Školka a škola-výdaje

243
25.11.11 22:08

Školka a škola-výdaje

Ahoj maminky,
Chtěla bych se zeptat,jaké jsou ve školce a škole měsíční výdaje.Je ve škole nejnáročnější na finance září?Jak často děti jezdí na školu v přírodě,jednou za rok? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35331
25.11.11 22:19

Zalezi, kde bydlis… U nas skolka mesicne asi 1100Kc, dvakrat rocne 500Kc do fondu, na zacatku roku se jeste nosi nejake veci jako toaletak, ubrousky, kapesniky apod…Skolka v prirode jednou rocne 3500Kc.
Ve skole… druzina 2000Kc rocne,obedy asi 600 Kc mesicen, fond zatim 300Kc, ale uz jsme platili za ucebni pomucky dalsich 600Kc a nepocitam zacatek skolniho roku, to penize jen litaly, presny prehled nemam(taska, penal, boty na cviceni, pytliky na backory, telocvik, svacinove boxy, pastelky, obaly na sesity, nuzky, desky, kufrik na vytvarku, tempery a veci na vytvarku, zastera, poradac na vykresy a spousta dalsich drobnosti…)
U nas se ve skole jezdi na skolu v prirode jednou rocne(cena stejna jako ve skolce, ale je to myslim o malinko kratsi), ale je to na domluve, nektere tridy byly i dvakrat rocne…

Ale to nic neni proti krouzkum, tam penize litaji po tisicich :nevim: A jeste vic se tesim na prazdniny( skolka byla i o prazdninach, alespon castecne, skola neni, takze letos budu cely rok setrit na tabory)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
25.11.11 22:31

Já jsem na RD,ale až půjdu do práce,tak si nedokážu představit,jak to o prázdninách budem,řešit.Nemá kdo hlídat :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
25.11.11 22:43

Ahoj, tak u nás řeším zatím jen školku - 200školkovné/ měs, 200-600kč/ měs. jídlo podle účasti v jidle minulý měsíc. 300 Srpdš jednou za rok.
Jinak klasika - září toaletak, kartaček,papuče, pasta, kapesniky a ubrousky.
1-2× měsíčně divadlo, či klaun do 50kč.
Jinak nic neplatím.

Zatím jsem taky na RD, ale o prázdninách se naše chůva pěkně nabaští :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
25.11.11 22:54

Ahoj,
tak u nás je školka- 420kč/ měsíc + cca 400kč/měsíc jídlo, na začátku roku 300kč na drobné výdaje, kroužky kolem 200kč a krabice s toaleťákem, mýdly, kapesníky, pracím práškem. Dále platíme cca 50kč měsíčně na různá divadla a výlety…
A škola- máme třeťáka- letos jsme platili na začátku roku škole na pomůcky 600kč, a přibližně za 500kč jsem kupovala sešity, obaly, pero, pastelky…
Družina 100kč/měsíc a kroužky cca 50kč/měsíc.
Pak je to cca 500kč/měsíc na jídlo a přibližně 50kč/měsíc na výlety, divadla, exkurze.
Na školu v přírodě u nás nejezdí, ale každý rok mají plavání- 1200kč/10 lekcí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21639
26.11.11 09:30

tak já mám dítě zatím ve školce a je to cca 1000 měsíčně za docházku a jídlo. (nemám přesný přehled, jde to z účtu, který obhospodařuje manžel ;-) ) jinak 500,– na pololetí na fond. na začátku každého pololetí toaleťák, kapesníky ubrousky. školka v přírodě 2× do roka (ale jezdí až ty starší děti a není to povinné). to je kolem 3000,– za jednu. pak ještě kroužky ve školce a v mateřském centru.
jinak ještě mám druhé dítě v jesličkách a tam je to 3000,– měsíčně za docházku a jídlo a zase toaleťák, kapesníky, ubrousky 2× do roka a plíny dle spotřeby.
jinak prázdniny mi naštěstí pokryjí babičky+ moje a manželova dovolená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin