Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky bránit se je zle, říct to učitelce je taky zle..
Vím z první třídy, kdy podle učitelky bylo špatné oboje…
Když kluk oplatil štípnutí, tak měl trest i on, že se to nedělá, že neoplácíme, když jsem mu řekla, že příště se nemá s klukem nějak zabývat a říct to pani učitelce- po opakovaném otravovaní, kdy si to nechal líbit, což mě taky vadilo, aby byl otkoukánek, tak zase bylo zle, že zaluje..
Tak jako co
poradit dítěti
@blumen ale slovně, protože ty navrhuješ problém stupňovat, ona mi zmáčkla ruku, tak ji kousnu, ona mi za to vyrvala vlasy, tak jsem ji přetáhla bagrem… Pak do toho vlítne učitelka, obě budou ublíženě bulet, učitelka nebude zjišťovat jak to bylo v lepším případě potrestá obě v horším jen tu co aktualne videla ublizovat a bude z toho mela.
Ja mela opacny problem moje cerstve skolkove a nekonfliktni dite hodilo po holcicce pisek, protoze ji dle jejich sliv chtela ukrast kamaradku
kazdopadne dostala vyhubivano a mela prednasku a od te doby ok, ale kde se zo v ni vzali nechapu… Mozna priklady tahnou nebo nevim
@kvaček já to řeším tak, že řekne dost, to se mi nelíbí, pak to zařve a většinou to pomůže, pokud ne jde za učitelkou, od toho tam je.
@Pipilota Citrónie tak toto dělal kluk a dostal poznámku, že křiči…
jako zpětně, kdyby byl kluk ve školce, tak ho prostě naučím, že se má bránit, ale pokud si sám neporadí, tak prostě říct, nažalovat, když to tak někdo bere, lepší nažalovat, než půl roku řešit, že něco někomu dělá a vyšetřuje se, jeslti je ten kdo začíná nebo se brání atd..
Je ve druhé třídě a už to začíná… znovu.. kluci ve třídě si moc nesedí
@Janasas to mě mrzí, když jsou učitelky slepice, máte alespoň možnost s učitelkou promluvit, že je to lepší než oplácení? Naférovku bych děcku řekla, že si myslím, že je poznámka neoprávněná a že to řešil dobře.
@Pipilota Citrónie píše:
@blumen ale slovně, protože ty navrhuješ problém stupňovat, ona mi zmáčkla ruku, tak ji kousnu, ona mi za to vyrvala vlasy, tak jsem ji přetáhla bagrem… Pak do toho vlítne učitelka, obě budou ublíženě bulet, učitelka nebude zjišťovat jak to bylo v lepším případě potrestá obě v horším jen tu co aktualne videla ublizovat a bude z toho mela.
Ja nekde neco psala o stupnovani? Spis si to upravujes podle sebe.
@blumen a ono to někdy končí ty mě štípneš já tě štípnu, jsme si kvit a zapomenem na to?
@Pipilota Citrónie píše:
@blumen a ono to někdy končí ty mě štípneš já tě štípnu, jsme si kvit a zapomenem na to?
Nekdy jo, predstav si.
@Pipilota Citrónie píše:
Nekdy jo, predstav si.
Tohle je těžká situace. U nas učitelky řeknou detem( věřím ze si to spolu vyresite, mate moji plnou důvěru) Tohle říct 4-5letym detem
Cumela jsem jako pero z gauce.. OK. Říkám sve dceři. Vysvětli kamarádce ze se to nedělá, někohu vytahovat náušnice z uši. Po několika dnech opakování situace.. A ztrátě šroubu. Az ti bude sahat na náušnice tak ji placni po ruce. Nesmis si to nechat líbit. A ejhle od te doby ma klid.. Někdy je to fakt těžký resit tyhle situaci..
No dcera to rikala tatkovi a ten ji na to rekl, at ji priste zmackne ruce at ta druha vi, jak to boli.Jak totiz decka vyciti slabsiho, uz to jede a je z nej chudak. Rekla bych, ze ma pravdu.Ono to tak vlastne v zivote chodi, kdyz si to vezmete. Zatim to necham byt, kdovi, jak to bylo. Kazdopadne kdyby si dcera stezovala jeste dal, ze ji ta holka nejak ublizuje, zminim se ucitelce.
@kvaček píše:
Holky bránit se je zle, říct to učitelce je taky zle..
Vím z první třídy, kdy podle učitelky bylo špatné oboje…
Když kluk oplatil štípnutí, tak měl trest i on, že se to nedělá, že neoplácíme, když jsem mu řekla, že příště se nemá s klukem nějak zabývat a říct to pani učitelce- po opakovaném otravovaní, kdy si to nechal líbit, což mě taky vadilo, aby byl otkoukánek, tak zase bylo zle, že zaluje..
Tak jako coporadit dítěti
Hele, napsalas to presne. Myslim, ze pokud nechces mit problemy, tak musis hold sve dite nechat otloukat. Mysleno ironicky samozrejme. Takove ty male grazliky co ublizuji ostatnim detem mam fakt rada
ja bych jim to vysvetlila, jak se maji chovat a co se muze delat a co ne. Bohuzel, dnes je nejlepsi se neozyvat, protoze se to vetsinou obrati proti tobe a tvemu diteti.
@Anonymní píše:
Ahoj. Dcera nastoupila do skolky.Vse vypadalo super. Vcera mi sama od sebe rekla, ze ji jedna holcicka mackala ruce, ze ji to bolelo a ze ji ta holka rekla, ze ji ve skolce nechce, protoze zlobi. Uplne me to zarazilo.Vim,ze asi o nic nejde, deti umi byt nekdy zle, ale proste musim na to porad myslet. Ucitelka dceru chvalila, ze je vse ok. Nevim, proc ji ta holcicka rika, ze zlobi. Proste me to mrzi, vzdyt je holka ve skolce jen chvili a uz slysim totoProsim uklidnete me, je to normalni, nemam nic resit?
![]()
promiň, ale nevidím na tom nic dramatického. Takto prostě mezi dětmi chodí. Mám 2 holky a kolikrát slyším, jdi pryč, nemám tě ráda, nechtěla jsem tě… Za chvíli se k sobě tulí a mají se rády. Holčička jí asi řekla, že zlobí a že ji tam nechce, protože to v tu chvíli tak cítila. To zlobení mohlo být, že tvoje dcera měla třeba něco, co chtěla on nebo si třeba sedla moc blízko atd.atd. Takhle to v tu chvíli cítila, ale to neznamená, že tvoje dcerka ve školce zlobí.
Jinak jak to řešit - já sama nevím. Holkám říkám, aby se ohradily slovně - důrazně a nahlas - NE, TO SE MI NELÍBÍ nebo tak něco. A to nahlas, aby tím ideálně ukázaly, že se nebojí ohradit a zároveň aby je ideálně slyšela učitelka a mohla si tím pádem konfliktu všimnout a event. zasáhnout. Zároveň ale aby nebonzovaly. Rozhodně bych neučila, aby s každým prdem chodily žalovat učitelce, protože upřímně, kdo má rád žalobníčky?
@lecijasek píše:
promiň, ale nevidím na tom nic dramatického. Takto prostě mezi dětmi chodí. Mám 2 holky a kolikrát slyším, jdi pryč, nemám tě ráda, nechtěla jsem tě… Za chvíli se k sobě tulí a mají se rády. Holčička jí asi řekla, že zlobí a že ji tam nechce, protože to v tu chvíli tak cítila. To zlobení mohlo být, že tvoje dcera měla třeba něco, co chtěla on nebo si třeba sedla moc blízko atd.atd. Takhle to v tu chvíli cítila, ale to neznamená, že tvoje dcerka ve školce zlobí.
Jinak jak to řešit - já sama nevím. Holkám říkám, aby se ohradily slovně - důrazně a nahlas - NE, TO SE MI NELÍBÍ nebo tak něco. A to nahlas, aby tím ideálně ukázaly, že se nebojí ohradit a zároveň aby je ideálně slyšela učitelka a mohla si tím pádem konfliktu všimnout a event. zasáhnout. Zároveň ale aby nebonzovaly. Rozhodně bych neučila, aby s každým prdem chodily žalovat učitelce, protože upřímně, kdo má rád žalobníčky?
Ja vim, nechtela jsem z toho delat drama. Proste mam poprve dite ve skolce a tak me to zarazilo.Uz to moc neresim. Holka vypada v pohode, kdyz jde do skolky, tak asi fakt resim blbost.