Školní zralost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6538
14.1.15 20:04
@Tiger-lily píše:
@mischelinka :mrgreen: pps nééé, protože jsem se s tou paní setkala. ta říká odklad, pokud dítě není einsteinův rodný bratr

tak to máme jasné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
14.1.15 20:04
@Tiger-lily píše:
@mischelinka :mrgreen: pps nééé, protože jsem se s tou paní setkala. ta říká odklad, pokud dítě není einsteinův rodný bratr

to můžou rovnou posílat poštou paušálně, nač se tam teda obtěžovat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.1.15 20:05
@mischelinka píše:
mě právě zviklalo to, že mi učitelka ještě před pár dny říkala, že v pohodě a dnes najednou ne. Nevadí mi, že by nešel, neberu to jako prohru, jen teď nevím, jak se rozhodnout.
Jinak všem děkuji za reakce!! Můj syn je spíš drobnějšího vzrůstu (to se podle mě za rok nezmění, byť o pár cm vyroste) a je hodně citlivý (správná panna, to se taky nezmění, to je prostě povahový rys), takže nevím, na kolik na to brát ohled.
)A k té poradně jsem myslela, že oni dají doporučení, ale já se tím řídit nemusím, že to jen zkonzultuji a rozhodnu po svém (samozřejmě s ohledem na všechny názory), torchu mě znejišťuje, že oni během dvou hodin otestují a v podstatě rozhodnou za nás. Tomu bych se právě chtěla vyhnout

ono záleží, jak kde.. u nás školkové děti chodily do školy na „zvykačku“, takže učitelky je znaly, navíc na ně učitelky Mš dělaly „posudek“ či jak to nazvat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
14.1.15 20:05
@mischelinka píše:
to můžou rovnou posílat poštou paušálně, nač se tam teda obtěžovat :jazyk:
:mrgreen: ušetřili by čas. počkej ještě na reakci učitelek u zápisu, jak se jim bude jevit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
14.1.15 20:06

@Jajulka právě taky znám případy, že poradny byly vždy proti. Jinak teda u nás podobně jako u vás, asi spíš na hraně, že na něco nebude znát odpověď na zápise neřeším, spíš tu zralost jako takovou, sociální a emoční. Pus teda ten půl rok do nástupu je taky dost na pokrok :nevim: díky za zkušneost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
14.1.15 20:07
@Tiger-lily píše:
konečné rozhodnutí je na rodiči ;)

takže když učitelka v MŠ řekne spíš ne a poradna taky ne, tka já dát můžu? A z poradny nedostanu nějaký papír, který musím někde předložit apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26264
14.1.15 20:07
@Tiger-lily píše:
to jo, tam musí být i doporučení pediatra.

8o cože??? doporučení pediatra se vyžaduje pouze u geniálních pětileťáků, kteří by chtěli nastoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
14.1.15 20:08
@martina.se píše:
ono záleží, jak kde.. u nás školkové děti chodily do školy na „zvykačku“, takže učitelky je znaly, navíc na ně učitelky Mš dělaly „posudek“ či jak to nazvat :think:

nám to pančelka solí mezi dvěřma, vždycky se tam my rodiče naštrůdlujeme a už to jede… drží blbě tužku, sociálně nezralý apod. :mrgreen: mě by se písemný posudek nebo 15 minutová schůzka s židlí mezi náma líbila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
14.1.15 20:09
@terinka4444 píše:
není, pouze v případě, že dá, když poradna nedoporučí, aby nastoupil. Pokud poradna doporučení k odkladu nedá, dítě musí nastoupit, pod trestem, rodič nerozhoduje.

fakt jo? Tak to slyším prvně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
14.1.15 20:09
@neumisa píše:
8o cože??? doporučení pediatra se vyžaduje pouze u geniálních pětileťáků, kteří by chtěli nastoupit.
:think: mně to tak bylo řečeno. že pro odklad musím mít papír z pps a dětské
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
14.1.15 20:10
@mischelinka píše:
takže když učitelka v MŠ řekne spíš ne a poradna taky ne, tka já dát můžu? A z poradny nedostanu nějaký papír, který musím někde předložit apod.?

ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
14.1.15 20:11
@mischelinka píše:
mě právě zviklalo to, že mi učitelka ještě před pár dny říkala, že v pohodě a dnes najednou ne. Nevadí mi, že by nešel, neberu to jako prohru, jen teď nevím, jak se rozhodnout.
Jinak všem děkuji za reakce!! Můj syn je spíš drobnějšího vzrůstu (to se podle mě za rok nezmění, byť o pár cm vyroste) a je hodně citlivý (správná panna, to se taky nezmění, to je prostě povahový rys), takže nevím, na kolik na to brát ohled.
)A k té poradně jsem myslela, že oni dají doporučení, ale já se tím řídit nemusím, že to jen zkonzultuji a rozhodnu po svém (samozřejmě s ohledem na všechny názory), torchu mě znejišťuje, že oni během dvou hodin otestují a v podstatě rozhodnou za nás. Tomu bych se právě chtěla vyhnout

Jestli je chlapec drobnější, tím spíš…Nehroť to, nech to k zápisu, učitelky ti řeknou. Jestli jdete na nějakou rozumnou školu, tak v zájmu malého ho nikdo nepožene do školy nezralého a to se obvykle pozná. Datum narození tam uvidí, jak je velký taky, takže se tím nestresuj a počkej na zápis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26264
14.1.15 20:11
@Tiger-lily píše: :think: mně to tak bylo řečeno. že pro odklad musím mít papír z pps a dětské

dneska ráno jsem byla na předzápisové poradě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
14.1.15 20:12

@mischelinka Mám holku rozenou v půlce července, už víc než rok jsem na 99% přesvědčená, že odklad u ní nemá žádný smysl, ale kdybych měla pochybnosti, poradně bych se nevyhýbala. Psychologické vyšetření školní znalosti není nic náročného a může pomoct i tobě. Navíc odklad bez jejich papíru stejně možný není.
K zápisu letos musíte v každém případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
14.1.15 20:13
@neumisa píše:
dneska ráno jsem byla na předzápisové poradě…

K udělení odkladu je skutečně třeba vyjádření lékaře a PPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí