Školka na 4 hodiny denně - jak to je?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8112
4.4.16 19:10
@MalVera píše:
Tak to je super. Nemam se skolkou zkusenosti a myslela jsem, ze budou dochazku hodne resit. Nevedela jsem, ze ve skolce je takova " volna" dochazka. Jinak chtela jsem tam davat dceru jen do obeda a pak domu. Nevim proc by ji mel nekdo nutit do spani nebo nejakeho odpocinku.Ona je aktivni az do vecera :D Akorat bych to chtela udelat tak, ze bych pro ni dosla pred obedem a ten obed vzala rovnou do nosicu domu. Nevite, jestli to skolky umoznuji???holka je totiz velky nejedlik a vim ze by snedla tak dve lzice a obed vratila.Doma si ji pohlidam, aby neco snedla.

Spíš je poprosit, že by ji jídlo dali do tebou přinesených nadob, ona by tam nejedla, ale ty by jsi si ji vyzvedla v době po obědě. Prostě mají dane časy, kdy si můžeš dítě vyzvednout a kdyby si každá maminka vymyslela, že chce dítě jindy, tak by z toho byl bordel. A dcera byla taky nejedlik a za půl roku se naučila jíst jídla, kterých by se doma před tím ani nedotkla ( zemlovka, nudle s mákem :mrgreen: ), ona to uvidí u ostatních dětí a ony ní potáhnou ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
4.4.16 19:24
@myskalucka píše:
Spíš je poprosit, že by ji jídlo dali do tebou přinesených nadob, ona by tam nejedla, ale ty by jsi si ji vyzvedla v době po obědě. Prostě mají dane časy, kdy si můžeš dítě vyzvednout a kdyby si každá maminka vymyslela, že chce dítě jindy, tak by z toho byl bordel. A dcera byla taky nejedlik a za půl roku se naučila jíst jídla, kterých by se doma před tím ani nedotkla ( zemlovka, nudle s mákem :mrgreen: ), ona to uvidí u ostatních dětí a ony ní potáhnou ;-).

A co by holčička dělala v době oběda?
Měli jsme ve školce chlapečka, měl určité psychické problémy (nic vážného), které se projevovaly odmítáním společného stolování a jídla s dětmi. Po poradě s jeho lékařem jsme vyjednali výjimku a chlapec chodil domů před obědem, který ani neplatil (ale nejedl a neplatil ani svačiny, prostě jenom seděl na kraji stolů a na děti se díval).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
4.4.16 19:30

No uvidim, ve stredu jdeme k zapisu. Zeptam se uz predem, jestli by to slo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
5.4.16 08:35

U nás je vyzvedávání prostě po obědě. Jídlo sebou pouze v první den nemoci, pokud se nestihne předem odhlásit (což těžko)… Pokud by se opakovalo, že rodič schválně nebude odhlašovat a bude chtít jídlo sebou, tak za plnou palbu a ne za 37kč.
Jinak syn třeba nejí sladké obědy, to prostě vím, teď to vyšlo na pátek, tak ho nechám doma úplně a oběd jsem odhlásila. Doma mi třeba nesní nikdy namazané pečivo, prostě nikdy, ale ve školce pomazánky jedou v pohodě, takže ono to je fakt i tím davem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
14.8.17 21:18

Prosím o radu, moje kamarádka má dceru které bude v listpopadu 3r, a syna 4 měsíce, Její manžel si dal napsat na sebe mateřskou na toho syna, na těch půl roku a je zaměstnaný a chodí do práce a kamarádka se nahlásila na ÚP a pobírá podporu, a až skončí ta mateřská tak ona bude pokračovat na rodičovské dovolené a manžel stále bude chodit do práce a ted ten dotaz ted se dozvěděla že dcera která je tedy přijatá do školky tak bude prý moct navštěvovat školku jen na 4 hodiny denně. Protože ona je na pracáku a pobírá podporu. Tak by jsme rádi věděli jak to je… jestli může malá chodit do školky na celý den nebo jen na 4hod. Vím že je to složitý dotaz ale třeba to někdo z vás bude vědět. Zatím děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.8.17 21:28

Na pracaku muze chodit jak chce. Kdyby byla na pojistovne jako osoba pecujici o dite, pak by byly ty4h

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
14.8.17 21:30

Aha tak děkuji já se zeptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
14.8.17 21:33

@zdenka209 Ne, na pracáku není docházka dítěte nijak korigována. Nedávalo by to ani smysl, protože osoba, která je na ÚP je přeci žadatel o zaměstnání. Jak by to mohl být někdo, kdo má u dítěte omezenou docházku do MŠ? S takovou by práci hledal těžko. Tato podmínka je jen u osob, které jsou nahlášeny na zdravotní pojišťovně jako osoba pečující o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
14.8.17 22:43

Dobře moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
14.8.17 23:36

A jak je to kdyz je zena na materske muze nechat starsi dite cely den ve skolce nebo jen na 4 hodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.17 23:43

Je to tak jak napsáno výše. Jen pro osoby pečující o dítě (tj. již po skončení rodičovské dovolené) mají limit 4 hodiny denně. Pokud je matka na mateřské nebo rodičovské dovolené případně na úřadu práce, pak to omezené není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
15.8.17 10:04

@petru80 Omezené to není, na MD či RD může být celodenně. Respektive je to omezené, pokud je to dítě mladší 2 let a zrovna na něj ten příspěvek pobíráš. Pokud je starší, či pobíráš peníze na mladší dítě, tak bez omezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin