Skoro tříleťák a už vyčerpaná matka introvertka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
31.12.23 21:51

No, v prvni rade zrusit vsechny treci plochy. Vse co syn muze rozkramarit schovat, zadelat. Jinak budes uklizet furt.
Snizit latku.
Proste nebudes jak ty influencerky, no.
A zapojit chlapa. Cela sobota je tvoje, treba, a nesahnes na domacnost behem te doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
31.12.23 22:18

Tu ztratu absolutne vseho, co bylo jen tvoje, uplne chapu. Po tom co se nastehoval partner s 2,5 letym ditetem ve stridavce jsem prisla o absolutne vsechno soukromi a moje veci. Nejde o to, ze bych se nerozdelila, to zase jo, a moc rada, ale potrebuji sve misto, kam na mne nikdo „nemuze“, veci, co mi nikdo nepresklada a tak. Jinak se citim uplne vystavena na milost a nemilost „svetu“ a to nemam rada. Dite je uz ale dost velke na to, aby zacalo chapat, ze nektere veci jsou jen tvoje. Zacni ho to ucit. Treba keramicka dilna - domluv se s muzem na casech, kdy na ni budes mit cas, nebo udelej v ni diteti koutek, kde si muze hrat zatim co ty budes tvorit. O chleba se taky delit nemusis, udelej mu dalsi az dojis, nebo jestli se ti nechce resit, ze dite otravuje u cekani, nabidni mu, kdyz si delas i ty. Opravdu s triletym ditetem uz neni nutne sdilet vse a hned, neni to miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.23 22:22

Díky. s chlapem se o tom hádáme, on se docela zapojuje, ale zase se nepředře. nechá mně, ale je v tomhle stejnej jako já, chce mít ten „čas pro sebe“ a z práce je unavenej.

a to ho ještě musím nechat v sobotu a neděli spát do 11(fakt musím, zhádali jsme se na tom, ale on má mentálně mega náročnou práci, takže to ho jediný ho zregeneruje. ) pomáhá, ale tak pul hodky denně, o víkendu pár hodin, fakt to není že by měl šichty o víkendu on, to by nedal a já bych měla blbý svědomí.

uklízečku zkusím a zkusím jí to vysvětlit. v říjnu, až budu víc vydělávt a navýší se mi úvazek, to vyzkouším! díky za tip.

že nemám srovnávat svoje hrnečky s marií curie je mi jasné, ale dost mně to zabolelo, to snad nebylo zapotřebí a je jasné JAK jsem to myslela. navíc každý se snaží uživit a realizovat na hraně a špici svých schopností, na které dosáhne, ne?

ono se to zlepší, až se s tím dítetem pujde i domluvit..on ted nemluví a jen řve, když není po jemu no.

• Citovat
  • Upravit
16139
31.12.23 22:35
@Anonymní píše:
Díky. s chlapem se o tom hádáme, on se docela zapojuje, ale zase se nepředře. nechá mně, ale je v tomhle stejnej jako já, chce mít ten „čas pro sebe“ a z práce je unavenej.

a to ho ještě musím nechat v sobotu a neděli spát do 11(fakt musím, zhádali jsme se na tom, ale on má mentálně mega náročnou práci, takže to ho jediný ho zregeneruje. ) pomáhá, ale tak pul hodky denně, o víkendu pár hodin, fakt to není že by měl šichty o víkendu on, to by nedal a já bych měla blbý svědomí.

uklízečku zkusím a zkusím jí to vysvětlit. v říjnu, až budu víc vydělávt a navýší se mi úvazek, to vyzkouším! díky za tip.

že nemám srovnávat svoje hrnečky s marií curie je mi jasné, ale dost mně to zabolelo, to snad nebylo zapotřebí a je jasné JAK jsem to myslela. navíc každý se snaží uživit a realizovat na hraně a špici svých schopností, na které dosáhne, ne?

ono se to zlepší, až se s tím dítetem pujde i domluvit..on ted nemluví a jen řve, když není po jemu no.

Přesně proto jsem byla ráda, že mám chlapa co mám. Do práce jsem chodila prakticky do nástupu na MD, nechal to na mě a s tím, že jak to půjdu, chci chodit párkrát za měsíc na brigádu. Právě z důvodu, abych vypla a měla i jiné starosti, plus byla i mezi lidma. Věděl, že mi stačí málo, aby fungovalo Spokojená máma = spokojené dítě :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.12.23 22:38
@Anonymní píše:

ono se to zlepší, až se s tím dítetem pujde i domluvit..on ted nemluví a jen řve, když není po jemu no.

Takze to neni jen o diteti, ale zdrojem tve frustrace je ten chlap, nepochopeni tvych potreb, to mi prijde jako hlavni duvod te nepohody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8993
31.12.23 23:02

Jo, mateřství je sakra těžký, omezující a člověk předem netuší do čeho jde, takže ten šok je pak velký :D U tebe navíc vidím problém v tom, že jsi přecitlivělá, je to vidět i v tvých odpovědích a pak to omezení snášíš mnohem hůř. Jsem introvert a mně třeba mojí bublinu rodina nenarušuje a to mě vyčerpá i kafe s kamarádkou a po práci potřebuji alespoň půl hodinu klidu (nepracuji s lidmi, jen běžný kontakt). Jinak hlídání třeba nemáme absolutně žádné, dítě bylo vymodlené, ale není úplně bezúdržbové (chodili jsme na fyzio, pak podezření na autismus, teď zas řešíme už rok zas něco s nic moc výsledky, do toho má komplikovanou povahu, od roka nespící přes den, hodně živé). Dřív jsem byla hodně akční, vysportovaná a všechno to šlo z obrovské části do háje. ALE na hřiště se dá vzít knížka a číst si a spoustu aktivit se dá dělat i s dětmi. Už to nikdy nebude jako za bezdětna, ale dají se najít cesty jak si užívat i to mateřství. Dělej co baví tebe a dítě přiber, když se budeš bavit ty, tak se bude bavit i to dítě. A najdi třeba soukromou školku, ať si můžeš odpočinout a nabrat energii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.12.23 23:27
@Serpentini píše: …Dělej co baví tebe a dítě přiber, když se budeš bavit ty, tak se bude bavit i to dítě. A najdi třeba soukromou školku, ať si můžeš odpočinout a nabrat energii.

Tohle podepisuju, delej co te bavi (z toho co jde) a dite k tomu priber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
1.1.24 00:17

Dala bych dítě do soukromé. školky, dětské skupiny na 2 dny v týdnu, 1× v týdnu si domluvila paní na úklid a 1 den o víkendu se domluvila na péči o dítě na manželovi. Budeš mít potřebný prostor k regeneraci, ať je to jakoukoli činnosti která Tě naplňuje. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1.1.24 00:53
@olivovyolej píše:
Moc se divas na fiktivni zivot influencerek. Myslim, ze tam bude nejaky problem hloubeji. Zkus si najit terapeuta, klidne online.

Podnikatelky, ktere znam ja, koji na meetingu, maji chuvu a nebo jim nevadi mit doma vsude bordel. Stejne tak neresi, ze u prerovnavani skrine maji hadry roztahane vsude mozne. Nekdo na to proste neni, nemusis byt, neni to tvoje povinnost. Muzes chtit klid.

Jestli ti to pomuze, nejsi v tom sama, pocity jako mas ty ma hromada zen. Vcetne vypinani mozku. Je to prvni krok k tomu neco zmenit.

Nemůže mít pocity jako hromada žen, když introvertů je v populaci méně než extrovertů. A těch silných introvertů, kteří prožívají jako zakladatelka, v řádech jednotek procent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.24 01:20

Děkuju moc všem.

já věci, zvuky i lidské interakce víc vnímám než ostatní. je to hypersenzitivita. třeba máme návštěvu, a já sice nevím a nepamatuju si co měl kdo za oblečení, protože jsem to nestihla po přehršli vjemů vnímat, zato ale přesně vím, jakým způsobem kdo seděl, kdo měl nohu přes nohu a kdo ne, kdo co řekl, jakým tonem to řekl, jak se díval, jakou měl náladu, zda byl navoněný nebo ne… apod. vůně a pachy cítím dřív než většina lidí a intenzivněji. když venku svítí slunce, pálí mě to do očí, sluneční brýle mě zachraňují. dokážu odhadnout reakci druhého člověka na cokoliv, co udělám nebo řeknu. z tohoto duvodu je pro mě obecně komunikace s lidmi velmi vyčerpávající. (to svědčí o tom jak přemýšlím o paní na úklid - místo, abych jí to vysvětlila a čekala na to co ona na to řekne, tak rovnou paní odmítnu, protože si uvědomím jak složité by bylo přemlouvat ji tomuto, tomuto a tomuto a většina takových paní si řekne, že jsem náročná a uplně pitomá, co že to po nich chci…

dokážu zanalyzovat proč se mně kdo na co ptal, pamatuju si všechny otázky co dali návštěvy mým dětem, kdo co udělal a co si u mně kdo dal k jídlu. A potřebuju pak velkou, dlouhou pauzu.

po příchodu domů z práce jak tu někdo psal, taky potřebuju oraz, mám to i po příchodu z nákupu, přestože mě nákupy bavily. ještě dvě hodinky po skončení pracovní doby žiju prací. než se vyklidním a dokážu přepnout.

telefonování se vubec nebojím, ale mám šílený stres někoho oslovit a nebo zazvonit u někoho, třeba u sousedky doma, protože - opět hypersenzitivní konstrukce: mám obavy, že ji vyruším v nedbalkách, že mě nebude čekat a uvedu nás obě do trapné pozice.

prostě pro někoho řeším nesmysly, ale je to hypersenzitivita.

tu paní na úklid zkusím.

a zkusím dělat co mám ráda a prostě to nějak zaonačit s dítětem. to tedy zkouším, to mi dělá nejlíp, jen někdy mám depku, což bylo dnes. my s manželem oba doma, asi každý chtěl oraz a neřekli jsme si to navzájem, jen si dítě pořád přehazovali a hned ho zas nutili druhému, já vyřízená a manžel mi vyčetl, kolik toho dnes pro mně udělal, a že toho měl moc. klasika…

• Citovat
  • Upravit
1.1.24 01:28

Jestli já ten hypersensitivec nakonec nejsem taky. Hodně by to vysvětlovalo. Například mé naprosté zklamání z masturbátorů, a to šlo o drahé a kvalitní výrobky, žádné šmejdy z Číny. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
1.1.24 01:37
@AlexanderKahnweiler píše:
Nemůže mít pocity jako hromada žen, když introvertů je v populaci méně než extrovertů. A těch silných introvertů, kteří prožívají jako zakladatelka, v řádech jednotek procent.

Ty pocity jsou bezne pro matky, ktere nemaji chvilku pro sebe, je jich hodne.
Rozdeleni na introverty a extroverty se casto uvadi mezi laiky jako chybna predstava. Z toho prameni i spatna interpretace. A tyto pocity se netykaji pouze introvertu.

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
1.1.24 01:44
@Anonymní píše:

Zajímalo by mě, co je to za meganarocnou práci, že partner musí vyspavat o vikendu do 11 a i tak se zapojí úplně minimálně. Zacala bych u toho…
A druhá věc - nejde se s tříletým domluvit? Má období vzdoru nebo je problém v komunikaci? (Nemluví, nerozumí…?)

• Citovat
  • Upravit
1.1.24 01:46
@olivovyolej píše:
Ty pocity jsou bezne pro matky, ktere nemaji chvilku pro sebe, je jich hodne.
Rozdeleni na introverty a extroverty se casto uvadi mezi laiky jako chybna predstava. Z toho prameni i spatna interpretace. A tyto pocity se netykaji pouze introvertu.

Takových matek je hodně, ale ty důvody, proč ty pocity mají a jak moc jsou silné, se liší. Že se netýkají pouze introvertů neznamená, že kdo je má, není introvert. Pokud někdo introvert je, a zakladatelka to o osbě píše, a asi to ví, tak pak jsou ty pocity důsledkem toho. Je pak irelevantní, jestli v tom je nebo není sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
1.1.24 01:50
@AlexanderKahnweiler píše:
Takových matek je hodně, ale ty důvody, proč ty pocity mají a jak moc jsou silné, se liší. Že se netýkají pouze introvertů neznamená, že kdo je má, není introvert. Pokud někdo introvert je, a zakladatelka to o osbě píše, a asi to ví, tak pak jsou ty pocity důsledkem toho. Je pak irelevantní, jestli v tom je nebo není sama.

To je subjektivni vec. Nekomu pomaha vedet, ze v tom neni sam a nekdo se zameruje ciste na reseni a nekomu je to uplne jedno. Asi bude lepsi, kdyz nebudes mluvit za ni :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat