Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Šarlota4 píše:
Tak u nas stala dopol svacina 7kc a odpol 9kc, takze chapu, ze o tom premyslis mozna z principu. Ale kvuli tak smesne castce bych to vubec neresila.
Tak jedna svačina je směšná částka, když to znasobis za celý rok, přijde třeba o 1500, to už se na to dívá jinak, když člověk vyhodí ročně 1500 do kanalu ![]()
@Šarlota4 píše:
Tak u nas stala dopol svacina 7kc a odpol 9kc, takze chapu, ze o tom premyslis mozna z principu. Ale kvuli tak smesne castce bych to vubec neresila.
zvlášť když to není každej den.
syn třeba v pátek nebyl ve skolce, ze byl nastydlej, nevěděla jsem jak na tom bude po víkendu, tak jsem pondělí neodhlasovala, v pondělí ale nepůjde, v úterý ještě nevim
Takze ty minimálně dva dny normálně zaplatíme ikdyz tam nebyl a neřeším to ![]()
@Zeoli píše:
pro nějakou samoživitelku je to za měsíc třeba 200 kc pri 20 dnech a 10 kc za svačinu. A jde o princip. Rohlík s jogurtem se nemusí vařit, takže zrovna u svačin nechápu to odhlašování den dopředu. My dokonce svačinu museli odhlašovat 2 dny předem, ale oběd šel odhlásit ten ted do 7.30??? Na hlavu ne?
tak asi to meli nakoupeny, ne
a ma to nějakou trvanlivost, takže to vyhodí a nikdo jim to nezaplatí..
a jinak, není nic jednoduššího, než že tam ta samoživitelka to dítě nechá přes svacinu, a dítě se ji vrátí najedeny a zaplatí vse co snedlo ![]()
@Kriss Tina píše:
Tak jedna svačina je směšná částka, když to znasobis za celý rok, přijde třeba o 1500, to už se na to dívá jinak, když člověk vyhodí ročně 1500 do kanalu
No jo, ale to by nesmelo chodit odpoledne nikdy a to ona neuvadi. A verim, ze kdyby chodilo dite domu po obece domu kazdy tak, tak to uctovat nebudou.
Popravdě jsem to nikdy neřešila, ta svačinka co jim je účtovaná mě nikdy finančně nepoložila, když tam na ní dcera nebyla ![]()
Když ti to tak vadí, tak ji dej ráno krabičku a o tu svačinu si řekni, pochybuju, že by měli problém tam ten kousek namazanýho chleba a kus zeleniny dát ![]()
@Kriss Tina píše:
Tak jedna svačina je směšná částka, když to znasobis za celý rok, přijde třeba o 1500, to už se na to dívá jinak, když člověk vyhodí ročně 1500 do kanalu
tak kdyby dítě chodilo každý den po obědě, tak nevyplni celodenní docházku a tu odpolední svačinu neplatí, ne? ![]()
a když tam dala celodenní docházku, tak prostě platí i svačinu..
to máš jak s družinou, taky zaplatíš, že tam chodí a nikdo ti peníze nevrátí jen proto, že tam za celý rok byl 2× ![]()
@Šarlota4 píše:
No jo, ale to by nesmelo chodit odpoledne nikdy a to ona neuvadi. A verim, ze kdyby chodilo dite domu po obece domu kazdy tak, tak to uctovat nebudou.
To ne, moje dite třeba chodilo půl napůl, kdyby nechodilo odpol nikdy, je ta částka ještě větší
já počítám u nás, kdyby syn chodil třeba 2× v týdnu po o a platila sem svačinu, tak mi to přes tu tisícovku ročně hodí určitě.
@a12 já píšu, že ta částka není, když chodí pouze po obědě, ale když dítě chodí třeba půl napůl, že půlku měsíce jde po obědě a půlku odpoledne, tak se to načte.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.