Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Přitel mi tvrdí, že děti které jsou poslední rok ve školce, tam musejí být až do té půl čtvrté nebo prostě celý den.Je to tak? mě se to nezdá
@GabinkaCh Ne, to nemusí. Pro předškoláky je docházka povinná, ale stačí, aby tam byli do oběda. A pokud by měli chybět třeba týden z důvodu dovolené, je nutné je omlouvat alespoň týden dopředu. Plus samozřejmě klasické omlouvání, na které jsme asi všechny zvyklé ![]()
Nemusí. Viz § 1c vyhlášky č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání:
Rozsah povinného předškolního vzdělávání v mateřské škole
(1) Povinné předškolní vzdělávání se stanovuje v rozsahu nepřetržitých 4 hodin ve dnech, v nichž je dána povinnost předškolního vzdělávání.
(2) Ředitel mateřské školy stanoví začátek doby podle odstavce 1 v časovém rozmezí od 7 hodin do 9 hodin a uvede jej ve školním řádu.
Ne, musí tam být 4 hodiny a u nás je začátek v 8:00. Syn (předškolák) chodí normálně po obědě ve 12:30.
@blobfish píše:
Nemusí. Viz § 1c vyhlášky č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání:Rozsah povinného předškolního vzdělávání v mateřské škole
(1) Povinné předškolní vzdělávání se stanovuje v rozsahu nepřetržitých 4 hodin ve dnech, v nichž je dána povinnost předškolního vzdělávání.
(2) Ředitel mateřské školy stanoví začátek doby podle odstavce 1 v časovém rozmezí od 7 hodin do 9 hodin a uvede jej ve školním řádu.
Tak asi tak. Stačilo zadat na googlu, nebo se zítra zeptat ve školce. Tady ty zbytečný diskuze ![]()
@Aries6 píše:
Tak asi tak. Stačilo zadat na googlu, nebo se zítra zeptat ve školce. Tady ty zbytečný diskuze
Blbý je, že to nevědí ani některé ředitelky školek.
@blobfish píše:
Blbý je, že to nevědí ani některé ředitelky školek.
Asi jo, no…
@GabinkaCh píše:
Přitel mi tvrdí, že děti které jsou poslední rok ve školce, tam musejí být až do té půl čtvrté nebo prostě celý den.Je to tak? mě se to nezdá
Docela by mě zajímal názor tvého přítele, jak to, že pak v první třídě jsou vyučovací hodiny jen čtyři, proč by předškolák měl být ve školce do pozdního odpoledne
Že by chtěl mít doma klid? ![]()
@Kakika píše:
Docela by mě zajímal názor tvého přítele, jak to, že pak v první třídě jsou vyučovací hodiny jen čtyři, proč by předškolák měl být ve školce do pozdního odpoledneŽe by chtěl mít doma klid?
to víš no, klid je vzácné věc,
![]()
Po dnešním dnu ve školce se přiblblým dotazům tohoto typu ani nedívím. Někteří rodiče jsou fakt k neuvěření. Už se nedivím své známé učitelce, co tvrdí, že děti jsou vcelku v pohodě, že nejvíc práce a nervů má s rodiči.
U nás v MŠ platí povinně minimální rozsah 4 hodiny nepřetržitě-tedy od 8:00-12.00.
Je to trošku jiné téma… ale nechci zakládat novou diskuzi
dnes jsem dostala papír ve školce (pro předškoláka, omluvný list dítěte
mám to chápat tak že když zakašle tak musím letět k doktorce pro razítko atd. ![]()
vždyt ve škole když byl starší nemocnej tak sem psala omluvenku já, k dr. sme šli až to bylo nutné
@KIKOLETEK ne, dr. není třeba, ten bude omlouvat delší nemocnost (třeba 14 dní). Ale vzhledem k tomu, že je poslední školkový rok povinný, tak se musí omlouvat právě v písemné podobě na předtištěné formuláře. Holka v pátek 1.9. do školky nešla (proč taky, staršímu začínala škola až dnes) a už i ten pátek jsem jí musela omluvit. Prostě jen vyplnit papír a zaškrnout, že nebyla z osobních (případně zdravotních) důvodů.
@Svistice jojo, za par let praxe v MS vzdycky rikam, ze je jen jedna horsi vec nez male deti, a to jsou jejich rodice.
(samozrejme v nadsazce, nez me tu nekdo zacne pranyrovat)
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.