Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
pracuje zde nektera jako skolni asistenka (nikoli pedagogicky asistent)? Jakou tam mate napln prace a mate i nejakou neprimou ped. cinnost (muzete neco vykonavat i z domu). - -
- Dekuji
Nejsem sice asistent, ale něco o tom vím. Školní asitent není pedagog, tudíž nemá žádnou přímou a nepřímou pedagogickou činnost. Je to provozní pracovník a nevím, co by si chtěla vykonávat z domu, když náplní práce by mělo být starat se o dítě ve smyslu pomoci např. s oblékáním, jezením, chozením na WC apod.
@mall1976 píše:
Nejsem sice asistent, ale něco o tom vím. Školní asitent není pedagog, tudíž nemá žádnou přímou a nepřímou pedagogickou činnost. Je to provozní pracovník a nevím, co by si chtěla vykonávat z domu, když náplní práce by mělo být starat se o dítě ve smyslu pomoci např. s oblékáním, jezením, chozením na WC apod.
V zakone je uvedeno, ze zalezi na rediteli, zda bude umoznena prima a neprima prace s detmi. Mam treba na starost i webovky atd. Takze si myslim, ze by neco doma delat slo. Vystudovala jsem ucitelstvi pro SS, toto mam jen jako privydelek na materske. S malou je doma ma mamka, rada bych ji par hodin hlidani ubrala.
Přímou a nepřímou PEDAGOGICKOU práci může mít pouze PEDAGOG. Ty pedagog nejsi, jsi brána jako provozní pracovník. A těm se pracovní doba nerozlišuje. Maximálně se můžeš dohodnout s ředitelem, že zmíněné webovky budeš dělat doma. Jinou práci, která bude tvojí náplní těžko můžeš dělat doma.
@mall1976 mužů se vetrit s dotazem? Musí mít asistent nějaké speciální vzdělání? Já mám maturitu, ale z jiného oboru, dělají se třeba kurzy nebo tak něco? Dekuju!! ![]()
@sloninka píše:
Přímou a nepřímou PEDAGOGICKOU práci může mít pouze PEDAGOG. Ty pedagog nejsi, jsi brána jako provozní pracovník. A těm se pracovní doba nerozlišuje. Maximálně se můžeš dohodnout s ředitelem, že zmíněné webovky budeš dělat doma. Jinou práci, která bude tvojí náplní těžko můžeš dělat doma.
Spatne jsem napsala infomace. Mela jsem na mysli primou a neprimou cinnost jako takovou.
@24Martina píše:
@Danielitha mrknu,díky!!
Samozrejmne je tech kurzu spousta, prakticky staci zadat do google „kurz asistent pedagoga“ a ono uz neco vyskoci
. Byvaji i pres UP.
@24Martina píše:
@mall1976 mužů se vetrit s dotazem? Musí mít asistent nějaké speciální vzdělání? Já mám maturitu, ale z jiného oboru, dělají se třeba kurzy nebo tak něco? Dekuju!!
Je třeba rozlišovat asistentra pedagoga a školního asistenta.
Na asistenta pedagoga je potřeba mít jakékoliv pedagogické vzdělání nebo jsou kurzy - vzdělávací programy. Trvají od 3 měsíců do cca 1 roku, jak kde, a také si je platíš sama. Někdy je možné domluvit se s úřadem práce, že je možné využít možnosti rekvalifikace.
Na školního asistenta není potřeba žádné specifické vzdělání - každá škola si určí svoje podmínky. Školní asistent je nejčastěji placen z projektů.
Zdravim vsechny, je tu prosim nekdo, kdo vi, jak to chodi u skolniho asistenta pri nemoci nebo osetrovacce?
Rada bych se zeptala, jak se ma postupovat, kdyz skolni asistent onemocni nebo musi pecovat o nemocne dite. Ze zakona ma narok na OCR nebo pracovni neschopnost, ale z doslechu vim, ze to byva tak, ze reditel se chce domluvit se zamestnancem jinak (dovolena, napracovani nepritomnosti), protoze snad pry penize nejsou „firemni“, ale musi se slozite vracet na kraj co do EU (dotace) nebo se musi prodluzovat smlouva a podobne.
Je tu treba i nejaka reditelka skolky/skolky nebo pravnik, kdo by to umel zodpovedet? Dekuji moc.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj holky,
pracuje zde nektera jako skolni asistenka (nikoli pedagogicky asistent)? Jakou tam mate napln prace a mate i nejakou neprimou ped. cinnost (muzete neco vykonavat i z domu). - -