Školka jen na dva dny

461
18.10.15 19:40

Školka jen na dva dny

Ráda bych znala váš názor popř. zkušenost. Dcera má čtyři a půl, do školky začala chodit loni, ale byla pořád na hromadě, já jsem byla doma, takže jsme nějak válčily do konce prosince, pak byla od ledna už doma, samozřejmě zdravá až na nějakou rýmu. Letos v září nastoupila znova, já do práce. Už je potřetí od září nemocná, já jsem konečně po třech letech otěhotněla tak mám teď dilema: jestli bude lepší, když ji dám do školky jen na dva dny v týdnu, aby nebyla úplně odloučena od kolektivu a zbytek bude se mnou doma - jsem na nemocenské. Protože se docela bojím, když ji dám opět do školky na celý týden, že tam bude pár dní a pak zase bude nemocná a já bych to od ní nerada dostala. Jestli po těch dvou dnech ve školce v ní vydrží déle zdravá… nebo si ji nechat doma úplně… Má v krku pořád hemofila, takže i když se vyléčí z nějaké nemoci, hemofil tam min. na jeden křížek pořád je, takže stačí málo a je nemocná zas.

Příspěvek upraven 18.10.15 v 19:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
18.10.15 19:47

No za ty dva dny ti onemocní asi stejně. U nás je to taky letos děsný. Byla sotva tři týdny, zítra zase nejde. Naštěstí už to od ní nechytám, už jsem se těm dětským bacilům asi přizpůsobila :lol: Hlídá babička a já chodím do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
18.10.15 19:49

@bedrunec pokud jí chceš nechat doma jen, aby nebyla nemocná, můj názor je takový ať chodí buduje si imunitu. Lepší je marodit ve školce, než pak zameškávat ve škole. Jinak pokud jsi stejně doma, tak něco chytne a může se vymarodit ty nemusíš mít obavu kvůli práci, že by tě vyhodili, že jsi často doma s dcerou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
18.10.15 19:51

@bedrunec teď se chci domluvit na něčem podobném. Kluk je sice v pohodě, ale nosí to mladšímu a ten má od začátku října 2. atb, jednou zánět středního ucha a teď angína.
Takže zkusím, že by chodil třeba pondělí a pátek, aby to měl rozdělené a plnou docházku zkusíme zase na jaře.
Taky doufám, že by to mohlo pomoct.

• Citovat
  • Upravit
461
18.10.15 19:52

@renda81 No mě jde teď hlavně o to, že jsem těhotná a nechci, aby mi donesla ze školky něco, co by mohlo mimču ublížit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
18.10.15 19:58

@bedrunec Když ji teď stáhneš, bude to příští rok s tou nemocností stejné a tobě to bude vadit kvůli miminu. To ji pak taky odhlásíš? A dva dny nic neřeší, to tam ty nemoci chytne stejně, jak kdyby tam byla denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
18.10.15 20:07

Praktikovala jsem to nějak podobně loni a bylo to v pohodě. Sama doktorka mi tohle doporučila s tím, že dítě není v plné palbě bacilů po celý týden a doma má čas se zregenerovat, a pak jít odpočaté zase do kolektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
18.10.15 20:08

Těžko říct, jeslti to pomůže. u nás to tak nějak vykrystalizovalo, že kluci chodí pondělí-středa, a čtvrtky pátky ne. a stejně teď všichni smrkáme a kašleme, já jako obvykle nejvíc, nejmladší hned v závěsu. a dva školkáčci mají jen trochu rýmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
18.10.15 20:10

Čím dřív si vybuduje imunitu, tím lépe. Odkladem nic nevyřešíš. Tohle tě čeká v každém věku a nikdy se to nebude hodit.

• Citovat
  • Upravit
9066
18.10.15 20:10

Nemoci bude tahat podle me uplne stejne, ja bych tam 4,5 lete dite uz nechala. Pripadne bych si ji stahla vzdy na nejakou chripkovou epidemii, kdy cela skolka kasle a mela ji treba mesic doma, to by mi prislo fajn ;) Takhle se obavam, ze si moc proti nemocem nepomuzes (davala jsem dvouletacku vloni na 2-3 dopoledna, musela jsem kvuli praci, a nemoci tahala stejne).
Za rok to bude s mini miminem horsi a jako predskolak uz skolku bude potrebovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
18.10.15 20:28

@bedrunec Moje dcera když chodila na dva dny byla nemocná minimálně - hodně věcí jsem vyléčila během těch pěti dnů mezi tím ;)

Jako upřímně, myslím, že by si to měla odbýt a s obavami o sebe bych to nepřeháněla. A nejsem si jistá, že pokud má hemofila a má sklon „odpadávat“, tak že ta zkrácená docházka pomůže. Navíc stejně s ní počítám budeš chodit ven - do obchodů atd., a tam to může pochytat taky.

Ale pokud Ti nepoleze na mozek (a ona nebude skákat po hlavě), když zůstane doma, tak ji samo nechat můžeš.

Jen si promysli, co po narození dítěte. Vychází to na léto, že bude stejně s vámi, nebo na dřív? A měla bys ji doma i po porodu, nebo bys ji „na jaře“ zase do školky šoupla? Aby si nemyslela, že se jí „zbavuješ“ kvůli miminu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
18.10.15 20:43

Díky za názory, ještě to proberu s dětskou doktorkou.
@Slečna Ferka - pokud vše dobře dopadne, tak bude mimi v červnu, takže dcera nebude odstrčená, bude s námi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
18.10.15 20:50

Taky si ráda přečtu zkušenosti, tříletá dcerka začala od září chodit do školky, půlroční miminko doma. Poprvé mělo miminko atb v polovině září, momentálně atb dcera, miminko zatím nic, i když nudle má, ale já už jsem skoro 14 dní nastydlá, protože kojím, tak skoro nic nemůžu a ne a ne se z toho vyhrabat. Partner je od září na kurzu a dojíždí pouze na víkendy, takže jsme přes týden s dětmi sami. Už jsem začala přemýšlet, že dcerku stáhnu ze školky třeba do konce roku (od nového roku partnerovi skončí ten kurz a zase začne normálně chodit do práce a tím pádem s námi bude denně po práci), nebo dávat do školky pouze některé dny. Když jsme doma všichni tři na hromadě, tak je to docela záhul. To bych raději měla doma děti zdravé, abychom mohli tak nějak normálně fungovat, chodit ven a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
18.10.15 21:04

Moje dvouletá dcera codí do školky jednou týdně a co 14 dní má rýmu, sice jen vodnatou, ale má. Takže za mě je to jedno. jestli každý den nebo jen některé dny půjde do školky. Čtyřletý syn chodí denně a něco se o něj pokoušelo jen ze začátku, jinak je zatím v pohodě, ale u něj i rýma je záležitost jen tří dnů. Dcera se z každé rýmy hrabe dva týdny. Je to prostě o imunitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
18.10.15 21:05

@bedrunec a co příští rok? To už bude předškolák, do školky by tudíž měla chodit a navíc ti bude nosit nemoce na malé miniko… Ve 4,5 si myslím, že už děti školku potřebují. A já třeba vidím na starší, že je to s těmi nemocemi zatím 2. rok lepší (ťuk, ťuk, ťuk). Takže za mě lepší, když se pokud možno promoří letos než příští rok. Jen bych byla opatrná, pokud jsi neměla neštovice. Osobně bych jí ve školce nechala každý den, ale vyzvedávala po obědě. Prý se nejvíce nemocí chytá, když tam spolu spí v jedné místnosti (osobně se mi to ale nezdá, maličká tam nespí a stejně je věčně na hromadě) U těch 2 dnů v týdnu bych se obávala určitého vyloučení z kolektivu, navíc činnosti ve stáních školkách na sebe často navazují, takže to bych také zvažovala.
Běžné nachlazení tě v těhotenství neohrozí… Kdybys chodila do práce, tak budeš také v plné palbě bacilů, každý to přechází, v mhd také všichni kašlou.
No a s doktorkou bych to neřešila už vůbec, protože moje dětská by děti nejradši viděla až tak do 18 doma :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí