Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Zástavanda hele, napiš @janoma, všechno co píše, je pravda, ta zkušební doba je blud, nemlže fungovat pro vyloučení dítěte, protože učitelka ho nechce ve školce, na vyloučení nestačí, že dítě „zlobí“ fakt, ona ví, o čem píše.
@Anonymní píše:
Držím palce. Také mám 'takové, dítě. Platím soukromou školku a taky jsem na nervy. Učitelka si na mě otvírá pusu, myslí si asi, že je nevychovaný, nikdo nevidí to obrovské úsilí a péči, ten čas co mu věnujeme. Nemám kamarády, koníčky, volný čas… všechno se točí kolem dítěte a výsledek? Kdekdo mi bude říkat, že máme rozmazlence a že by ho víc řezal?![]()
psycholožka jediná říkala, že jde vidět že je dítě vypiplané, že je to skoro zázrak…
to máš tak se vším, prostě lidi do toho nevidí, ale soudí a sami ví lépe, jak by to oni dělali. Moje dítě nemluvilo, mělo kombinované logopedické vady, logopedii jsme jeli intenzivně víc jak tři roky, a když píšu intenzivně, tak to byl fakt denní( ne jednou, ael několikrát denně) dril. Bylo to fakt na švestku, žádné pokroky, jen zoufalství a dokola a dokola a dokola. A ještě jsem poslouchala kecy z okolí i poměrně blízké rodiny, proč se jí nevěnuju, rpoč na ní nemluvím, proč jí třeba nečtu, proč s ní něco nedělám, proč nechodíme na logopedii…popřípadě, že tedy musíme víc cvičit. Někdy se mi chtělo až vraždit. Já to nakonec dokázala a dcera mluví brilantně, ale bylo to hrozný, a nejhorší byly ty kecy ostatních rádoby chytrých.
@JayLee ty mě v diskuzích čím dál víc překvapuješ, opravdu bych chtěla vidět na živo ty tvé chytré a bezchybné děti. Normálně jsi mě vytočila.
@Zástavanda taky mám podobné dítě, také bojuji na všech frontách, rozumím ti a chápu tě. Poradit ti asi nedokážu. Držím palce. ![]()
@mrkvikva Asi si nerozumíme. Zkušení doma je holý nesmysl. Některé školky ji uvádějí, ale…Pokud rodiči doporučíte(podle Vás ve zkušební době), aby přerušil docházku. On tak učinit může, pokud uzná, že dítko není zralé, nebo cokoli jiného.
Ale pokud školku opustit nehodlá, nepomůže Vám v tom ani ta zkušební doba! Už si rozumíme? Nemá to oporu v žádném zákoně. Projděte si Školský zákon. Nic takového tam není. Ani vyhláška o ničem takovém nehovoří.
Zkušební doba (pokud ji ještě někdo má) slouží ke snadnější „manipulaci“ s rodičem. Např. aby si došel s dítkem na šetření do PPP, či jinam. Ne k vyloučení jako takovému!!!
Tudíž žádné oficiální přijetí na zkoušku nelze. Máte ho v docházce? Máte, v toM případě Mš oficiálně navštěvuje.
Malinko jinak, je to u dětí, co přecházejí třeba z SPC, tam ty dohody fungují jinak. u normálně přijatých dětí nikoli.
@janoma Tak ve školském zákone zkušební doba je, ale jinak máš pravdu, nefuguje tak, že by v ní na základě pouze vlastního rozhodnutí mohla dítě ředitelka vyloučit.
@Zástavanda píše:
Omlouvám se nebudu reagovat na každého zvlášť shrnu to semMalému jsou tři roky, O možnosti asistenta se zmínila učitelka když jsem malého vyzvedávala, do druhého dne jsem si sehnala doporučení předala ho paní ředitelce a ta mi řekla, že v žádném případě, že na to nemají rozpočet a že prostě jak říkala jen do pátku na dopoledne. Upřímně trochu si myslím, že asistent by jim tam narušil jejich pohodičku a proto ho tam nechtějí (včera partner vyzvedával syna ve dvanáct, děti seděli u televize a učitelky včetně ředitelky seděli u stolečku a popíjely kafíčko…
). O příspěvek na péči si chci jít zažádat tento týden, nechtěla jsem využívat soc. dávky, ale v této situaci mi asi bohužel nic jiného nezbyde.. @JayLee Přála bych ti mít,,Takové" dítě, já si to nevybrala narodil se mi a je stejný jako každé jiné dítě a já ho miluju jako každá matka a chci aby si mohl hrát s dětmi a aby měl stejný život a šance jako ostatní… Nedokážeš si představit jak strašná je bolest vidět, že tvoje dítě nikde nechtějí a jak ti trhá srdce když se těší do školky na děti a ty mu musíš vysvětlit, že za nima chodit nemůže protože je jiný…Promiň skutečně se s ním nezavřu doma jen proto abych neobtěžovala jiné,,normální" děti.
@terinka4444 píše:
to máš tak se vším, prostě lidi do toho nevidí, ale soudí a sami ví lépe, jak by to oni dělali. Moje dítě nemluvilo, mělo kombinované logopedické vady, logopedii jsme jeli intenzivně víc jak tři roky, a když píšu intenzivně, tak to byl fakt denní( ne jednou, ael několikrát denně) dril. Bylo to fakt na švestku, žádné pokroky, jen zoufalství a dokola a dokola a dokola. A ještě jsem poslouchala kecy z okolí i poměrně blízké rodiny, proč se jí nevěnuju, rpoč na ní nemluvím, proč jí třeba nečtu, proč s ní něco nedělám, proč nechodíme na logopedii…popřípadě, že tedy musíme víc cvičit. Někdy se mi chtělo až vraždit. Já to nakonec dokázala a dcera mluví brilantně, ale bylo to hrozný, a nejhorší byly ty kecy ostatních rádoby chytrých.
mluvíš mi z duše. Starší už mluví docela obstojně a teď jedeme logopedii s mladší. Ta mluví ještě hůř a je to boj. Ona vůbec neuměla zvednout jazyk na horní zuby, neumí pořádně našpulit rty…
@lecijasek píše:
mluvíš mi z duše. Starší už mluví docela obstojně a teď jedeme logopedii s mladší. Ta mluví ještě hůř a je to boj. Ona vůbec neuměla zvednout jazyk na horní zuby, neumí pořádně našpulit rty…
tak to mi povídej, s mladší jsem tam taky, už rok
právě L, to je hezký písmenko ![]()
Tak jak jsem chtěla po ředitelce vyjádření, tak dnes partnerovi když malého vyzvedával řekla, že na vyjádření má měsíc a pošle nám ho poštou!?! A ptala se ho jestli ráno povezu malého já, že semnou chce mluvit tak jsem fakt zvědavá proč.
O tom že by chtěla místo ve školce pro někoho jiného nejde… míst mají dost říkala mi to když jsem tam poprvé volala. Teď se ve mně akorát pere to, aby malému třeba nedávali najevo, že ho tam nechtějí když ho tam protlačím přes jejich vůli… Když jsem ho tam vezla naposled tak mě učitelky ani neodpověděli na pozdrav… ![]()
@Zástavanda nesmysl. Mesic by mela, pokud by rozhodovala ve Spravnim rizeni a to nedelala ani pri prijeti.
Pokud by ho chtela oficialne vyloucit muselu by ste se prohresit, coz se nestalo.
Normalne ji rekni, ze si volala na Krajsky urad, a ze vis, ze jeji postup je nespravny. Dej ji to pisemne, kopii si nech. Dej ti jako stiznost. Ona se k tomu musi vyjadrit.
Pokud tu byl asistent schvalen, penize od statu doatanou celkem bet problemu, jen zazadaji.
Otazkou je, zda chces mit syna v takoveto instituci.
@janoma To je právě to… bojim se aby to malému nedali sežrat… o mě nejde já se s nima kamarádit nemusim, ale školku jinou jsem nesehnala… ale minimálně jim to chci trošku osladit.
A proc to neřekla partnerovi? Bych ho ráno vzala sebou aby u toho byl také…ale já osobně bych v takovém zařízení dítě nenechala blbe je ze jinou skolku jste nesehnala
@Crystal87 Ráno partner jede semnou, no upřímně asi nebudu mít jinou volbu protože jinak musím dát výpověď a zůstat s malým doma…
@Zástavanda píše:
@janoma To je právě to… bojim se aby to malému nedali sežrat… o mě nejde já se s nima kamarádit nemusim, ale školku jinou jsem nesehnala… ale minimálně jim to chci trošku osladit.
To jsem právě chtěla napsat. Nemyslím si, že by bylo dobré dítě nechávat ve školce přes odpor učitelek. Možná si to nějakým způsobem „vydupeš“, ale nejsem si jistá, že atmosféra pro tvojí rodinu bude dobrá. Pokud jsou učitelky opravdu kr…, tak se to projeví na jejich chování k synovi. Pokud v sobě najdou aspoň trochu profesionální cti, tak se k synkovi budou chovat normálně. Ale pak velmi pravděpodobně se budou projevovat velmi negativní emoce k tobě a partnerovi.
@sloninka píše:
To jsem právě chtěla napsat. Nemyslím si, že by bylo dobré dítě nechávat ve školce přes odpor učitelek. Možná si to nějakým způsobem „vydupeš“, ale nejsem si jistá, že atmosféra pro tvojí rodinu bude dobrá. Pokud jsou učitelky opravdu kr…, tak se to projeví na jejich chování k synovi. Pokud v sobě najdou aspoň trochu profesionální cti, tak se k synkovi budou chovat normálně. Ale pak velmi pravděpodobně se budou projevovat velmi negativní emoce k tobě a partnerovi.
tohle mě s.ere ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.