Školka přihláška pro 4letou

1638
5.2.15 11:08

Školka přihláška

Maminky chtěla jsem se zeptat, kdo již má zkušenosti, chtěla bych malou přihlásit do naší městské části do školky, ale nevím zda se dostane (bude mít 4 roky) tak snad již ano, ale raději podám ještě jednu přihlášku. Ale zajímalo by mě, zda když uvidí ta školka v mé části městské(kam chci aby ji vzali v místě bydliště), že jsem podala ještě jednu přihlášku jinam, kam ji třeba vezmou (teoreticky) tak co když mi ji pak nevezmou do té mojí, do které chci??
Nevím, zda to píši dobře, nevím jak ten systém školek funguje, prostě, aby si neřekli, tak ji vzali dítě tam a tam, tak mi tady uvolníme místo jinému dítěti…
Já nechci, aby jí vzali, do té druhé, je to hodně atd.,ale je to jen taková nouzovka, kdyby ji nevzali v místě bydliště…
díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101648
5.2.15 11:10

@madrianova To ti tady těžko někdo řekne, to se musíš informovat jaké pravidla a postupy mají ve vaší městské části.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
5.2.15 11:12

Zjisti si to na městské části, jestli se může podat víc přihlášek, je to různé. U nás třeba se doporučuje podat jen jedna, ale můžou se i dvě, ředitelky se pak sejdou a dávají dohromady, kolik má kdo míst a když se někde dítě nedostane, tak mu nabídnou třeba jinou školku.
Když si dáš přihlášku do školky, kde je nával (protože patří třeba mezi ty lepší) a do jiné s menším návalem, tak pravděpodobně tě přijmou do té druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65354
5.2.15 11:13

Školky dělají na jaře zápisy…
a neboj, informace o tom, kdo kde byl na zápise si nepředávají mezi sebou
Klidně bych šla za ředitelkou té vybrané a informovala se na místo…
teda nevím, od kdy chceš, aby chodila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.2.15 11:13

U nás jsou čtyři školky, z tohoto důvodu vyřazuje jedna. Do ostatních malou přijali a tak jsem si mohla vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
5.2.15 11:15

Tak záleží na tom, kam ty dvě přihlášky budou. pokud bude různý zřizovatel (různé městské části), tak se teoreticky ani nemají jak dovědět, že jsou podané přihlášky dvě. pokud je zřizovatel jeden, tak u nás to funguje tak, že se po zápisech ředitelky všech školek sejdou a porovnají si přihlášky, aby jedno dítě nebylo přijato do dvou školek a jiné díky tomu nezůstalo bez místa - tam to riziko je, že se dítě dostane jinam, než chceš. ale ne všude to takhle musí dělat, takže nejlíp zeptat se přímo u ředitelky školky, kde se hlásíš, jaký je v tomhle u nich postup a co máš dělat, když preferuješ jejich školku před tou druhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
5.2.15 11:17

Záleží jak v kterém městě to funguje.
V Plzni můžeš podat kolik chceš, jednotlivé školky vidí jen, zda byla podána jedna nebo více přihlášek, ale nevidí, kam a kolik si jich podala.
Přijímá se čistě podle klíče bodů za bydliště a věk, takže tě můžou přijmout do všech a ty pak do té, kam chceš přijdeš podepsat rozhodnutí o přijetí a zároveň se tam můžeš nechat vyřadit „ze systému“, takže na ostatní školky dojde informace, že místo pouštíš dál a automaticky se generuje email dalšímu dítku „pod čarou“.

Je to docela šikovný, prý to testovali snad předloni, loni už podle toho jelo celé přijímací řízení a člověk věděl na čem je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
5.2.15 11:18

U nás to šlo, do kolika jsi chtěla. Jen se u zápisu ptali, kam jsme ještě podali přihlášku a kterou školku si v případě umístění do více chceme vybrat. Dostala se do dvou, pak se ta jedna přihláška stornovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.2.15 11:20

Záleží jak to funguje. U nás se mohlo dát více přihlášek, i nám to ředitelky doporučily.

• Citovat
  • Upravit
101648
5.2.15 11:20
@Petra Z píše: Školky dělají na jaře zápisy…

Tak zrovna tohle bych netvrdila, protože na mnoha místech si tyto informace naopak předávájí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
5.2.15 11:24

to není pravda, u nás si ty informace v rámci městské části předávají, jak u školek, tak pak i u škol
ale pokročili v tom, že si člověk může napsat školky 2 a vybrat si tu prioritní a pak se uvidí

zakladatelka si to opravdu musí zjistit u konkrétního zřizovatele - je to různé

• Citovat
  • Upravit
1312
5.2.15 11:33

U nas minuly rok bylo v prihlasce, ze se smi podat jen jedna skolka. V pripade zjisteni druhe prihlasky bysme byli automaticky vyrazeni. Skolku tu mame jednu, vesnice. Pulka deti se nedostala. Prislo by mi logictejsi, kdyby se mohli podat i jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65354
5.2.15 11:36

No u nás si info nepředávají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22031
5.2.15 11:43

No počkej, počkej, to rozhodně není pravda!

Školky v rámci naší městské části si ty informace předávají a ředitelky spolupracují, např. stylem „já za Tebe vezmu tohohle předškoláka a Ty vezmeš tady toho sourozence… hele, tady maminka napsala, že preferuje Tebe, tak ji vezmi a já si ji tu škrtám.“

Zakladatelka se musí informovat konkrétně - přímo tam, kam chce dítě umístit (přímo ve školce nebo na městském úřadě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
5.2.15 11:44

Ahoj, omlouvám se zakladatelce, ale přidám se s dotazem? Je v přihlášce do školky napsáno, jestli tedy rodič/matka pracuje a je potřeba potvrzení zaměstnavatele? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin