Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, omlouvám se zakladatelce, ale přidám se s dotazem? Je v přihlášce do školky napsáno, jestli tedy rodič/matka pracuje a je potřeba potvrzení zaměstnavatele? Děkuji
@BohunkaP no je fajn, že to takhle někde jde a funguje
u nás ne…je jen na rodičích, jesti řeknou, zda byli i jinde u zápisu
@evulkanov píše:
Ahoj, omlouvám se zakladatelce, ale přidám se s dotazem? Je v přihlášce do školky napsáno, jestli tedy rodič/matka pracuje a je potřeba potvrzení zaměstnavatele? Děkuji
je, ale neměl by se na to brát žádný zřetel
tedy potvrzení nevím, ale kolonka tam je. Já už pracuju a nic jsem jim tam nenesla. Je jim do toho prd.
@evulkanov píše:
většinou ne, zaměstnání rodiče se nemá považovat za důležité pro přijetí. Nicméně u nás jedna školka dávala pár bodů navíc, pokud pracovali oba rodiče…
U nás maji na prihlasce psáno, kterou MS preferujeme, pokud si dáváme vice přihlášek.
@evulkanov píše:
U nás chtějí jen napsat zaměstnavatele a já se ptala, jestli mám psát, ze jsem na RD a reditelka říkala, ze ne, ze to uvidí u sourozence, tam se píše datum narozeni.
@Run @Mar__tanka1983 no, me jde o to, ze bych rada, aby mi dite slo od zari do skolky. U nás dávají přednost matkám, co jdou do práce. Tak nevím, jestli můžou po mě chtít nějaké potvrzení. A to i přesto, že budu stejně doma ještě s mladší dcerou. Ale starší ten kolektiv opravdu už potřebuje
@evulkanov : ale to je diskriminační a nesmí se to ( švagrová pracuje v MS a od loňská se musí brát děti podle věku ). Ale asi i záleží na školce a pokud by ses odvolala, tak tvoje dítě bude mít přednost.
@myskalucka noo, tak u nas dle veku asi nehraje roli. svagrova chtela dat dceru do skolky - ma 3,5 roku a dostalo prednost 2,5 leté (!!!) dítě, protože jeho matka pracuje jednou týdně a to z domova a je doma ještě s miminem…
@evulkanov : ale to odporuje zákonů a školka postupuje špatně. Pokud by se odvolala a na tohle upozornila, tak by mela školka co obhájit svoje rozhodnuti.
@myskalucka oni ty zakony plati jen pro prijimaci rizeni ktere probehne ted unor/brazen.. jak se pak uvolni jeste mista cerve-zari tak je uz ciste na reditelce komu to misto da..
znam z vlastni zkusenosti ze se kolikrat dostalo dite ktere melo tri v rijnu nebo v lete a 3.5lete deti se nedostali.. Nemyslim si ze by v tomto odvolani pomohlo
![]()
Pokud by se 2.5lete dostalo pred 3.5lete v radne prijimacim rizeni co je/bude ted tak odvolani pomuze ale v tom lete uz je ciste na reditelce komu misto da
![]()
@evulkanov Tak ono je otázkou jaké další věci tam hráli roli… třeba u nás mají přednost děti z vesnice, kde ta školka je, přestože okolní žádnou nemají. Takže tam taky 2,5 leté dostane přednost před 3,5 letým.
@j.a.n.i1 píše:
@evulkanov Tak ono je otázkou jaké další věci tam hráli roli… třeba u nás mají přednost děti z vesnice, kde ta školka je, přestože okolní žádnou nemají. Takže tam taky 2,5 leté dostane přednost před 3,5 letým.
jj tak to jo. Ja to brala v ramci nasi Mestkse casti. Kde rozhoduje v podstate vek a trvale bydliste.
@myskalucka píše:
@evulkanov : ale to je diskriminační a nesmí se to ( švagrová pracuje v MS a od loňská se musí brát děti podle věku ). Ale asi i záleží na školce a pokud by ses odvolala, tak tvoje dítě bude mít přednost.
no, ale ono i brát podle věku je dle mého názoru diskriminační a pokud jsem postřehla, tak i dle ombudsmana, pokud by to mělo znamenat, že se místa nedostanou na mladší děti.
ale ono je to celkem fuk, protože co jsem tak zahlídla letos o přijímání budoucích prvňáků, tak Šabatová se vyjádřila v tom smyslu, že při převisu by bylo nejlepší losování, jinak je vždycky někdo poškozován… a řekla bych, že to samé se dá říct i o přijímání do školky, že jo.
@sagina Tak ono pokud by se to vzalo do důsledků, tak i to trvalé bydliště ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.