Skolka a stravne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
12.9.21 10:13
@migmina píše:
Odpoledni svaciny nedavaji sebou i tak uctuji. Pry chodi celodenne, tak zapocitavaji svaciny a kdyz jde po obede, tak svacinky nebudou davat. Prijde mi toto divne. Takze ja platim odpoledni svacinu, kterou nema a nedaji nam ji?

Zkus se obrátit na zřizovatele, jestli jim to přijde koser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
12.9.21 10:19

Odpolední svačinu dostává v sáčku domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
12.9.21 10:29

U nás se taky odpolední svačiny dostávaly v sáčku domů. Odhlásit část stravného nešlo, taky prý celodenní docházka = celodenní strava.
V sáčku byl většinou kousek pečiva s pomazánkou a 1ks ovoce, někdy třeba malý loupáček + kousek okurky + meruňka apod. Říkala mi jedna paní, že to tak ale taky dřív nebylo, ale pak nějaký rodič vyfotil učitelku, jak si nesla v pátek domů bedýnku ovoce, a zatlačil na zřizovatele, přidal informace o tom, kolik dětí např. v pátek chodí domů po obědě, a jestli mu přijde normální, že tolik objednaného ovoce se správně hodí do kontejneru a špatně si ho rozeberou zaměstnanci. Od té doby se prý svačinky předávají, ale nevím, jestli je to pravda, mám to „jedna paní povídala“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
12.9.21 10:34

@migmina platilo se to celé, ale kdo šel po obědě tak si svačinu bral domů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
12.9.21 10:36
@Svistice píše:
Zkus se obrátit na zřizovatele, jestli jim to přijde koser.

Zkusim se tam zeptat. Jinak dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.21 10:36

U nas taky nedavaji s sebou, taky se mi to moc nelibi, ale je tam na vse jedna kucharka.
otazka je, jak to tam maji logisticky, mnohe systemy jsou zastarale/nepruzne/not user friendly, je malo lidi (tudiz se svacina chysta kdyz uz je dane dite davno doma). a nakupy se delaji dopredu (takze to jidlo realne propadne) a nejsem si jista co to udela se spotrebnim kosem kterej je nutno splnovat.. no a uvazky a ochota lidi je taky dalsi vec do ktere tezko videt.. nemluve pak o nakladani se zbytky..

cimz chci rict ze je to nejspis systemovej problem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.21 10:41
@zrcadlo píše:
U nás se taky odpolední svačiny dostávaly v sáčku domů. Odhlásit část stravného nešlo, taky prý celodenní docházka = celodenní strava.
V sáčku byl většinou kousek pečiva s pomazánkou a 1ks ovoce, někdy třeba malý loupáček + kousek okurky + meruňka apod. Říkala mi jedna paní, že to tak ale taky dřív nebylo, ale pak nějaký rodič vyfotil učitelku, jak si nesla v pátek domů bedýnku ovoce, a zatlačil na zřizovatele, přidal informace o tom, kolik dětí např. v pátek chodí domů po obědě, a jestli mu přijde normální, že tolik objednaného ovoce se správně hodí do kontejneru a špatně si ho rozeberou zaměstnanci. Od té doby se prý svačinky předávají, ale nevím, jestli je to pravda, mám to „jedna paní povídala“.

prosím anonym nebo smazat
takto to funguje u nás několikrát jsem viděla jistou osobu jak odnáší „zbytky“ takové veřejné tajemství jenže tady je to tak nějak všechno příbuzensky provázané že nemá význam to řešit

• Citovat
  • Upravit
59396
12.9.21 10:44
@Anonymní píše:
prosím anonym nebo smazat
takto to funguje u nás několikrát jsem viděla jistou osobu jak odnáší „zbytky“ takové veřejné tajemství jenže tady je to tak nějak všechno příbuzensky provázané že nemá význam to řešit

at si nosí ale co zůstane a ne že rodič platí celodenní stravu a tu nedostává? To bych řešila, takhle hřeší na blbost rodičů že nad tím mávnou rukou. Ale když se to sečte kolik to je ze stravného za měsíc. Chtěla bych to vysvětlení proč platím celé stravné když kus stravy nechtějí dávat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2588
12.9.21 10:49

Svačiny se u nás domů nedávají a účtují, i když jde dítě po „o“. Vyúčtování je jednou ročně. Vlastně jsem docela ráda, protože by to byla asi mňamka na přivítanou pro velkého psa :-) Takhle to nejspíš zbaští něčí králíci či slepice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61107
12.9.21 10:53
@migmina píše:
Zdravim maminky. Potrebuji vase nazory. Dcera chodi do skolky 2.rokem a dostali jsme papir na platby stravneho, rozpis novych cen obedu, svacin a pitneho rezimu. Zdrazili coz chapu. Dcera chodi na cely den, parkrat do mesice jde po obede. Co me zarazi je to, ze se pocita, jak kdyby tam byla cely den i s odpoledni svacinou. Pritom pri vyuctovani vedi, ze tam odpo na svacinu nebyla a i tak si ji uctuji. Prosim jak to mate osstatni? Je to standartni postup ve skolce?

my když jsme hlasili, že jde po obědě, tak odpolední svačinku mel odhlasenou a neplatili jsme ji, teď ale vozí jídlo z jiný školy a zatím mi přijde, že to asi bude jinak a budou ji platit i deti, co jdou po o a dávat svacinu domů :think: ale je mi to fuk, těch pár korun.. navíc rikala učitelka, že tahle nová škola dává tolik ovoce a zeleniny, že to ani nestihaj sníst, že maj na talirku nakrajeno i mimo svacinky a můžou kdykoliv zobat a ještě si nosí domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2588
12.9.21 10:53

@Markéta80 Myslím, že pokud bys měla dítě přihlášené celoročně jen na dopoledne, stravné bys měla nižší. Asi není v administrativních silách školky počítat denně každou svačinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61107
12.9.21 10:57
@migmina píše:
Odpoledni svaciny nedavaji sebou i tak uctuji. Pry chodi celodenne, tak zapocitavaji svaciny a kdyz jde po obede, tak svacinky nebudou davat. Prijde mi toto divne. Takze ja platim odpoledni svacinu, kterou nema a nedaji nam ji?

no když mi dítě chodilo předloni, tak nám bylo řečeno (ne z hlavy školky) ze svačiny domů davat nemůžou z hygienických důvodů.. letos ale zatím davaj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
12.9.21 12:07

U nás ve školce se platí každý měsíc stejná částka a pak v červenci je vyúčtování kdy vrací částku za dny kdy dítě do školky nechodilo nebo za odpolední svačiny když dítě jde po obědě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
12.9.21 12:12

U nás nic domu nedostávají. Při vyúčtování v pololetí a na konci roku vrací stravné za odpoledni svačiny / absence.
Taky by se mi nelíbilo platit za to co dítě nesní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
12.9.21 12:19

@migmina U nás ve školce nejde neplatit svačiny, i kdyby chodilo dítě po obědě každý den. Resp. není to záležitost školky, ale jídelny, ze které jídlo berou. Ten, kdo jde po obědě, dostane odpolední svačinu s sebou. Když je dítě nemocné, dostávám domů veškeré jídlo včetně svačin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin