Skončila výplata rodičáku - je třeba se někam hlásit?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Skoncila vyplata rodicaku-hlasit se nekam?
Ahoj.Mela jsem nejkratsi vyplatu rodicaku-tech 11500/mes. diteti budou nyni 2 roky, neplanuji jit do prace, chci byt jeste rok ci dva na rod. dovolene-a ted nevim, musim neco hlasit na pracak/socialku? nebo proste jen stopnou ty prispevky a je na mne, kdy budu chtit jit do prace…(mame rodinou firmu, takze tam nic hlasit nemusim)…hlavne mi jde o to, aby mi dal platili zdravotni a soc…aby mi nekde nenabihal dluh…dekuji za odpovedi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Janitka Budˇna ÚP nebo si musíš zdravotní pojištění platit sama, nebo jde myslím nahlásit na pojištovnu jako osoba pečující o dítě do šesti let. Zkus se zeptat na úřadě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musíš se nahlásit na zdravotní pojišťovně jako osoba pečující o dítě, bude za tebe stát platit zdavotní pojištění, sociální nebude platit nikdo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak záleží na tom, jestli jsi zaměstnaná. Pokud ano, zaměstnavatel Ti dá oficiálně neplacené volno a všechno zařidí. Pokud zaměstnaná nejsi, budeš se muset dojít na pojišťovnu a nahlásit se jako osoba pečující o dítě, pak za Tebe stát zdravotní pojištění zaplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si tedy myslím, že pokud jsi v práci nahlásila rodičovskou dovolenou do tří let věku dítěte, tak že nic nikam hlásit nemusíš. Jsi na rodičovské, jen už nic nepobíráš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nez si sla na MD tak si pracovala? Hlasila jsi zamestnavateli na jak dlouhou rd nastupujes? Rodicovsky prispevek neni to same jako rodicovska dovolena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na pojištovnu to hlásit musíš. Když nenahlásíš, bude ti na zdravotním nabíhat dluh. Aspoň tak jsem to měla já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dandinkaaa jelikoz jsme rodinna firma, a zamestnavatel je muj tata, tak jsem delku rd nehlasila, nebo mozna na 3 roky. firma me vede jako zamestnance na rd.
ted se tedy v odpovedich nevyznam… hlasit neco nekam ci ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele pojem rodinna firma stat nezna. Bud si ve firme zamestnana jako zamestnanec na PS, DPP nebo DPC. Zamestnavateli musis nahlasit na jak dlouho budes doma na tom rd, kdyz das treba ty 3 roky, tak neznamena, ze nemuzes prijit drive ci pozdeji, staci se jen domluvit. Taky je rozdil jestli mas PS na neurcito, tzn. mas se kam vratit nebo mas na dobu urcitou a to pak musis do jine prace nebo na UP pokud uz doba ubehla behem rd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V momentě, kdy se dočerpá těch 220 000kč co stát dává na rodičák končí s tebou sociálka. Ode dne kdy jsi dobrala poslední peníze neplatí stát zdravotní pojištění i když dítě nemá 3 roky. Pokud chceš, aby za tebe někdo platil zdravotní, máš 3 možnosti -vrátit se do práce, 2,neplacené volno u zaměstnavatele,3, nahlásit se na zdrav. pojišťovně. 4, nahlásit se na UP.
Tuším, že u bodu 2,3 je podmínka- dítě nesmí do školky na déle než 4 hodiny, nevím, jestli není omezená možnost tvého výdělku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ji firma vede jako zametsnance na RD, do tri let veku ditete nemusi delat nic, pro stat je na RD a tim padem za ni plati pojisteni stat.
RD a RP nemaji zadnou souvislost, dulezite je, jak to ma v praci, ne kdy dostala poseldni RP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smudlinky Jo je to tak, da se rict konec rodicovskeho pris. = konec RD. Zakladatelka si mela upravit vysi RP tak, aby ji to vyslo do doby nez chce jit zpet do prace. Aby za ni stat platil to soc. musi se jit nahlasit na socialku, jestli i na UP to si nejsem jista.
Příspěvek upraven 19.02.18 v 16:48
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janitka píše:
Ahoj.Mela jsem nejkratsi vyplatu rodicaku-tech 11500/mes. diteti budou nyni 2 roky, neplanuji jit do prace, chci byt jeste rok ci dva na rod. dovolene-a ted nevim, musim neco hlasit na pracak/socialku? nebo proste jen stopnou ty prispevky a je na mne, kdy budu chtit jit do prace…(mame rodinou firmu, takze tam nic hlasit nemusim)…hlavne mi jde o to, aby mi dal platili zdravotni a soc…aby mi nekde nenabihal dluh…dekuji za odpovedi.
Kdyz mate tu rodinnou firmu tak proc si to neplatis sama? Radeji zdimat stat co? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dandinkaaa píše:
@smudlinky Jo je to tak, da se rict konec rodicovskeho pris. = konec RD. Zakladatelka si mela upravit vysi RP tak, aby ji to vyslo do doby nez chce jit zpet do prace. Aby za ni stat platil to soc. musi se jit nahlasit na pojistovnu, jestli i na UP to si nejsem jista.
Ale prd. RP s RD nema souvislost. Pokud ma RD na tri roky v praci, nemusi resit nic, tecka.
Jak dlouho pobirala RP nikoho nezajima, pokud je stale zamestnanec na RD, plati za ni pojisteni stat. Muze to tak mit ale jen do tri let veku ditete, dele na RD byt nelze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit