těm, co mají logicky strach (viz. Ta naše epi) nikdo nevyjde vstříc. Snad nám to nakonec vyjde a když ne, tak s ním budu doma. S tím jsem tak smířená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
11.10.22 08:10

@Pidulka1991 Fakt bych obehla vic neurologu a uvidis, nebo se zkusit nacpat do nejakeho očkovacího centra, kde maji s nemocnymi vice zkusenosti. Ja jsem v tomhle laik, ale vim, ze nam jezdilo ditko s epilepsii a melo normálně plne ockovani, takže evidentně to automaticky kontraindikace neni, to, ze je potreba k tomu pristupovat opatrněji nez u zdravého ditka je jasny, ale zas je otazka, co by to s nim udelalo, kdyby se s nekterou nemoci potkalo a bohuzel to dnes neni az tak vyloučené. Každopádně ti to nezavidim. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3928
11.10.22 08:44
@debra.morgan píše:
Tu blbost nezachráníš. :mrgreen:

Tak jo, jsem blbá, kdežto ty vynikásš výjimečnou inteligencí. Posíláme klíčenku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.10.22 14:14
@j.a.n.i1 píše:
Upřímně, to neni muj problem, bud ma dotycny papir o kontraindikaci, pak at klidně jede nebo ho nema a pak je pro me prednejsi chranit sebe a nikoliv vlastni rozhodnuti nekoho ciziho.

Chranit sebe pred cim? Tak se naockuj a budes chranena.
Vyhrada svedomi je plne v souladu s ustavou.
Pokud jsi ze zkusenosti presvedcena, ze bys tim diteti ublizila, tak ho proste nemuzes naockovat.

Napr. pokud by ti zemrelo dite po ockovani, vse se prokazalo, a ty bys pak odmitla ockovat sourozence - tak presne to je vyhrada svedomi, protoze na to ti kontraindikaci nikdo neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.10.22 14:16
@j.a.n.i1 píše:

Ale on takove dite vzit MUZE.
Neni duvod ho nevzit. Jo predpos*anost, to je duvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
11.10.22 14:31
@Lucie_Sx píše:
Chranit sebe pred cim? Tak se naockuj a budes chranena.
Vyhrada svedomi je plne v souladu s ustavou.
Pokud jsi ze zkusenosti presvedcena, ze bys tim diteti ublizila, tak ho proste nemuzes naockovat.Napr. pokud by ti zemrelo dite po ockovani, vse se prokazalo, a ty bys pak odmitla ockovat sourozence - tak presne to je vyhrada svedomi, protoze na to ti kontraindikaci nikdo neda.

Pochopila jsem, že před pokutou od hygieny, jestli organizuje nějakou tu akci, asi :nevim: taky jsem nad tím přemýšlela, čeho by se asi měla bát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
11.10.22 15:07
@Lucie_Sx píše:
Ale on takove dite vzit MUZE.
Neni duvod ho nevzit. Jo predpos*anost, to je duvod.

A kdyz bude mit problem s urady ci dostane pokutu, tak to zacaluji a budou resit rodice? Asi tezko, ze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
11.10.22 15:44
@debra.morgan píše:
Pochopila jsem, že před pokutou od hygieny, jestli organizuje nějakou tu akci, asi :nevim: taky jsem nad tím přemýšlela, čeho by se asi měla bát…

Presne tak, pred problemy s hygienou, proc si ma člověk delat problemy, když zajemcu u kterých problemy nehrozi, je dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
11.10.22 15:51
@j.a.n.i1 píše:
Presne tak, pred problemy s hygienou, proc si ma člověk delat problemy, když zajemcu u kterých problemy nehrozi, je dost.

Však jo, to je pak důsledek pro rodiče. O tom jsem psala někde na začátku, že každé rozhodnutí má své + a -.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.10.22 15:57

Problem s hygienou je „jenom“ to s nimi odargumentovat. Protoze „vyhrada svedomi“ je posvecena rozhodnutim soudu (mam pocit, ze primo ustavniho).
Proste se tim vyhybaji jakymkoliv problemum, ano, bezproblemovych zajemcu je fronta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
11.10.22 15:57
@debra.morgan píše:
Však jo, to je pak důsledek pro rodiče. O tom jsem psala někde na začátku, že každé rozhodnutí má své + a -.

Jo, ja s tebou souhlasim, jen se mi nelibi, ze tu někteří naprosto logické rozhodnutí provozovazelu oznacuji za predposranost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
11.10.22 15:58
@Lucie_Sx píše:
Problem s hygienou je „jenom“ to s nimi odargumentovat. Protoze „vyhrada svedomi“ je posvecena rozhodnutim soudu (mam pocit, ze primo ustavniho).
Proste se tim vyhybaji jakymkoliv problemum, ano, bezproblemovych zajemcu je fronta.

Ale tak to je snad jasné. Kdo by dobrovolně volil potencionalniho potizistu před pohodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin