Školka přihláška pro 4letou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
5.2.15 13:06
@myskalucka píše:
@evulkanov : ale to odporuje zákonů a školka postupuje špatně. Pokud by se odvolala a na tohle upozornila, tak by mela školka co obhájit svoje rozhodnuti.

Tohle žádný zákon nepravuje. Je na zřizovatel i, jaká určí pravidla. To že se nemá brát ohled na zaměstnání je jen doporučení ombudsmana.

• Citovat
  • Upravit
15814
5.2.15 13:10
@j.a.n.i1 píše:
@sagina Tak ono pokud by se to vzalo do důsledků, tak i to trvalé bydliště :mrgreen:

jj, i to ombudsmanovi leželo v žaludku… tuším to byl ještě ten před Šabatovou, ale už mi to všechno tak nějak časově splývá :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
5.2.15 13:10

My byli loni na zápisu. PO něm volala ředitelka, že se dcerka bohužel nedostala, ale dala mi kontakt na 2 školky, které budou brát ty, co se nedostaly tam, kam se hlásily. My byli jen u nás, pak jsem šla dcerku přihlásit do té, kde měly ještě plno místa. Vzali mi ji už od června na měsíc a půl, měli místo, tak proč být doma, když může mezi děti? :) Nakonec nám volali z naší, že se uvolnilo místo, tak nemusíme chodit daleko. MŠ máme 3 minutky od baráku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13765
5.2.15 13:32

U nás se může podávat víc přihlášek, ale měli jsme napsat na každou přihlášku pořadí preferovaných školek. Neumím si představit podávat jen jednu, když by se tam nedostal, tak by měl smůlu i když jinde by třeba místo bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
5.2.15 13:36

@lucenka : tak to se mylis, ale to, ze je matka na RD nesmí byt bráno jako kriterium a školka si pravidla už dělat sama nesmí, je to dané, může si třeba zvolit různé bodování, ale řídí se předpisem/zakonem. Jestli pracujrs v MS, tak jestli to děláte, jak pises, tak to porušuje té dost předpisů. O čem tu pisu já, tak tak to dělají u švagrové ve školce a věr mi, ze ta ma na starosti přijímání děti, tak asi o tom něco ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
5.2.15 13:43
@lucenka píše:
Tohle žádný zákon nepravuje. Je na zřizovatel i, jaká určí pravidla. To že se nemá brát ohled na zaměstnání je jen doporučení ombudsmana.

pri radnem prijimacim rizeni je to dano predpisem. To jestli je matka doma nebo jde do prace uz nesmi byt brano jako kriterium..
Ale v lete uz zalezi na reditelce jestli k tomu prihledne nebo ne. To uz je jenom v jeji kompetenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.2.15 13:43
@myskalucka píše:
@lucenka : tak to se mylis, ale to, ze je matka na RD nesmí byt bráno jako kriterium a školka si pravidla už dělat sama nesmí, je to dané, může si třeba zvolit různé bodování, ale řídí se předpisem/zakonem. Jestli pracujrs v MS, tak jestli to děláte, jak pises, tak to porušuje té dost předpisů. O čem tu pisu já, tak tak to dělají u švagrové ve školce a věr mi, ze ta ma na starosti přijímání děti, tak asi o tom něco ví.

Máš odkaz na zákon, kde to je?

• Citovat
  • Upravit
22051
5.2.15 13:50
@myskalucka píše:
@lucenka : tak to se mylis, ale to, ze je matka na RD nesmí byt bráno jako kriterium a školka si pravidla už dělat sama nesmí, je to dané, může si třeba zvolit různé bodování, ale řídí se předpisem/zakonem. Jestli pracujrs v MS, tak jestli to děláte, jak pises, tak to porušuje té dost předpisů. O čem tu pisu já, tak tak to dělají u švagrové ve školce a věr mi, ze ta ma na starosti přijímání děti, tak asi o tom něco ví.

Mýlíš se - tohle neupravuje zákon a využít se to stále dá. Jen to nesmí být „veřejné“.

Kritérium zaměstnanosti rodičů nelze používat jako kritérium paušální. Není proto přípustné, aby došlo ke (například bodovému) zvýhodnění všech dětí, jejichž rodiče jsou zaměstnaní. Zaměstnanost rodičů tak lze využít toliko v konkrétních odůvodněných případech jako podpůrné kritérium při rovnosti bodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
5.2.15 13:54
@myskalucka píše:

no, zákonem je dané, že o přijetí rozhoduje ředitel školy. logicky tedy pokud rozhoduje, tak si tedy i on stanovuje kritéria přijetí, ze zákona musí dodržet jedině přednost dětí v posledním roce před zahájením povinné školní docházky. ta ostatní kritéria jsou postupně všechna označovaná při paušálním použití za diskriminační, ovšem při individuálním zhodnocení (jak jsem četla vyjádření od ombudsmana, že zaměstnanost rodiče může být brána v potaz, pokud se tak neděje paušálně a ředitel školy pro to má zdůvodnění) se zase ředitel vystavuje riziku nařčení, že přijímací řízení není průhledné a některé děti jsou v něm zvýhodňovány :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin