Školka do 16 00 a práce?!!!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
7.9.07 14:46

Ahoj, měla jsem stejný problém. Školka do 16,30 a moje pracovní doba do 17 hodin stejně jako manžel. Plátovali jsme to , jak se dalo…jednou babičky , podruhé švagrová. tento rok jsem to vyřešila tak , že chodím jen na 6 hodin , což je do 15,30 a zvládám vše. Naštěstí manžel docela vydělává, tak není problém ani s mým pidi příjmem. Jojo není to jednoduchý v dnešní době najít dobrou pracovní dobu…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
26.11.07 20:41

školka

Tak mi máme zde máme školku, na vesnici, která končí ve 14.30. Což znamená, že ji využívají pouze maminky, které nepracují. A já, protože nechci, aby jiřík dojížděl do města. Práci si přizpůsobuji, pracuji z domova, ušetřím čas za dojíždění. Má to i výhodu, tyto maminky nevodí do školky děti,když jsou nemocné (nemusí do do práce), ale na druhou stranu je plno prázdnin. jana

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
26.11.07 20:47

školka

omlouvám se za první větu, jsou tam chyby, samozřejmě my

• Citovat
  • Upravit
914
24.1.08 14:54
Anonymni píše:
zkus pohledat po netu, určitě nemáte v Ostravě pouze jednu jedinou školku.
U nás je dokonce jedna ze školek s prodlouženým provozem. Tak třeba u vás taky něco najdeš.

Třeba v Kladně ani náhodou. A to je to největší středočeský město! :twisted:
Pokud teda nedáš dítě do jediné soukromé školky asi za 6000Kč / měsíc. Školky tady mají od 6.30 do 16.15 maximálně 16.30 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
24.1.08 20:49

Pravda, ve Slaným taky max.do 16:30 :evil: a ta naše od 7:00 do 15:00, víc ani ťuk :evil:
Takže se mi teď momentálně hledá výýýborně zaměstnání :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
1.6.08 11:32

Tak u nás na vesnici poblíž Brna má školka pracovní dobu 6:30 - 15:45h. Budu to řešit až za delší dobu, nicméně moje pracovní doba je 7:30 - 16:00h s tím, že ještě budu dojíždět do Brna, což je celkově minimálně hodina cesty navíc :roll: Naše štěstí je, že máme v místě babičku a manžel bývá doma z práce v 15:00h, takže se to dá nějak zkloubit, ale všichni babičky k dispozici nemají. Když si jeden z rodičů na provozní dobu školky stěžoval u ředitelky, bylo mu odpovězeno toto: „Finanční rozpočet pro každou ZŠ i MŠ určuje Krajský úřad jihomoravského kraje, odbor školství. Zároveň jsou určeny i pracovní úvazky učitelek a tím i jejich pracovní doba. Vše je v souladu se zákonem č.561/2004Sb. o předškolním a školním vzdělávání.“
Co k tomu dodat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
1.6.08 15:57

Školky u nás jsou většinou otevřeny od 6,30-16,15h a rodičové snažte se, my, co pracujema 8,5hodin, máme problém dítě stihnout vyzvednout. Pracuji od 7,00 - 15,30h, dítě vyzvedne manžel :lol:

Desire

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DádinkaK
1.2.12 10:22

školka

Ahojky, taky řeším tento problém, za rok jdu do práce ale bohužel s pracovní dobou nevím jak to bude. U Nás 14 km za Brnem sice máme novou školku takže není problém umístit dítko do školky ale má provozní dobu od 6:30 hod. do 16:00 hod. což je uplně k ničemu. Než bych dojela do Brna cca tedy pracovní doba od 8:00 hod. a pokud musím vyzvednout prcky do 16:00 hod. tak práci max. do 15:00 hod. ,mám hotelovou školu- práce v tomto oboru je sice třeba od 8-10 hod ale dlouho do noci, vyzvedávat mi nemá kdo, takže co? Skončím na pracáku? Nemluvě o finanční náročnosti této školky- školkovné 690 Kč + stravné 35,– Kč na dítko do 4 let pak je cena 39,– Kč. Pořád nějaké příspěvky- 500 Kč fond, kupování hraček, 1-2 x v týdnu nějaké dokupování pomůcek jako barvy na sklo, jablíčko, ponožky, zvížátko, omalovánky,… Navíc musí mít pouze předepsané oblečení jako tepláčky- nesmí mít punčocháče, pižámka, ten náš je prase takže minimálně tři trička na týden na výměnu, bačkůrky nemůže mít ledajaké ale chtějí aby měly takové ty předpotopní látkové s gumovým podkladem kdy Vám každej doktor že nejsou vhodné, ven musí mít v tom mrazu oteplováky- takže alespoň troje aby se střídali, atd. Mám děti dvě, jedno už do školky chodí a druhé půjde za rok. Manžel je v práci od 5:30 do 16:00 hod. když byla školka do 16:30 hod. tak malého stíhal vyzvednout ale ted už po zkrácení provozní doby nestíhá. :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
38
1.2.12 11:13

Ahojky,tak mi jdem letos na zápis,tak doufám že mi malou od září vemou.Jinak u Nás v Sokolově je školka od 6-16.hod.Já dělám na směny takže když mám denní od 7-19hod.Takže bude odpoledne vyzvedávat tatínek nebo babička pokud budu na denní a ráno bude malá chodit na šestou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.12 18:16

Taky máme školku od 6,30-16h. bohužel pracuji do 16h, než se dostanu do školky je 17.30h.
manžel také nestíhá vyzvedávat. nikdo to neřeší, aby se pracovní doba změnila. ředitelka mi řekla, že deti by pak tam byly do večera celý den a to prý není pro ně dobře. :zed:
takže třetina mého platu jde na vyzvedávací paní, to je tedy motivace chodit do práce.
bohužel na zkrácený uvazek nic není a hlídací babičky nemáme.
je tu nekdo kdo taky vydělává jen na poplatky :pocitac:
přijde mi, že všichni co znám mají babičky, chjo

• Citovat
  • Upravit
sophinka
8.9.12 18:28

Já tedy taky zastávám názor, že dítě ve 3-6 letech (a ani později) by nemělo být ve školce (bez rodičů ) až 12 hodin denně. Vždyť dítěti sotva stihnete dát večeři a jde spát (tedy pokud vám neusne už po cestě domů.)Jaké je to rodičovství?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.12 18:37

No jo, ale to bohužel zamestnavatele nezajímá :pocitac:
jinak kdyby bylo na mě, tak bych díte hned po odpolední svačině vyzvedla a taky se mu trochu venovala..
jenže s prací je to bohužel na draka :cert:

• Citovat
  • Upravit
14335
8.9.12 18:43

No mě to pomlau přijde nereálnoé takovou práci najít.. Například u nás školka končí tak, že autobus přijede 15:15 na zastávku a rodiče tam musí být.. Ještě jednosměný provoz, ale když někde se dělají odpolední a nebo ty 12..
V okolí mám teď maminky co prostě tu práci nemají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
8.9.12 18:58

Tak u nás je školka do 16:30.Aspon něco. Ale já až budu chodit do práce tak budu muset chodit na směny, tatka bude vyzvedávat odpoledne když budu mít odpolední-bude se muset domluvit se zaměstnavatelel aby mohl končit o půl hod. dřív a když budu mít na ráno tak ho bude muset ráno vodit.Ale čekáme druhé miminko, tak mě se to týká až za 3 roky.No nebude to sranda.Co znám maminky kde vyzvedávat manžel nemůže bohužel jsou doma na pracáku dokud dítě neodroste aspon do školy. Doufám, že u nás to nějak půjde a nebudu muset v práci končit. Babičky bohužel žádný nemáme nebo máme, ale ochota žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
8.9.12 19:02

Já bych možná v tomto případě si zaplatila nějakou tu pani na hlídání, třeba tu hodinu..
Protože třebas nemít práci kvůli půl hodině je děsné.. U nás v menším měste se teď rozmohlo takové to hlídání - tak asi v Praze a tka je to běžné, ale tady ne, a mají služby právě i chvilkové hlídání, někde vodění atd.. Ale zase já třeba bych se i bála, spoléhat na někoho nevím no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin